Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Zana 10:22, 03 lis 2017

A ja już wszystkie cebule mam posadzone, hi, hi. Ale jak u Ciebie 360 to dopiero początek, to moje 500 z hakiem to pikuś.
Monia81 10:32, 03 lis 2017

Zana napisał(a)
A ja już wszystkie cebule mam posadzone, hi, hi. Ale jak u Ciebie 360 to dopiero początek, to moje 500 z hakiem to pikuś.

Anula to już masz się fajnie, mi wszystkie zostały jeszcze te co wykopałam, w tym dużo drobnicy, mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą i cały jutrzejszy dzień będzie bez deszczu to dam radę wsadzić całą resztę
Zana 10:50, 03 lis 2017

Ja w tym roku nic nie wykopywałam, zobaczymy czy z nich coś będzie w przyszłym roku. Jutro u nas też zapowiadają całkiem przyzwoitą pogodę, jadę do ogrodu liście grabić, no i jeszcze mi pewien miły pan przekopał kawałek trawnika (coś się będzie sadzić w przyszłym roku), to chcę tam ziemi i obornika dorzucić, niech sobie przez zimę poleży.
Monia81 11:01, 03 lis 2017

Zana napisał(a)
Ja w tym roku nic nie wykopywałam, zobaczymy czy z nich coś będzie w przyszłym roku. Jutro u nas też zapowiadają całkiem przyzwoitą pogodę, jadę do ogrodu liście grabić, no i jeszcze mi pewien miły pan przekopał kawałek trawnika (coś się będzie sadzić w przyszłym roku), to chcę tam ziemi i obornika dorzucić, niech sobie przez zimę poleży.

No ja musiałam wykopać cebulki, bo w inne miejsce są przenoszone, taki urok zmian no to już jestem ciekawa co Kochana wymyśliłaś na przyszły rok, będzie się działo, że hej
lindsay80 18:42, 04 lis 2017

Hej, udało się wykorzystać słoneczną pogodę? Masz już cebule z głowy?
Katkak 18:45, 04 lis 2017

Monia ja mam jeszcze dwie paczuszki tulipków do posadzenia. W tym roku strasznie mało cebul sadziłam. Tak jakoś weny nie mam .
Zana 19:17, 04 lis 2017

Monia81 napisał(a)

No ja musiałam wykopać cebulki, bo w inne miejsce są przenoszone, taki urok zmian no to już jestem ciekawa co Kochana wymyśliłaś na przyszły rok, będzie się działo, że hej

No i nie odpisałam, oj gapa ja. Czy się będzie działo? No plany są przede wszystkim na jakąś część tzw. ram po tej stronie ogrodu. Drzewa i trawy mam głównie w planach.

Podziałałaś dzisiaj?
Monia81 19:42, 04 lis 2017

lindsay80 napisał(a)
Hej, udało się wykorzystać słoneczną pogodę? Masz już cebule z głowy?

Hejka, od rana w boju Wsadziłam ponad 400 krokusów, 120 tulipków i trochu cebulicy mam nadzieję, że będą ładnie kwitnąć na wiosnę ale jeszcze mi zostało dużo drobnicy do poczekalnika wsadzić może jutro się uda skończyć
Monia81 19:45, 04 lis 2017

Katkak napisał(a)
Monia ja mam jeszcze dwie paczuszki tulipków do posadzenia. W tym roku strasznie mało cebul sadziłam. Tak jakoś weny nie mam .

Kasiu to chyba ten rok taki, że weny brak, ja dużo miałam, bo wysadzałam wszystkie cebule jakie miałam no i teraz jeszcze pełno drobnicy mam, to ją może jutro do poczekalnika wsadzę, żeby cebulki nabrały masy ale już prawie końcówka
Monia81 19:48, 04 lis 2017

Zana napisał(a)

No i nie odpisałam, oj gapa ja. Czy się będzie działo? No plany są przede wszystkim na jakąś część tzw. ram po tej stronie ogrodu. Drzewa i trawy mam głównie w planach.

Podziałałaś dzisiaj?

Anula no i fajne plany u mnie lista zakupów roślinkowych na najbliższy sezon lekko się w ostatnim czasie powiększyła i jakoś końca nie widać