Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 12:46, 19 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Monia cudnie Kawał roboty znowu podłubałaś sobie Rozczuliło mnie nawadnianie koło bratusia
A mnie w mojej rzeczce szafirkowej koło oczek nornica( chyba) zjadła cały pas w samym środku rzeczki buuuu

Sylwuś buziaczki dłubie sobie tak powolutku, jakoś parcia nie mam, ale to bardzo duża odskocznia od tej naszej rzeczywistości...
Szafirki uwielbiam, sieją mi się gdzie popadnie, rozsadzam je i wrzucma na kolejne rabaty, u mnie na początku nornice ryły, bo w sumie działka tak jak Wasza w szczerym polu, ale nie wiem czy moje kociaki chyba za łowne są i jak na razie mam spokój...
niebieskości cieszą, dołączyły brunerki...

Monia81 12:48, 19 kwi 2020

Ewa777 napisał(a)
Te tulipanki w kępkach też mi się podobają Fajny pomysł A może sadziłaś w koszyczkach?

Tak Ewuś wszystkie tulipanki sadzę w koszyczkach, w kępach wyglądają cudnie, a mi je wygodniej po kwitnięciu wykopywać i na jesieni znowu do ziemi

Monia81 12:51, 19 kwi 2020

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Monia

Wszystko szybko rośnie u was ciepłej. U mnie narcyzy kwitną jeszcze nie wszystkie Ale coś tam kwitnie. Ciągle się denerwuje bo są przymrozki a już polibin, wisnia kiku w sporych pąkach.
Tulipany zaczynają,aleś tej zimy bardzo dużo.mi nornice cebul zżarły mówię ci i to niedawno dosyć duże liście przyjeżdżam w święta i sporo odlanych. Myślałam że mróz ale podnoszę i wyciągam tylko zielone liście.

Już mnie raz tak nauczyły rządków mi się zachciało zamiast do koszyczków posadzić.

Monia tak zaglądam do ciebie i myślę sobie jak ładnie ci to wszystko idzie nie dawno parę roślin na krzyż miałaś a tu już tyle tego masz i takie duże.

A czegoś tyle tego bruku zrobiła może tak.mi się wydaje.

Pozdrawiam Monia i zdrowia życzę

Elu w dzień ciepło, ale noce zimne niestety... a roślinki masz rację z roku na rok bujniejsze no i zapełniają te duże rabaty...
Robiliśmy faktycznie kostkę w zeszłym roku, dużą mamy przestrzeń bo też między garażem a domem spora odległość, a eMuś jeździ większym samochodem więc tak wyszło... pozdrawiam Elu

Monia81 12:55, 19 kwi 2020

Kawa napisał(a)
Monia śliczne miejsce pissardi znalazłaś!
rzeczka szafirkowa śliczna u mnie może za rok będzie taka
i wiosna ładna i tulipki bratki
porządek masz że hej

Kami porządeczek na chwilkę, bo zaraz znowu będzie trzeba plewić, ale pocieszam się, że to tylko tak na początku sezonu, później roślinki wypełnią rabaty i mniej plewienia będzie ciężko exotikom zrobić fotkę w słońcu...

Monia81 12:56, 19 kwi 2020

kasiek napisał(a)

O czyżby u mnie? Bo w takiej się zakochałam w tym roku Mam inne skimie ale coś łapią żółty odcień, one luba kwaśną glebę, będę musiała je pokarmić.
I jaką masz piękną rzeczkę szafirkową - bomba!

Akurat u Kasi z Dębicy swoją właśnie na kwaśnej posadzę, już miejscówkę mają zaklepaną, tylko wsadzić muszę buziaczki Kasieńko

Monia81 12:59, 19 kwi 2020

Kasiolaaa napisał(a)
ciekawa jestem co to za odmiana szafirkow co maja grube miesiste glowki u mnie kiedys byly nie miesiste

Kasieńko to szafirek Green Pearl nie rozmnaża się mi tak szybko jak zwykłe szafirki, ale z roku na rok go przybywa
Monia81 13:00, 19 kwi 2020

Milka napisał(a)

Też ją mam i lubię za bezobsługowość

Irenko bardzo się cieszę z tego zakupu, polowałam już w zeszłym roku, ale jakoś nie wyszło... ale już mam

Monia81 13:03, 19 kwi 2020

Wczoraj troszku wzięłam się za warzywnik no i ziemniaczki jednak posadziłam, a miałam sobie dać spokój, truskawki do plewienia, kiedyś je ogarnę

a tu ziemniaczki...

i czereśnia ładnie już zaczyna kwitnąć...

Monia81 13:06, 19 kwi 2020

Wczoraj był cudny dzień, dzisiaj chłodniej, ale ogród cieszy buziaczki i pozdrowienia zostawiam

no i takich gości mam pełno, są też kopciuszki, sikorki, sójki, szpaczki, dzwońce, i jeszcze inne, których nie ogarniam, ale trudno im fotki zrobić...

BasiaLT 20:44, 19 kwi 2020

Bardzo ładne zrobiłaś rządki ziemniaczkom. Ja sadziłam w sobotę ale narazie są jeszcze płaski, potem podsypię.