Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 19:35, 16 cze 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Gdyby nie fragmenty budynków, to wiele zdjęć z Twojego ogrodu mogłoby uchodzić za zrobione w Wojsławicach. Urodą im z pewnością nie ustępują.

Haniu bardzo dziękuję Wojsławice bardzo nam się spodobały, na pewno będę chciała tam jeszcze wrócić bardzo się cieszę, że mogłam cię poznać i zobaczyć na żywo Twoje włości, jakże bogate i wszystko co potrzeba w nim jest wydaje mi się, że ten metraż tak rozplanowany jest idealny

sylwia_slomczewska napisał(a)
Popieram Hanię. A łąki cudne masz

Sylwuś wiesz, że zapraszam trochę się zmieniło a jeszcze mam nadzieję, że to nie koniec zmian na razie czekam jeszcze jak nam drogę zrobią bo przed płocie chcę ogarnąć w tym roku, może się uda

Alija napisał(a)
Wspaniała wycieczka, piękne miejsce, nigdy nie byłam w Wojsławicach, trzeba pomyśleć o tym na wakacjach.
U Ciebie w ogrodzie też pięknie, wszystko bujnie rośnie, a łąka cudna.
Podpisuję się pod dziewczynami.

Alicjo polecam bardzo wyprawę do Wojsławic a przy okazji możesz zjechać z drogi i do mnie zajrzeć zapraszam
Monia81 19:49, 16 cze 2024

MartaCho napisał(a)
Jej, jak i tu pięknie! Cudne odwiedziny! Niesamowicie ciekawe ujęcia potrafisz Magduś uchwycić! Zarówno tu, jak i u Hani!

Czy Wasza wizyta we Wrocławiu była może połączona z wyjściem na koncert Dawidka P.?

Niestety, chociaż bardzo bym chciała na koncert Dawida się wybrać Wojsławice planowałyśmy już w zeszłym roku i się udało

Rojodziejowa napisał(a)
Kurde, ludzie! Kiedy Wy to robicie wszystko!??!
Wyplewione, wszystko zadbane, wypielęgnowane… Szok.
Wpadam w depresje!! Nie umiem tak, a chciałabym

Asia no coś TY u mnie zielska dużo Madzia zrobiła takie fotki, że chwaściorów nie widać, ale wierz mi jest ich mnóstwo, bardzo pomocna stała się rada Iwonki, że jak trawnik skoszony i jako tako kanty zrobione, to chwastów na pierwszy rzut oka nie widać no i tego się trzymam
ja nie wyrabiam co się doniczek wyzbywam to jakoś kolejne się do mnie kleją, achhh no i co tu zrobić...

anpi napisał(a)
Monia, jakie nudy? Jakie chwasty? No cudnie! I właśnie dziś na spotkaniu u Beatki gadałyśmy z Agapant jakby to się wybrać w tym sezonie te cudowności Wasze zobaczyć
Wszystkie stwierdziłyśmy też, że w tym sezonie jesteśmy w jakimś niedoczasie w swoich ogrodach i każda ma jakieś niezadowolenie ze swojego, a podziwia cudzy I chwastów też się nie dostrzega tak jak w swoim A przede wszystkim one jak się już takowe zdarzą to tak nie przeszkadzają jak u siebie

Ale masz piękne warzywka, buraczków i marchewki zazdoszczę, bo u mnie marnota w tym roku.

W kwiatowych rabatach aż kipi, niech to wszystko buchnie kwieciem!!!Choć teraz też nie mało kwitnie i ale zachwyca też zieleń, jej odcienie, faktury, zestawienia! Piękne widoczki!

Ania no i mam nadzieję, że uda się Wam do nas przyjechać zapraszamy gorąco no dziwny ten sezon okropnie, a przy okazji jeszcze pogoda nie współgra w ogóle w tym roku, co mam chwilę, to znowu coś innego wyskakuje, takie życie...
Dużo mi naniszczyły te wiosenne przymrozki, liliowce te najwcześniej kwitnące nie dały rady i nie kwitły, irysy też, no i wiele innych bylinek
Monia81 20:03, 16 cze 2024

Kasya napisał(a)

