Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Motylogród » Edycja postu

Motylogród

Mirka 20:27, 17 sty 2019

Witaj Mariposa. Czytałam u Polinki twoje zapytanie o wysiewy traw. Seslerię i Rozplenicę Hameln można wysiewać. Wysiewałam je w zeszłym roku.
Mariposa 20:33, 17 sty 2019

Mirka napisał(a)
Witaj Mariposa. Czytałam u Polinki twoje zapytanie o wysiewy traw. Seslerię i Rozplenicę Hameln można wysiewać. Wysiewałam je w zeszłym roku.

Dziękuję, Mirko Jak zdobędę nasionka, to wysieję.
Mariposa 20:35, 17 sty 2019

Kolejne podejście. Nie wiem, czy teraz z trawami nie przesadziłam

Margerytka40 07:46, 18 sty 2019

Elu, fajnie już chyba. Cisy widzę dołożyłaś, troszeczkę inaczej bym je rozmieściła ale to już drobnostka, pewnie i tak wyjdzie przy sadzeniu. Trawami nie zaprzątaj sobie głowy, wszystko się ułoży na żywca a przesadzać i tak będziesz, to normalka
mikina34 11:16, 18 sty 2019

Widzisz Elu, tak jak pisałam, u Ciebie po bożemu, najpierw praca z ziemią, projektowanie, potem burza mózgów i będzie cudna rabata
Ja to nawet tak nie narysuje, nie mówiąc już o wymyśleniu co z czym i dlaczego
Zakrecona 12:59, 18 sty 2019

Elu, zdolna bestia jesteś Przemyślałaś wszystko, aż mi już różami zapachniało.

A ja sirota, dziewczyny się zlitowały i mi rabatę rozrysowały
Bo tempo miałam , mało powiedziane ślimacze.

Wydaje mi się, że i tak czas pokaże jak będzie, ale przynajmniej zarysy są.

Już odliczam do wiosny
Mariposa 21:16, 18 sty 2019

Moniu, Madziu, nawet nie wiecie, w jakich bólach się to wszystko rodzi! Poprawię jeszcze trochę i chyba zostawię, faktycznie, potem już będę korygować.
Ale u Was też już się coś krystalizuje, podglądam, ale za bardzo się nie odzywam, bo nic mądrzejszego nie dodam.
Mariposa 21:18, 18 sty 2019

Margerytka40 napisał(a)
Elu, fajnie już chyba. Cisy widzę dołożyłaś, troszeczkę inaczej bym je rozmieściła ale to już drobnostka,

Asiu, jak znajdziesz chwilę, to poprzestawiaj mi te cisy, pliiis
Brzozowadzie... 21:26, 18 sty 2019

A ja sobie po cichutku obserwuję i podziwiam. Za ciężką pracę nad ziemią. I za te precyzyjne plany rabat. Bo ja z tych, co spontanicznie sadzą. I zazdroszczą umiejętności planowania
Mariposa 21:28, 18 sty 2019

A możecie jeszcze zerknąć na kwaśną?
Toszko, liczę na Twoją podpowiedź, jesteś niewątpliwie specjalistką od kwasolubnych rabat

tylko zamiast molinii (M) dałabym seslerię jesienną (dla spójności z różanką) lub jakąś wyższą kostrzewę, a w miejsce seslerii na rysunku (S) dałabym hakone. Z kwitnących latem po azaliach byłyby kremowe liliowce EveryDailily Cream i niebieskie hortensje You&Me Together, brakuje mi czegoś w różu, np. rozrzuconego pośrodku, między azaliami.