Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

dana1s 16:26, 25 lut 2019

Izuś piękna wiosna i ile kwiecia U nas tez ciepło, ale postanowiłam ogarnąć dom i nie byłam w ogrodzie. Dom za to przygotowany na wiosnę
Pszczelarnia 16:31, 25 lut 2019

Bardzo tani ten ciemiernik, to niesprawiedliwe.
Milka 17:07, 25 lut 2019

Wiosna w pełni, szybciej niż u mnie
Ja walczę dalej z trawami.
Czyli owce już w nowym domku
Anda 17:39, 25 lut 2019

Ciemiernik taniutko Miałaś szczęście

U Ciebie wiosna bardziej zaawansowana niż u mnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 17:41, 25 lut 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Bardzo tani ten ciemiernik, to niesprawiedliwe.

U Was tanie oczyry u mie ciemierniki to fart byl, bo normalnie kosztuja dwa razy tyle, no troche wieksze ale przeciez ten tez urosnie. Tak sie zastanawiam czy nie kupic na grob tesciowej a jak przekwitnie to do ogrodu wsadzic. ostatnio tylko takie rosliny kupuje na grob, ktore jak bedzie zmiana dekoracji mozna w ogrodzie wykorzystac.

Danus a przed weekendem dom wysprzatalam, bo w weekend goscie byli wiec teraz do ogrodu latam jak tylko czas mam

Irenko no kwitnie juz c nieco i co dzien wiecej Owcom musze fotke zrobic w nwym mieszkanku. Dzis jak z pracy wrocilam lezaly wszystkie na lace na samej gorze. A traw jeszcze nie ruszalam
MirellaB 17:09, 27 lut 2019

Krokusy fioletowe mam takie same
Bardzo lubię przebiśniegi - Twoje śliczniutkie
Odnośnie ciemierników to u mnie w zaprzyjaźnionej szkółce ogrodniczej po 5,00 złotych, różnie odmiany do kupienia od jesieni
Nie mam żadnego ciemiernika, kurcze jakoś nie lubię tych kwiatków podobnie jak dalii
Basilikum 18:34, 27 lut 2019

dalie zaczynam lubiec a ciemierniki kocham za to, ze kwitna jak nic nie kwitnie moje te biale kwitly cala zime. Zaczely w listopadzie, snieg im nie zaszkodzil, jak tylko daly rade wystawily lebki i cieszyly dalej kwiatami

rano mielismy takie widoki przy sniadaniu

irysek przedwczoraj byl jeden wczoraj kilka a dzis juz taki widok

Deren zaczyna sie zolcic
Basilikum 18:46, 27 lut 2019

bylam na zakupach i zgrzeszylam w dziele ogrodniczym
czyli nic nie ukradlam ale w koszyku wyladowaly calkiem nieplanowane zakupy

prymulka rozana bagienna czy jak jej tam taka sliczna byla, ze nie dalam rady jej sie oprzec.

do tego kupilam prymulke kulkowa (ja tlumacze tak prosto z niemiekiego, bo nie moge znalezc polskiej nazwy)

ostrozke i goryczke krzyzowa

no i w dyskoncie na L takie gloxynie. Posadzilam juz w wannie na podjezdzie
Magleska 18:51, 27 lut 2019

Iza fajne zakupy już wiosennie w wątkach ....aż przyjemnie zaglądać

A te iryski co masz ,to same się rozrastają. One są niskie ? I może głupie pytanie ,ale jak się je sadzi - cebulki jesienią ? Czy rozsady ? ....piękny mają kolor
Basilikum 19:17, 27 lut 2019

oj tak cieszy mnie ta wiosna dzis podzialalam znow w ogrodzie
I Emus dzis obil deskami polowe hali na maszyny. Powoli przygoowania do godziny zero sie tocza i ogrod pieknieje. 30 czerwca musi byc juz wszystko dopiete na ostatni guzik.

Iryski mysle, ze sie rozrastaja ale pewna nie jestem musze foki z poprzednich lat poogladac. Maja jakies 10 cm wysokosci i mam jeszcze dwie inne odmiany ale te pzniej kwitna.