No właśnie
I jeszcze narzeka że coś nie ten teges…

narzekanie mi się włączyło, przepraszam, ale tak na serio to łapię się na tym, że brakowało mi jednak sporo wiosennego kwitnienia, stąd pewnie i to narzekanie, najbardziej mi żal rh, azalii, magnolii, bo pąków miały mnóstwo i wszystko wysuszone opadło...

antracyt napisał(a)

Ja też jestem zachwycona, a takimi detalikami w szczególności
To zdjęcie na trawie też super

Coraz częściej te ogrodowe ozdóbki mnie zaczynają cieszyć eMuś te umywaleczki, lustro ze śmietnika zabrał, no cuda takie ale jeszcze parę rzeczy nawet wyciągniętych nie mam, no mus to zrobić

Margo2 napisał(a)
Tak, fajnie, że Magda pokazała ogród.
Jest mega.
Narzekasz na ogród jak ja
Dla mnie jest perfekcyjnie.
Nawet jak gdzieś jakiś chwaścik się zawieruszy, to tylko Ty to widzisz, a reszta wygląda rewelacyjnie

Gosia bo narzekanie jakoś mi się włączyło w tym roku samoczynnie, raczej jestem optymistycznie do życia nastawiona, no ale ten sezon jakiś ciężki... zawsze tak jest, że my te niedoskonałości widzimy a ktoś jak przychodzi to tego nie widzi, no tak już jest jak będziesz na Śląsku to zapraszam, na żywo ocenisz
Monia81 20:19, 16 cze 2024

April napisał(a)
Cześć Monia. Super ogródek zarośnięty. Ostrogowiec przy gilenii wygląda zjawiskowo. Zresztą wszystko mi się podoba. A porządek w części warzywnej wprost nieprawdopodobny, te kanciki. Kiedy ty to wszystko dajesz ogarnąć to podziwiam.

Magda, fajne fotki Wreszcie coś więcej bo Monia ciągle szczędzi nam widoków

Jola, bo ja tylko nie porządek widziałam od wiosny, więc inne oko zawsze coś innego uchwyci przyjedziecie to ocenicie na żywo roślinki zaczynają nadganiać i to mnie cieszy, za chwilkę wrzucę parę fotek z dzisiaj co prawda robione telefonem, ale to zawsze coś

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Monia jest tak uroczo dziewczęca na tym zdjęciu, że buzia mi się sama śmieje na jej widok. Piękne ujęcie.

No pierona nawet nie wiem kiedy mi tą fotkę strzeliła

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak to dobrze, że Madzia pojechała do Cię w innym terminie niż my byłyśmy. Zupełnie inny ogród inne smaczki. Nigdy trytomy u Ciebie nie zakodowałam, z taki dorodny okaz już masz No i fotki pokazują, ze z tym chwastem to kłamczysz, a nos rośnie i rośnie

Sylwuś zbierz ekipę i wbijajcie do mnie zapraszam ogród zmienny jest bardzo, bo zawsze coś nowego znajdziemy czego się nie spodziewamy, to tak jak ja mam jak jestem u Was, zawsze zwrócę uwagę na coś innego

Gosialuk napisał(a)
Monia zachwycam się - nie masz prawa narzekać na swój ogród. W ogóle nie widać, że wiosną go mróz potraktował. Łączki śliczne. Kanciki przy borówkach moje niedoścignione marzenie. U mnie borówki w trawie wysokiej jak ja rosły do soboty, bo dopiero w sobotę tam wykosiłam.

Gosia dziękuję narzekać już nie będę, spróbuję uwielbiam te pasy, staram się dbać o nie i o warzywnik, żeby odchwaszczać chociaż co jakiś czas
Monia81 20:21, 16 cze 2024

Madzia dziękuję ci Kochana za fotki i towarzystwo w tych naszych małych wyprawach ja nie wiem jak Ty to robisz, że fotki ci wychodzą super Andrzej to się już przyzwyczaił, także ten tego, musimy zaplanować kolejną cmokam i jesteśmy w kontakcie

Monia81 20:25, 16 cze 2024

Dzisiejsze fotki, niestety z telefonu, ale szybko wyskoczyłam, cosik psteykłam i do domu, bo coś mnie katar męczy i kaszel...

Monia81 20:26, 16 cze 2024

Monia81 20:29, 16 cze 2024

Monia81 20:30, 16 cze 2024

Monia81 20:32, 16 cze 2024