jeśli mogę się wtrącić - jedyny zgrzyt jaki mógłby być to wysokość. Soul jest bardzo wysoki. U mnie na ponad 1.5 metra. W sumie zastanawiałam się czy się go nie pozbyć bo mocno plamistość go złapała w tym roku ale to 2 letnia sadzonka. Poczekam jeszcze z rok. Pozostałe dwie raczej z tych niższych-średnich róż są. Kolorystycznie z WS bardzo podobne.
Edit - WS do 120 cm na stronie Austina. Na innych 150. Jakoś niższy się mi wydawał ale to dlatego że na stronie F pomylona wysokość a tam kupowałam
Ja na razie trzymam się dzielnie i żadnego zamówienia na róże nie robię. Choć te wasze typy fajne są...
Wysokość Soul to mi nawet gra, żałuję że William jej nie dorównuje, choć będę próbowała go "wyciągać", bo ma płot obok Cinderelli osłaniać. Drugi myk jest taki, że może dam wąskiego Falstaffa tuż za Willem, żeby mu wyższe piętro robił
A no widzisz, to super, że większy rośnie, bo ja też dane z florib kojarzyłam, bo też większość tam zamawiałam. Szkoda tylko, że tak wolno mu idzie rosnięcie
Kasiu ja też nie wiem, gdzie mogę ją (j wszystkie) wcisnąć, ale to są te odmiany, na które dość długo polowałam. Długi Jan, Madame i Tradescant właśnie. Pozostałe dwie to taka zachcianka... Dla płatków na konfitury.
Pnące mam, kilka... Najlepsze w tym roku Mini Eden i Pirouette, ciągle tłoczą praktycznie, Mini bez przerwy, Pirouette z bardzo krótkimi. Mam je dopiero drugi sezon, sadziłam z doniczek w ubiegłe lato.
Zapowiada się dobrze Zephirine Droughin, mało kwiatów dość, ale ciągle... Guardina się rozrasta i będzie piękna mam nadzieję. To samo Laguna i Sweet Laguna.
Top 10 może mógłby być, muszę pomyśleć, ale ja oczywiście nie mam zdjęć.