Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

sylwia_slomc... 12:37, 13 lip 2023

Pięknie wszystko rośnie. Rudbekie robią robotę, też mam w tym roku więcej, chyba z samosiewy bo w miejscach gdzie nie sadziłam. Pamiętaj, że nadmiary siewek gaurowych przytulę jakby co w łące mi zimują i rosną
Makao 13:50, 13 lip 2023

Uwielbiam gaurę. Miałam Butterfly ale po 4 sezonach mi wypadły po zimie. Jedna sadzonka mi została. Teraz dosadziłam różowe bo tęsknię za tą gęstwiną. Przepiękna i zwiewna. Pełno przy niej bzyczków.
Rojodziejowa 16:43, 13 lip 2023

Monia81 napisał(a)
I na koniec

Monia, to pudrowy róż? Ścinasz, czy zbierasz nasiona?
Monia81 21:42, 13 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Kojarzysz nazwy swoich ITOHów?

Asia to z tymi piwoniami to mam tak
Julia Rose na początku kremowa z lekkim muśnięciem delikatnej pomarańczy wpadająca w róż, a później piękny morelowy odcień

Pastel Splendor kolor kremowy z takimi lekkimi muśnięciami różu, środek fajnie się tym bordem odznacza

Monia81 21:48, 13 lip 2023

Piwonia Scarlet Heaven - piękny szkarłatny czerwony kolor, mam tylko fotkę w pąku jak była...

Piwonia Yellow Crown- już mi się podoba, chociaż z jednym kwiatkiem kupiłam

Monia81 21:50, 13 lip 2023

Agatorek napisał(a)

Piękne ujęcie

Ogród na tych nowych fotkach to dżungla

Aga z maczetą w niektórych miejscach by trzeba wchodzić ale to dobrze, bo przy niektórych rabatach mam spokój z plewieniem

Monia81 21:53, 13 lip 2023

anabuko1 napisał(a)

Waw. Piękne radosne kolorytu lata
Czudne lilie i pięknie ukwiecone łany rudbekii

Aniu dziękuję tak to jest piękny czas, bo roślinki kwitną na całego lubię tą energię bijącą z rabat

Monia81 21:55, 13 lip 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie wszystko rośnie. Rudbekie robią robotę, też mam w tym roku więcej, chyba z samosiewy bo w miejscach gdzie nie sadziłam. Pamiętaj, że nadmiary siewek gaurowych przytulę jakby co w łące mi zimują i rosną

Siewki gaury mam, to ci przygotuję
Mam nadzieję że u Was dzisiaj jednak rów dał radę.

Monia81 21:57, 13 lip 2023

Makao napisał(a)
Uwielbiam gaurę. Miałam Butterfly ale po 4 sezonach mi wypadły po zimie. Jedna sadzonka mi została. Teraz dosadziłam różowe bo tęsknię za tą gęstwiną. Przepiękna i zwiewna. Pełno przy niej bzyczków.

Aniu szkoda że bliżej cię nie mam, u mnie ta wariatka się sieje na tarasowej jak głupia, chyba jej miejscówka spasowała pięknie się prezentuje na rabacie i te jej delikatne kwiatuszki super są

Monia81 22:02, 13 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Monia, to pudrowy róż? Ścinasz, czy zbierasz nasiona?

Asia tak to był taki pudrowy róż. Tylko, że jest problem taki, że nawet jak zbiorę nasionka, bo jak chcesz to mogę ale nie daję gwarancji że ten kolor tak powtórzy, bo ja mam te łubiny z jednej sadzonki a różne kolory na tej fotce widać że wyszły różne odcienie...