Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Cichym Dworku

Ogród w Cichym Dworku

agata19762 23:03, 08 cze 2017

Coraz bardziej mi dię podoba u Ciebie.
Pozdrówka zostawiam ☺
ania1110d 06:33, 09 cze 2017

Dzięki Agatko miło że się podoba.
Grodzia 07:44, 09 cze 2017

i ja się zachwycam Twoim ogrodem ja dopiero swój tworzę i zmagam się ze skarpą, będę do Ciebie zaglądać po inspirację
Kindzia 08:57, 09 cze 2017

Kulę zaczyna się ciąć z boków stając na nią z góry...nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć, potem od dołu i na końcu z góry. Chyba jest zdjęcie w moim wątku ze zjazdu. Jest link do tego wątku w moim podpisie , na zielono się wyświetla. Dziewczyny robiły zdjęcia, jak cięłam mojego prezentowego buksa
Najgorszy jest pierwszy raz, potem poleci
ania1110d 10:39, 09 cze 2017

Kasiu te kule mnie się też nie podobają.Wiem że zle wyglądają ale na tej skarpie strasznie zle było je ciąć nie mogłam się utrzymać na tym brzegu nie wiem czy teraz je można jakoś jeszcze uratować aby miały wyglad bo dopiero z drogi zobaczyłam jak to wyszło.

A takie ciecie zrobiłam na równym terenie może ze 2-lata temu co sadzisz Kasiu o tych
ania1110d 10:45, 09 cze 2017

Grodzia napisał(a)
i ja się zachwycam Twoim ogrodem ja dopiero swój tworzę i zmagam się ze skarpą, będę do Ciebie zaglądać po inspirację

Witam Cię Grodziu w moim skromnym ogrodzie.
Zapraszam zaglądaj kiedy tylko zechcesz może i znajdziesz u mnie jakieś inspiracje ale sama dopiero się uczę chodz ogród już tworzyłam wcześniej a tu na forum to skarbonka wiedzy Ja sama uczę się na własnych błędach i tu dopiero mi koleżanki doradzają za co bardzo im dziękuje
Kindzia 11:46, 09 cze 2017

To nie prawda, że Ci źle wyszło! Zupełnie dobrze! Tylko może być lepiej. Te kule bukszpanowe przycinałabym nie tylko raz w roku, częściej na początek. Poszukaj tu https://www.ogrodowisko.pl/szukaj?utf8=%E2%9C%93&q=ci%C4%99cie+bukszpan%C3%B3w. Tam Danusia pisze dokładnie kiedy ciąć.
Tak samo z iglakami. Im częściej tniesz, tym są bardziej gęste.

Nie martw się, co nie do końca Ci wyszło tak jak chciałaś, szybko się nadbuduje, odrośnie. Pamiętam jak pierwszy raz się do cięcia kulasków przymierzałam, to mi dziewczyny napisały : to nie zęby, odrośnie I tnę...aż świszczy I też cały czas się uczę
ania1110d 11:59, 09 cze 2017

Kasiu dziękuje Ty to potrafisz dodać mi energii pomocne te Twoje porady bukszpany cięłam pierwszy raz i teraz będę tego pilnować a wieczorkiem poczytam ten link co mi podesłałaś jak Danusia opisuje na pewno się przyda
A co do tych tui na skarpie to będę teraz się starać je uformować ładniej i wiem ze do tego potrzeba czasu
Kindzia 12:18, 09 cze 2017

ania1110d napisał(a)
Kasiu dziękuje Ty to potrafisz dodać mi energii pomocne te Twoje porady bukszpany cięłam pierwszy raz i teraz będę tego pilnować a wieczorkiem poczytam ten link co mi podesłałaś jak Danusia opisuje na pewno się przyda
A co do tych tui na skarpie to będę teraz się starać je uformować ładniej i wiem ze do tego potrzeba czasu

No i dobre podejście masz
Zimą więcej czasu, to nadrobisz czytanie wątków tematycznych.
Pamiętam, jak znalazłam forum (dobrze, że to zimą było), to przez pierwsze dwa tygodnie niewiele spałam...
ania1110d 20:46, 09 cze 2017

Watek o cięciu już przeczytany teraz tylko próbować i wyrobić rękę do kulek