Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Magara 23:03, 20 lip 2023

Monika, cudnie jest u Ciebie
Te rudbekie Twoje w łanach mnie zachwycają
U siebie MUSZĘ znaleźć miejsce dla nich, tym bardziej, że siewek sryliard mam W mojej okolicy są wszędzie Tylko nie u mnie w masie
Monia81 07:29, 27 lip 2023

Magleska napisał(a)
Monia jaki przecudny busz przepięknie

Madzia busz jest a chwastów co niemiara, sama jutro zobaczysz, nie wyrabiam, doba za krótka...
ale cieszę się że to wszystko się tak rozrasta

Ambrowce zaczynają być widoczne
Monia81 07:35, 27 lip 2023

Urszulla napisał(a)

Pod świerkiem zauważyłam rudbekie z takim dużym ciemnym środkiem. Możesz pokazać z bliska, bo szukam blisko pomarańczu.

Ula zrobiłam fotki ale skąd te kolory na tych rudbekiach to nie wiem, dostałam kiedyś sadzonkę od Agani i teraz porobiły się jakieś mieszańce kolorystyczne. Są takie

I takie też

Ale trudno określić czy tak samo zakwitną w przyszłym sezonie, będzie Madzia u mnie to możemy ukopać jak byś chciała
Monia81 07:39, 27 lip 2023

Agatorek napisał(a)

Piękny widok

Ps. Rudbekia Ci oszalała . Ale kępy!

Aga dziękuję nieskromnie powiem, też go lubię dostałam z 5 lat temu sadzonkę rudbekii od Agani i szaleństwo się teraz zrobiło mój chłopina uwielbia tą rabatę

Monia81 07:46, 27 lip 2023

April napisał(a)

Tych odmian gaury co u ciebie, nigdy nie miałam. Teraz kupiłam White Giant. Może wreszcie się uda. Ale bardzo chętnie przytulę jakieś siewki tej twojej. Znacznie to zwiększa szanse
Cudne kępy liatris. Jak ja zazdroszczę słonecznych ogrodów.

Jolu ukopane wiesz a ja zazdraszczam tych leśnych ogrodów i tych tajemniczych zakątków mam nadzieję, że dożyję momentu dojrzałości w swoim ogrodzie i posadzone drzewa zwiększą swoją objętość i powstaną takie cieniste miejsca a z tym się będą co prawda wiązać zmiany w nasadzeniach, no ale.. to za kilka lat

Monia81 07:48, 27 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Monia, szałowo! Oudolfowo!

Asia dziękuję zapraszam jak będziesz gdzieś w pobliżu

Monia81 07:51, 27 lip 2023

Alija napisał(a)

Przepiękne te żółto-białe kompozycje, bardzo energetyczne, rudbekia szaleje, mam do niej sentyment,
bo to była ulubiona roślina mojej mamy.

Alicjo dziękuję są roślinki, które zawsze nam o kimś ważnym z naszego życia będą przypominać i to jest piękne

Monia81 08:57, 27 lip 2023

anabuko1 napisał(a)

Brawo, cudnie kolorowe letnie widoczki ogrodowe
Łany rudbekii piękne. Muszę je u siebie odbudować. Bo miałam za dużo, potem usuwałam i teraz mam już mało

Aniu dziękuję rudbekia to mało problemowa bylina, a jak się lubi żółty kolorek to myślę że to dobra roślinka do wypełnienia pustych przestrzeni zdrówka życzę bo o nóżce doczytałam.

Gosialuk 09:29, 27 lip 2023

Też mam siewki rudbekii w różnych wariacjach, a dostałam jako siewki cherry brandy parę lat temu. I jest doskonałą zapchajdziurą.
Zazdroszczę gaury, bo u mnie nie przetrwała zimy, a u ciebie takie śliczne chmurki.
Monia81 09:43, 27 lip 2023

Magara napisał(a)
Monika, cudnie jest u Ciebie
Te rudbekie Twoje w łanach mnie zachwycają
U siebie MUSZĘ znaleźć miejsce dla nich, tym bardziej, że siewek sryliard mam W mojej okolicy są wszędzie Tylko nie u mnie w masie

Jak tylko lubisz żółć i jego odcienie to sadź w masie, ja jeszcze będę zmieniać jarząbkową i trawiastą, muszę trochu poszerzyć i masie nasadzenia zrobić

A tu jeszcze widać że czosnki straszą, nie ma kiedy wyciąć...