Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 09:46, 31 maj 2017

Wczoraj mało zadziałałam bo deszcz mnie wygonił z pola.... ziemniaki chciałam przelecieć, żeby później za dużo chwastów nie było i co cholewcia stonka się już pokazała... zaczyna się robota głupiego - zbieranie, chyba, że macie jakiś sprawdzony sposób, bo oprysku - chemii nie chcę
Zana 09:48, 31 maj 2017

Jeny, gdzie nie wejdę to wszędzie orliki, orliki i orliki. A u mnie cholery jedne nie chcą żyć. Łubiny też są super, miałam kiedyś kilka, ale też sobie poszły. Chociaż kosaćce mi zakwitną w tym roku na pocieszenie.
Monia81 09:58, 31 maj 2017

Zana napisał(a)
Jeny, gdzie nie wejdę to wszędzie orliki, orliki i orliki. A u mnie cholery jedne nie chcą żyć. Łubiny też są super, miałam kiedyś kilka, ale też sobie poszły. Chociaż kosaćce mi zakwitną w tym roku na pocieszenie.

Aniu ja też się orlikami zachwycam na zdjęciach u innych bo ja tylko przytachałam tego jednego z lasu i na nim oko cieszę łubiny w tym roku faktycznie pokaz dają, chyba ta pogoda im się podoba Aniu, ale podziałałaś z tą rabatką różaną super
Zana 10:05, 31 maj 2017

Och Monika, bardzo Ci dziękuję! Aż cztery uśmiechnięte buźki, cieszę się że Ci się podoba, na efekt to jeszcze trzeba będzie do przyszłego roku poczekać, ale jest jakiś początek. U mnie zdecydowanie rozmach nie na taką skalę jak u Ciebie.
Kindzia 10:10, 31 maj 2017

44 km...to masz też nieźle Dawno tak dojeżdżasz?
Monia81 10:11, 31 maj 2017

Zana napisał(a)
Och Monika, bardzo Ci dziękuję! Aż cztery uśmiechnięte buźki, cieszę się że Ci się podoba, na efekt to jeszcze trzeba będzie do przyszłego roku poczekać, ale jest jakiś początek. U mnie zdecydowanie rozmach nie na taką skalę jak u Ciebie.

Aniu wiem, sadzimy w tym roku i czasu trochę trzeba, żeby to wszystko wyglądało tak jak se umyślałyśmyale jak to już fajnie cieszy, jak już posadzone jest Kochana rozmach u Ciebie też niezły, wierz mi

Ja też jak uporam się z plewieniami na warzywniaku i w poczekalniku to się biorę za swoją różankowo-lawendową rabatkę przy szopie róże, lawenda, rozplenica już kupione teraz trza się za robotę brać
Monia81 10:14, 31 maj 2017

Kindzia napisał(a)
44 km...to masz też nieźle Dawno tak dojeżdżasz?

Kasiu drugi rok tak jeżdżę na Sośnicowice, wcześniej były Katowice, ale w sumie może dalej teraz mam, ale droga czasowo ta sama, bo korków nie ma dlatego jeszcze ci codziennie macham lecąc przez Zabrze Jak będę jechać na Żywiec to też ci będę machać, omijając Pszczynę znam też te rejony - parę razy do roku mi się zdarza w tamtą stronę mykać
Zana 10:14, 31 maj 2017

O chwastach to mi nawet nic nie mów, przez robotę przy tej rabacie to one maja u mnie używanie, oj mają!
Monia81 10:20, 31 maj 2017

Zana napisał(a)
O chwastach to mi nawet nic nie mów, przez robotę przy tej rabacie to one maja u mnie używanie, oj mają!

Ależ by się innych rzeczy porobiło, gdyby te chwaściory nam odpuściły, a tu nie trza z nimi walkę prowadzić, niekończąca się walka w wiatrakami...cóż zrobić, hamują nas niesamowicie...
Kindzia 10:21, 31 maj 2017

Monia81 napisał(a)

Kasiu drugi rok tak jeżdżę na Sośnicowice, wcześniej były Katowice, ale w sumie może dalej teraz mam, ale droga czasowo ta sama, bo korków nie ma dlatego jeszcze ci codziennie macham lecąc przez Zabrze Jak będę jechać na Żywiec to też ci będę machać, omijając Pszczynę znam też te rejony - parę razy do roku mi się zdarza w tamtą stronę mykać

To Ty podróżniczka jesteś pełną gębą Może Ci się kiedyś uda do mojej Pszczyny zawitać

Napisz jakie róże kupiłaś, bo nie wiem...