Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Agania 19:31, 18 kwi 2017

Wstrętna zima, ma spać jeszcze więcej, czekam na prognozę w tvn, nie chce mi się wierzyć, że jeszcze posypie się tego śniegu, oby zapowiedzi się nie sprawdziły
Monia81 19:31, 18 kwi 2017

Kindzia napisał(a)
Moje hiacynty byle jakie w tym roku, Twoje ładne, duże. Nie wiem od czego to zależy, w zeszłym roku ładnie u mnie rosły. Jako jedyne je wykopuję po kwitnieniu, bo słyszałam, że marnieją jak się je zostawi...

Kasiu ja mam pierwszy rok hiacynty, dostałam od znajomego, na pewno będę wykopywać bo mam w koszyczkach z tulipankami posadzone, też nie wiem od czego to zależy, kapryśne takie są jak te iryski żyłkowane...
Monia81 19:33, 18 kwi 2017

patrycja napisał(a)
Też kupowałaś tulipany w be...xie? Moje też tam kupowałam

Dużo cebulowych tam kupowałam, wszystkie tulipanki, narcyze, anemony, krokusy, iryski, szafirki zawsze wszystko się zgadza, także ja jestem zadowolona...
19:34, 18 kwi 2017
Oj szkoda by wielka była, ale myślę, że gorszy mróz niż śnieg
Monia81 19:37, 18 kwi 2017

Agania napisał(a)
Wstrętna zima, ma spać jeszcze więcej, czekam na prognozę w tvn, nie chce mi się wierzyć, że jeszcze posypie się tego śniegu, oby zapowiedzi się nie sprawdziły

Ja już znicze w szklarni pozapalałam, agrowłókniną poprzykrywałam, nie wiem jak to się skończy, jakaś paranoja z tą pogodą...
Monia81 19:37, 18 kwi 2017

MonikA napisał(a)
Oj szkoda by wielka była, ale myślę, że gorszy mróz niż śnieg

Monia ja jeszcze mam nadzieję, że przynajmniej może nie przymrozi, bo na razie w okolicach zera
BasiaLT 21:06, 18 kwi 2017

Az się zimno robi na grzbiecie patrząc na to białe badziewie, ale z drugiej strony jak ma być mróz to może i lepiej bo rośliny pod kołderką się uchowają.
Monia81 21:44, 18 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
Az się zimno robi na grzbiecie patrząc na to białe badziewie, ale z drugiej strony jak ma być mróz to może i lepiej bo rośliny pod kołderką się uchowają.

Basiu na razie w okolicach zera, oby tylko nie mroziło, ja już wolę ten śnieg, niż przymrozek...
ElzbietaFranka 22:15, 18 kwi 2017

Witam Monia. Tele pisze a dopiero teraz sie pytam. Bobrowniki to te kolo Katowic? Będzie wam tam śniezylo
zoja 22:16, 18 kwi 2017

Monia81 napisał(a)

Ja już znicze w szklarni pozapalałam, agrowłókniną poprzykrywałam, nie wiem jak to się skończy, jakaś paranoja z tą pogodą...

ja jeszcze kocki polarowe na agro zarzuciłam...
u Ciebie widok jak w Boże Narodzenie