Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

kasja83 10:44, 30 maj 2018

Basilikum napisał(a)
u mnie juz doslownie kilka kwiatow zostalo, trzy krzaczki juz przekwitle.

Podobaly Wam sie czosnki z irysami ale juz po irysach, teraz czosnki maja nowe towarzystwo (kto podpowie jak sie ten kwiatek nazywa?)

Ładnie....fajnie wygląda taki kontrast. A to Ty taka babcia szyjąca jesteś?
Basilikum 11:16, 30 maj 2018

bardziej szyjaca niz babcia

uff ale sie umeczylam. Wysypuje kora rzadki aronii, tej kory musze ukopac, bo to taka zlezakowana. Troche zarosla dzikimi malinami. Koncze juz drugi rzadek. Zostalami jeszcze polowa. Mam nadzieje, ze mi tej kory wystarczy.
Starsze krzaczki aroniobsypane owocem mlodsze mam nadzieje, ze za rok beda.
11:42, 30 maj 2018
Można dołączyć do zabawy gromadzenia pomysłów na rabatę muzyczną?
róża rabatowa Rhapsody in Blue?...

Basilikum 11:47, 30 maj 2018

pewnie, ze mozna dolaczyc zalozylam sobie zeszyt i wpisuje pomysly
Milka 13:08, 30 maj 2018

Mam go Iza.
A jak bys tam róze wcisnela i szalwie omszone, do listopada kwitnienie.
Pszczelarnia 13:14, 30 maj 2018

Iza, gdzie kupiłaś te alu patyki do pomidorów?

i jeszcze na muzyczną
"kompozytor francuski Gabriel Faure wydając zeszyt /Cztery melodie/ Quatre Melodies op. 39 a jedną z zamieszczonych tam pieśni tytułuje Les Roses d’Ispahan." - to ze stron o różach pana Sołtysa.
Basilikum 13:26, 30 maj 2018

Ewo u nas sa w kazdym budowlanym z centrum ogrodniczym. Kondzio mi mowi, ze tez maja i chyba w Obim kupil, spytaj go.

Moj zeszycik sie zapelnia rabatka oczywiscie bedzie za rok powstawac. Jeszcze tak do konca nie jestem pena miejsca, W tym, ktore mi pasuje posadzilam rok temu orzecha wloskiego.
dopytalam R o te sztachety i sa z francuskiego Edelkastanie. Nie wiem czym sie rozni od nieieckiego kasztana ale wyglada na to, ze lepszy
Nallar 22:35, 30 maj 2018

Porody odebrane? Uprasza się o fotki.
kaz742011 23:51, 30 maj 2018

Basilikum napisał(a)
Irenko chodzi Ci o ta biala moge Ci wziasc kawalek, mam 3 takie krzaczki

dzieki za nazwe

moja rabata przy wjezdzie, wreszcie moge pokazac w calej okazalosci, bo znikl stary odrapany traktor, ktory w tle stal ufff
jeszcze mi tam w srodku brakuje czegos co dlugo kwitnie

A co się stało z traktorem ?
Rabatkę masz skończoną to możesz pokazać. Ja znowu mam ogród rozgrzebany i skończyć nie mogę. U mnie znowu upały. Od wczoraj prawie 30 stopni.
07:53, 31 maj 2018
Basilikum napisał(a)
u mnie juz doslownie kilka kwiatow zostalo, trzy krzaczki juz przekwitle.

Podobaly Wam sie czosnki z irysami ale juz po irysach, teraz czosnki maja nowe towarzystwo (kto podpowie jak sie ten kwiatek nazywa?)

ja też to mam ...ale dostałam ...Gosia cicia mi kiedyś rozszyfrowała ...dzwonek jakiś ...ale nadal nie pamietam ...nie istotne to dla mnie jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies