Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 08:39, 23 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jeszcze tak patrzę bardzo ładny skalniacze, właściwie wodotrysk ładnie pomyslany. Naznoś kamieni to pokaż jak będzie skończony.

U mnie wszędzie pełno liście brzozowych więc nic nie robię czekam aż oblecą. Mój skalniak nie pokazuję bo Sodoma i Gomora tam panuje. Czekam, aż liście opadna z drzew odkurzę i przy okazji go trochę uporządkuję aby wiosną się nie zadręczać.

Dzisiaj robiłam rabatę pod wrzosy kupiłam 15 szt w czwartek posadzę, bo już nie zdążyłam jeszcze dokupię aby przełamać kolor jakiś jaśniejszych.
Natyrałam się znowu dzisiaj bo ziemi trzeba było dowieźć kilka taczek więc garb i ręce bolą. Idę spać.

To się nieźle znowu na tyrałaś... ja jakoś mam tyły z niczym nie mogę nadążyć, nawarstwiło się tego trochu... w sobotę całą mieliśmy na przesadzanie i wycinanie, wycięliśmy maliny i przerobiliśmy maliniak, aronia, porzeczka i borówka też przesadzone, ta papierówka co mi rosła przy oczku też nową miejscówkę dostała, wieczorem to już ruszać się nie mogłam, a wczoraj leżałam bo mnie cosik złapało i wygrzać trza było..
Monia81 08:40, 23 paź 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Widze, że u Ciebie też lawenda kwitnie? Piękną jesień mamy Pozdrawiam

Danusiu, tak ostatni tydzień to była taka nasza piękna jesień
Monia81 08:42, 23 paź 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)

Rób fotki, rób bo zrobi sie niedługo buro najwyżej późniejsza jesienią nam pokażesz.

Teraz jak jeszcze godziny zmienią to dopiero w tygodniu już robota odpadnie bo ciemno będzie jak z pracy będzie się wracać...a fotki będę robić
Monia81 08:43, 23 paź 2017

lojalna_ napisał(a)
Lawenda roza u Ciebie środek lata w środku jesieni )))

Lawenda pięknie kwitnie, róże to już pojedyńcze paczki puszczają, ale fakt ostatni tydzień był piękny
Monia81 08:44, 23 paź 2017

Kindzia napisał(a)
Róże chyba najdłużej w sezonie kwiecie mają. Nawet marcinki już się kończą, a róże kwitną

Kasiu faktycznie, marcinki już się brzydkie robią, chociaż ten złocień od Ciebie kwitnie cudnie dzięki raz jeszcze
anbu 09:29, 23 paź 2017

Moniś na obwódce u mnie to: Cyprysik groszkowy filifera aurea nana
Buźka
Monia81 10:07, 23 paź 2017

anbu napisał(a)
Moniś na obwódce u mnie to: Cyprysik groszkowy filifera aurea nana
Buźka

Dzięki
Kindzia 13:08, 23 paź 2017

A widzisz? Nie bardzo chciałaś Wczoraj mojemu kontrahentowi dwa wielkie wory przywiozłam tawułek, floksów, marcinków i dalii. Dobrze, że mam komu dać, serce nie boli

U nas złocienie też dają pokaz, tyle, że podparte muszą być...
Monia81 13:24, 23 paź 2017

Kindzia napisał(a)
A widzisz? Nie bardzo chciałaś Wczoraj mojemu kontrahentowi dwa wielkie wory przywiozłam tawułek, floksów, marcinków i dalii. Dobrze, że mam komu dać, serce nie boli

U nas złocienie też dają pokaz, tyle, że podparte muszą być...

Dobrze, że mnie wtedy namówiłaś, pięknie kwitną, też dostały podpórki fajnie, że nie wyrzuciłaś roślinek i mają już nowy domek
Iwk4 22:50, 25 paź 2017

Kindzia napisał(a)
Róże chyba najdłużej w sezonie kwiecie mają. Nawet marcinki już się kończą, a róże kwitną

Też tak dzis pomyślalam. Hortensje już brązowe, róze nadal kwitną.