Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Polon 16:15, 30 paź 2023

Moja magnolia, już zupełnie łysa, może dlatego, że to jeszcze maleństwo, ma ze 70cm dopiero. Za to graby całe w zielonych liściach
Kolorowe drzewa i krzewy może w kolejnych latach dosadzę, bo zazdrość mnie zżera jak widzę efektu u innych
olciamanolcia 16:30, 30 paź 2023

Klon Red Sunset jest przepiękny - kiedyś na niego chorowałam
Moje ambrowce jeden zielony a drugi łapie kolory.
Piekne kolory w Twoim ogrodzie - kocham jesień
ajka 17:39, 30 paź 2023

Polon napisał(a)
Moja magnolia, już zupełnie łysa, może dlatego, że to jeszcze maleństwo, ma ze 70cm dopiero. Za to graby całe w zielonych liściach
Kolorowe drzewa i krzewy może w kolejnych latach dosadzę, bo zazdrość mnie zżera jak widzę efektu u innych

Polon, myślę, że moja magnolia ma wciąż tyle liści, bo ukrywa się za budynkiem. W sumie magnolie mają tyle odmian, że każda może zachowywać się inaczej.
ajka 17:43, 30 paź 2023

olciamanolcia napisał(a)
Klon Red Sunset jest przepiękny - kiedyś na niego chorowałam
Moje ambrowce jeden zielony a drugi łapie kolory.
Piekne kolory w Twoim ogrodzie - kocham jesień

Klon Red Sunset był jednym z moich pierwszych nabytków, nie choruje, pięknie się przebarwia - to był bardzo dobry zakup. Ambrowiec u mnie zmienia kolor od góry do dołu, co powoduje, że wygląda jeszcze ciekawiej. Graby mam trzy, z tej samej szkółki, razem kupione, razem posadzone, a tylko jeden mocno się przebarwia na żółto. Przyroda często mnie zaskakuje.
ajka 13:14, 03 lis 2023

Wczoraj skosiliśmy trawnik, pogoda była idealna. No a dziś leje. Już coraz częściej niestety.

Widok z sypialni. Doniczka okropna, musze ja wymienić w przyszłym roku.

Widok z salonu. Te doniczki też czekają na ładne ustawienie w rządku, tylko ludzi brak, bo są mega ciężkie.

I jeszxze widok z okien dzieciakow

edi75 18:20, 03 lis 2023

Ania każdy ma inny widok i każdy wyjątkowy
Magleska 22:18, 03 lis 2023

Śliczny widok z okien
LIDKA 06:47, 04 lis 2023

Widoki z okien masz piękne.
Ja z 2 stron domu mam ploty po kilka m od domu i widze głównie żywopłoty i moje wąskie rabaty.

Tylko z jednej sypialni mam widok na ogród.
Nie moge sie doczekać aż tuje i drzewa urosną na tyle by mnie osłonić od sąsiednich domów i budów.
Joann 10:45, 05 lis 2023

Aniu, dawno nie byłam i nadrobiłam. Tatas wyszedł świetnie, pergola - moje marzenie! Pięknie to wyglada, świetnie zaplanowałaś to wszystko! Bardzo, bardzo mi się podoba
Gruszka_na_w... 21:05, 05 lis 2023

Kiedy za oknem tarasowym ma się takie widoki, to jakoś łatwiej pogodzić się z końcem sezonu. Zachwycające liście ma teraz dąb błotny i klon Red Sunset. Ambrowiec też pięknie się wybarwił. A moja magnolia wciąż zielona, choć nie rośnie w jakimś osłoniętym miejscu. Może to zależy od odmiany?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies