Monia weź mu wiosną te baty skróć o połowę to Ci się pięknie korona zagęściWiem, że może być żal, ale na dobre się obróci, ja moje od malutkiego co wiosnę nim ruszą tnę i potem ładne gęściutkie są. Jak teraz tego nie zrobisz to potem będzie miał takie chaberdziowate gałęzie grube, a dopiero na końcach ładną koronę, albo i nie. U moich sąsiadów inny klon też szczepiony, nie przycinany paskudny się zrobił jako dorosły, lepiej jak korona gęsta od samego szczepienia wyprowadzona to i tej zieleni też więcej potem
..
Dziękuję Monika właśnie o takie info mi chodziło.
Bardzo fajny w kolejnych fazach przebarwień
Co tam jeszcze za bordo drzewko masz na rabacie?
Wiosną będę chciała go kupić.
Ty stacjonarnie czy przez internet kupiłaś?
Dzięki Sylwuś w tym roku chcę poprzycinać te klony, w tamtym roku nie zdążyłam, jakoś to umknęło mi na początku zeszłego sezonu, w tym roku, w kalendarzu prac mam zapisane żeby nie zapomnieć buziaczki
Mireczko te bordowe drzewka to też klony, ale ROYAL REDY Princetona kupowałam stacjonarnie, w sumie wszystkie drzewa w moim ogrodzie kupiłam stacjonarnie, tylko strzępiastokory nie był dostępny, więc wyjścia nie miałam i przez internet kupowałam buziaczki
Witaj Moniko! Masz piękny ogród. A w tych rabatach po prostu się zakochałam, piękne rośliny, fantastycznie skomponowane. Podziwiam! Pozdrawiam serdecznie!
Moniu, mamy taka sama rabate, moja jeszcze mloda, robilam ja jesienia Patrzac na Twoja, jakze piekna, utwierdzam sie w przekonaniu, ze dokonalam dobrego wyboru