Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki

sylwia_slomc... 23:10, 12 kwi 2018

Widzę, że działasz na maxa aż do utraty tchu
sierotka 06:42, 13 kwi 2018

Sylwio ktoś ma taki wątek, Pogubilam się po drodze [/b]chyba ja powinnam powiedzieć to o sobie .
Pogubilam się i przecenilam na dzisiaj swoje fizyczne możliwości blee dzisiaj tez jeszcze nie żyje ha ha eh

Wacławie chyba powinnam wszystko posadzic w donicach bo kto te rabaty będzie dopieszczał hm ......
anabuko1 13:10, 13 kwi 2018

Hej Bogusiu !!
Jak tam ??? Żyjesz? ?
Wiosna u ciebie już piękna.
A będzie coraz piękniej. No przecież tyle już roślin masz.
Waclaw 21:02, 13 kwi 2018

sierotka napisał(a)
Sylwio ktoś ma taki wątek, Pogubilam się po drodze [/b]chyba ja powinnam powiedzieć to o sobie .
Pogubilam się i przecenilam na dzisiaj swoje fizyczne możliwości blee dzisiaj tez jeszcze nie żyje ha ha eh

Wacławie chyba powinnam wszystko posadzic w donicach bo kto te rabaty będzie dopieszczał hm ......

Bogusiu, mam to samo
czwartek i piątek wziąłem urlop i WALCZYŁEM w Przedogródku. Sił wieczorem nie mam ale z rana nowe wstepują i jutro znowu do ogrodu. tym razem nad staw
sierotka 10:17, 15 kwi 2018

Z Anią wczoraj lekko pogadusiałysmy przy kawce i ciasteczku kolejnym razem foteczki Ania przytaszczyła mi całą taczke róznosci o ludziku kto to posadzi ????? co tam jest od Anpi od siebie

Wacławie to jakieś szaleństwo dzisiaj leżing plażing kanapowy ufff.
Waclaw 10:58, 15 kwi 2018

O nie, nie, nie
Nie ma leżenia
Ja zaraz jadę podlewać kwiatki ( chodzi oczywiście o spacer nad stawem)
Przesadzałem wczoraj nad stawem kosaćce. Nakopałem kaczeńców ( knieć błotna). Wydawało mi się, że jest ich dużo w okolicy ale musiałem się nachodzić i przy okazji skąpałem się w bobrowym zalewisku ( ha, ha, ha). Uwielbiam ich błyszczące liście i żółte, jakby woskowane kwiaty.
Nakopałem również dzikich pierwiosnków i zrobiłem z nich kępę na skarpie.
boguslawa_ma... 11:04, 15 kwi 2018

sierotka napisał(a)
Z Anią wczoraj lekko pogadusiałysmy przy kawce i ciasteczku kolejnym razem foteczki Ania przytaszczyła mi całą taczke róznosci o ludziku kto to posadzi ????? co tam jest od Anpi od siebie

Wacławie to jakieś szaleństwo dzisiaj leżing plażing kanapowy ufff.

Miłego wypoczynku
sierotka 11:10, 15 kwi 2018

Waclaw napisał(a)
O nie, nie, nie
Nie ma leżenia
Ja zaraz jadę podlewać kwiatki ( chodzi oczywiście o spacer nad stawem)
Przesadzałem wczoraj nad stawem kosaćce. Nakopałem kaczeńców ( knieć błotna). Wydawało mi się, że jest ich dużo w okolicy ale musiałem się nachodzić i przy okazji skąpałem się w bobrowym zalewisku ( ha, ha, ha). Uwielbiam ich błyszczące liście i żółte, jakby woskowane kwiaty.
Nakopałem również dzikich pierwiosnków i zrobiłem z nich kępę na skarpie.

No tak kto nie ma to nie ma wiesz cały czas myslę ...tak cichaczem wskoczyć na teran zakazany hm... skubnąć trochę kwiatkow i kaczeńce bajka
sierotka 11:11, 15 kwi 2018

boguslawa_madejska napisał(a)

Miłego wypoczynku

Dziekuję Bogusiu ,ale kotleciki machnęłąm i ziemniaczki i zestaw surówkowy i koniec na dzisiaj reszta do M należy
Waclaw 11:33, 15 kwi 2018

sierotka napisał(a)

No tak kto nie ma to nie ma wiesz cały czas myslę ...tak cichaczem wskoczyć na teran zakazany hm... skubnąć trochę kwiatkow i kaczeńce bajka

Kaczeńce potrzebują wody.
Wiem, że nie wolno. Niszczy się wtedy dzika przyrodę. Jednak czy obecne rolnictwo nie niszczy jej bardziej??? Wciąż orzą nowe miedze, łąki. Popatrz ile jest obecnie zajęcy, kuropatw, przepiórek, bażantów. Gdzie te stada z mojego dzieciństwa?
W mojej okolicy orzą wciąż nowe skrawki.
Ja te rośliny ratuję i rozmnażam, poza tym biorę tylko troszkę
Trochę mnie serce boli gdy wykopuję bo w chaszczach też pięknie wyglądają. Natura je tam posadziła. Pierwiosnki pięknie wyglądają gdy w prześwitującym przez krzaki słonku wysokie główki kwiatowe do niego wyciągają.

Miłej niedzieli