Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To właśnie tu

To właśnie tu

agniecha973 22:16, 10 maj 2012

Spojrzałam na kwiatki i pomyślałam, że to ten Palibin, którego mi Magnolia polecała. Masz zdj. w całości? Co mi o nim powiesz?
Dzidka 22:26, 10 maj 2012

agniecha973 napisał(a)
Spojrzałam na kwiatki i pomyślałam, że to ten Palibin, którego mi Magnolia polecała. Masz zdj. w całości? Co mi o nim powiesz?

Aktualnego nie mam, ale znalazłam zdjęcie sprzed dwóch lat.

Bezproblemowa roślina, rosnąca wolniej aniżeli popularne lilaki. Dorasta do 1 m, może trochę więcej.
agniecha973 22:32, 10 maj 2012

Dziękuję. Ma chyba bardziej zwarty pokrój niż te większe krzaczorki.
KasiaWB 22:27, 12 maj 2012

Witaj,
kalina angielska pachnie cudnie lubię jak w ogrodzie pachnie
mam pytanie jak pielęgnować kalinę angielską? tzn. kiedy jest pora przycinania? jakie inne prace należy wykonać aby była piękna? jak oceniasz jak ona duża rośnie na wysokość i szerokość?
Z góry dziękuję
Dzidka 22:35, 12 maj 2012

Nie wiem jak mam to napisać ,
Nic oprócz wiosennego nawożenia przy niej nie robię.
A i czasami zdarza się , że jak wypatrzę mszyce , to opryskuję.
Naprawdę jest samoobsługową rośliną.
Gabriela 22:37, 12 maj 2012

A ja skorzystałam z porady podczas wizyty i posadziłam Palibina, niestety, malutki jest. Miałam kiedyś trochę większego, ale nie na tyle, żeby mi mąż go nie skosił, rzecz jasna przypadkiem.
KasiaWB 22:37, 12 maj 2012

przepraszam, że się dopytuję, ale poprostu jeszcze jej nie znam, muszę się nauczyć, żeby nie zmarnować w takim razie czym nawozić i jak często? moja jest mała ok. 1 m. Czy przycinamy kwiaty po przekwitnięciu?
Dzidka 22:49, 12 maj 2012

Skoro Cię namówiłam ,, to pytaj do skutku

Kiedy nawożę wiosną trawnik, to i jej sypnę trochę. A stosuję nawozy wieloskładnikowe np. polifoskę.
Nie przycinam bo chcę by jeszcze urosła. Cieszy mnie jak z roku na rok ma coraz więcej kwiatów.
Rośnie w miejscu wietrznym w pobliżu pospolitych świerków i daje sobie radę.
Dzidka 22:54, 12 maj 2012

Gabriela napisał(a)
A ja skorzystałam z porady podczas wizyty i posadziłam Palibina, niestety, malutki jest. Miałam kiedyś trochę większego, ale nie na tyle, żeby mi mąż go nie skosił, rzecz jasna przypadkiem.

Jak to mówią : każdą pomoc nas kosztuje .
Ja też tak mam , że chcę aby mi to coś maluśkiego szybciutko urosło.
KasiaWB 22:59, 12 maj 2012

Dzidka napisał(a)
Skoro Cię namówiłam ,, to pytaj do skutku

Kiedy nawożę wiosną trawnik, to i jej sypnę trochę. A stosuję nawozy wieloskładnikowe np. polifoskę.
Nie przycinam bo chcę by jeszcze urosła. Cieszy mnie jak z roku na rok ma coraz więcej kwiatów.
Rośnie w miejscu wietrznym w pobliżu pospolitych świerków i daje sobie radę.

Bardzo dziękuję za odpowiedz narazie posadziłam ją trochę w zagęszczeniu, bo jest mała, potem wszystko co jest koło niej zostanie przesadzone, bo to miejsce będzie niedaleko tarasu chcę ją mieć na oku i jeszcze czuć