Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 22:00, 06 maj 2017

Dzisiejsze 4 godziny pracy moje i mojego eMusia, mżawka do 15 była, więc i tak nic nie mogliśmy zrobić później już było tak, po zrobieniu rabatki rozchodnikowej, w końcu wyrównaliśmy i wyczyściliśmy teren przy tarasie
po ściągnięciu darni

w ruch poszła glebogryzałka

i teraz po wygrabieniu wygląda tak
Aurelllia 22:11, 06 maj 2017

Ale ładnie Monia jaki czarnoziem na takiej glebie to roślinki mutanty porosną
inka74 22:15, 06 maj 2017

Monia81 napisał(a)

Monia - czy tak po rozwinięciu wygląda tulipan Burgundy? Mam takiego ze starych zapasów i szukam nazwy. Zerknij u mnie - wstawiłam zdjęcia.

A poza tym powiem szczerze - podziwiam cię. Kawał pracy za tobą. Plan prac jest i to ważne. SUPER!
Radziu2013 22:28, 06 maj 2017

Monia81 napisał(a)
Dzisiejsze 4 godziny pracy moje i mojego eMusia, mżawka do 15 była, więc i tak nic nie mogliśmy zrobić później już było tak, po zrobieniu rabatki rozchodnikowej, w końcu wyrównaliśmy i wyczyściliśmy teren przy tarasie
po ściągnięciu darni

w ruch poszła glebogryzałka

i teraz po wygrabieniu wygląda tak

Mmmmmmmm na tak ładnie wygrabioną, czarniutką ziemię to nawet wysiewać trawy się nie chce
zoja 22:29, 06 maj 2017

u Ciebie mżawka przed pracą u mnie deszcz w trakcie i po (czyli teraz)
Twoja rabata prezentuje się bardzo obiecująco - tak jak pisała Aurelia na takiej ziemi to rośliny poszaleją
ogrom pracy - widać to już na pierwszy rzut okiem

Macham!
Monia81 22:30, 06 maj 2017

Aurelllia napisał(a)
Ale ładnie Monia jaki czarnoziem na takiej glebie to roślinki mutanty porosną

Faktycznie, co do tej pory sadziłam, to nie miałam problemu i rosło, tutaj mój eMuś nawiózł kompostownika (tego akurat mamy dużoooo)i przemieszaliśmy mam nadzieję, że trawka będzie fajniutka
Monia81 22:31, 06 maj 2017

inka74 napisał(a)
Monia - czy tak po rozwinięciu wygląda tulipan Burgundy? Mam takiego ze starych zapasów i szukam nazwy. Zerknij u mnie - wstawiłam zdjęcia.

A poza tym powiem szczerze - podziwiam cię. Kawał pracy za tobą. Plan prac jest i to ważne. SUPER!

No to jest ten Iwonko, on tak po rozwinięciu wygląda. Biegnę do Ciebie
Monia81 22:32, 06 maj 2017

Radziu2013 napisał(a)

Mmmmmmmm na tak ładnie wygrabioną, czarniutką ziemię to nawet wysiewać trawy się nie chce

Radziu jak trzeba, to trzeba, trawniczek soczyście zielony dużo zrobi, mam nadzieję, że będzie rósł jak na drożdżach
Monia81 22:34, 06 maj 2017

zoja napisał(a)
u Ciebie mżawka przed pracą u mnie deszcz w trakcie i po (czyli teraz)
Twoja rabata prezentuje się bardzo obiecująco - tak jak pisała Aurelia na takiej ziemi to rośliny poszaleją
ogrom pracy - widać to już na pierwszy rzut okiem

Macham!

Właśnie widziałm u Ciebie tą rzekę na jezdni.... u mnie na razie nie pada, ale jak długo nie wiem... Ogrom prac Zoju zrobiłaś. Pozdrawiam
Zana 22:34, 06 maj 2017

Jeeeenyyy jak ja Ci zazdroszczę takiej ziemi!!!!! Za jakie grzechy u mnie tylko 10 cm normalnej ziemi a pod spodem żółty piach? Kawał roboty zrobiliście. Monia, a już będziesz po całości obsadzać? Bo aż się przeraziłam, jak Ci to zaraz pięknie chwastami zacznie porastać. Oby nie!!!