Dziękuję Iwonko koniecznie pryskaj od plamistości liście i od mszyc ja prsykalam i dopiero zaczęły sprawnie rozkwita pąki róż ,pilnuj tez na roślinach innych choróbsk
Pryskalam już, ale czasami mam wrażenie że w tym roku tych mszyc jest strasznie dużo prawie codziennie znajduje na kolejnych roślinach np. bobie, zielonym groszku itd.
Okolice domku już zagospodarowane - szybko się uwinęłaś. Biała ostróżka bardzo mi się podoba. Taki gęsty ma ten kwiatostan. Ja zaczynam się do róż przekonywać, bo kwiaty zachwycają, tylko te kolce...
Gosiu dziękuję dopiero robimy ład ale ciężko to idzie wczoraj zajezdźamy patrzę a ogród oszalał róże pod niebo wszystkie rośliny wystrzeliły trzeba je podwiazac bo się kładą ,rozkladają szok
A jesteśmy codziennie prawie .Rabaty szaleją w rozroscie o trawie nie wspomnę jyz jej nie koszę systematycznie
Aniu i róże i reszta roślin oszalała muszę kupować jakieś opaski bo wykładają się róże ,te co miały być rabatowe są pnące komedie inne rośliny dostały jakiegoś wzrostowego pędu pomimo że nie podlewane żadnym nawozem to super z jednej strony z drugiej mnóstwo pracy