jeszcze troche tych malin bedzie. Juz mam duzo zamrozonych, beda lody malinowe i konfitura i sos do pampuchow
Borowki mam 5 krzakow bardzo oblepionych owocem, reszta w tym roku pauzuje (czesciowo rok temu posadzone krzaczki)
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Dużą spiżarkę musisz mieć na swoje dobrocie. Ja swoje trzymam w piwnicy, ale wygodniej by było mieć obok kuchni.
Haniu mam duzo miejsca na przechowywanie i do tego dwie zamrazalki, jedna na mieso druga na owoce i inne takie ogrodowe skarby
u nas kiedys bylo gospodarstwo i byly chlewik Emus przerobil na pomieszczenie gospodarcze, taka brudna kuchnie tam mamy z gazowka, zlewem i wielka szafa na przetwory i zamrazalka
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
To fajnie, jak jest gdzie to wszystko ustawiać. Dlatego ja swoje używam na bieżąco i resztę rozdaję po rodzinie i znajomych, żeby się nie zmarnowało.
Izo, pracująca kobitka z Ciebie. Przetwory trzeba by zrobić, bo porzeczki czerwone się marnują, ale...nie chce mi się, oj nie chce, a Tobie się che i chwała Ci za to