Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Radziu2013 22:36, 14 maj 2017

Aurelllia napisał(a)
Monia bardzo ciekawe odmiany tulipanów masz ile host - bardzo je lubię ja mam na razie 9 odmian host, ale chyba w tym roku powiększę kolekcję Emuś śliczne te donice zrobił i jaką fajną odmianę bzu upolowałaś

Baaardzo mi się podobają hosty- chociaż mam tylko kilka i to nie jakieś wybitne. Ale o ile się uda to kiedyś w samotni będą same hosty ( taka mała kolekcja)
ElzbietaFranka 23:36, 14 maj 2017

Mam hosty 5 szt, prawde mowiac nie przepadam za nimi. Kupilam bo mi sie bardzo podobaly jak zakwitly takie badYle pare kwiatow i na tym koniec, rosna w polcieniu.
Rosna przy konwaliach robiac fotki, wiec hosty juz dosyc spore i co roku zamierzam je rozsadzic i zawsze cos mnje wstrzymuje. Ale mam piekne ma.e hosty w kolorze cytryny. Tak sie dzisiaj zastanawialam, czy nie zrobic gdzies z nich obwodki musze pomyslec.

Monia dzisiaj caly dzien znowu sadzilam, clematisy. Wykopac piec dolkow 60x60x to nie lada wyczyn, wywiezc lub rozplantowac ziemie, obornik kompost wiec troche sie zeszlo.
Posadzilam lawende w miejsce wymarzlych, wykopac potezne korzenie. Jeszcze troche traw zakupionych powsadzac do gleby i tak sie zeszlo.

Jeszcze nic nie zasialam, najbardziej zalezy mi na cyniach, smagliszce i maciejce, ale siewy zostawiam na środe.

Oj w tym roku przebralam miare z chciejstwem. Jeszcze ta mokra i mrozna wiosna to mnie wykancza, załamka.
Znowu jutro burze wsciec sie mozna.
gosika67 09:09, 15 maj 2017

Monia mężuś zdolny, płomyki jak u mnie.Ja też mam kolekcję host, tylko Twoje większe. Tulipanki inne,podobają mi się, bez czarny zresztą też.
Monia81 09:44, 15 maj 2017

Zana napisał(a)
A jaki to bez czarny? Bo jeżeli Black Tower to on sam z siebie rośnie kolumnowo. Hosty u Ciebie jak na drożdżach pędzone

Aniu tak to ta odmiana bzu, ładnie wygląda taki kolumnowyHosty i tak trochę wolniej rosną, bo już je raz przymroziło w kwietniu, a teraz miały donice pozakładane bo to samo by było...
Monia81 09:45, 15 maj 2017

Radziu2013 napisał(a)

Cudności a moje sie zbierają zbierają i zebrać nie mogą żeby w końcu zakwitnąć

Radziu te poduchy z roku na rok się takie robią, te były sadzone w tamtym roku, a już takie są, także ani się nie obejrzysz a takie będziesz miał
Monia81 09:48, 15 maj 2017

Aurelllia napisał(a)
Monia bardzo ciekawe odmiany tulipanów masz ile host - bardzo je lubię ja mam na razie 9 odmian host, ale chyba w tym roku powiększę kolekcję Emuś śliczne te donice zrobił i jaką fajną odmianę bzu upolowałaś

Aurelko z tymi tulipanami to mam misz-masz, kilka odmian po trochu hosty bardzo mi się podobają - mam już 19 odmian i na pewno to nie koniec eMuś się postarał, fajnie mu wyszły te donice
Monia81 09:49, 15 maj 2017

Radziu2013 napisał(a)

Baaardzo mi się podobają hosty- chociaż mam tylko kilka i to nie jakieś wybitne. Ale o ile się uda to kiedyś w samotni będą same hosty ( taka mała kolekcja)

Radziu jak będę rozdzielać hosty, to spokojnie się podzielę jak będziesz chciał, na razie 2 najstarsze mam do podziału
Monia81 09:52, 15 maj 2017

Elu fajnie takie obwódki z host wyglądają ja na razie clematisy mam posadzone, też miałam zabawę fajnie, że mogliście podziałać i pogoda w końcu się poprawiała, chociaż u mnie teraz leci z nieba, oby popołudniu była pogoda....
Monia81 09:55, 15 maj 2017

gosika67 napisał(a)
Monia mężuś zdolny, płomyki jak u mnie.Ja też mam kolekcję host, tylko Twoje większe. Tulipanki inne,podobają mi się, bez czarny zresztą też.

Gosiu eMuś stara się bardzo, i fajnie mu to wychodzi wczoraj na rowerze byliśmy i zahaczyliśmy ogrodnictwo, no i przytachałam hostę sum and substance i miętę greifutową i cytrusową
Kindzia 10:03, 15 maj 2017

Skrzynki to eMusiowe dzieło??? Eleganckie!!! Pochwała się należy!!!

Za mną też zaczynają czerwone tulipany chodzić...ten lilikształtny z zielonym na zewnątrz płatków, to jaki? Kwitnie co roku, czy wykopujesz? Śliczny!!!