U Was tanie oczyry u mie ciemierniki to fart byl, bo normalnie kosztuja dwa razy tyle, no troche wieksze ale przeciez ten tez urosnie. Tak sie zastanawiam czy nie kupic na grob tesciowej a jak przekwitnie to do ogrodu wsadzic. ostatnio tylko takie rosliny kupuje na grob, ktore jak bedzie zmiana dekoracji mozna w ogrodzie wykorzystac.
Danus a przed weekendem dom wysprzatalam, bo w weekend goscie byli wiec teraz do ogrodu latam jak tylko czas mam
Irenko no kwitnie juz c nieco i co dzien wiecej Owcom musze fotke zrobic w nwym mieszkanku. Dzis jak z pracy wrocilam lezaly wszystkie na lace na samej gorze. A traw jeszcze nie ruszalam
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Krokusy fioletowe mam takie same
Bardzo lubię przebiśniegi - Twoje śliczniutkie
Odnośnie ciemierników to u mnie w zaprzyjaźnionej szkółce ogrodniczej po 5,00 złotych, różnie odmiany do kupienia od jesieni
Nie mam żadnego ciemiernika, kurcze jakoś nie lubię tych kwiatków podobnie jak dalii
dalie zaczynam lubiec a ciemierniki kocham za to, ze kwitna jak nic nie kwitnie moje te biale kwitly cala zime. Zaczely w listopadzie, snieg im nie zaszkodzil, jak tylko daly rade wystawily lebki i cieszyly dalej kwiatami
rano mielismy takie widoki przy sniadaniu
irysek przedwczoraj byl jeden wczoraj kilka a dzis juz taki widok
Deren zaczyna sie zolcic
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Iza fajne zakupy już wiosennie w wątkach ....aż przyjemnie zaglądać
A te iryski co masz ,to same się rozrastają. One są niskie ? I może głupie pytanie ,ale jak się je sadzi - cebulki jesienią ? Czy rozsady ? ....piękny mają kolor
oj tak cieszy mnie ta wiosna dzis podzialalam znow w ogrodzie
I Emus dzis obil deskami polowe hali na maszyny. Powoli przygoowania do godziny zero sie tocza i ogrod pieknieje. 30 czerwca musi byc juz wszystko dopiete na ostatni guzik.
Iryski mysle, ze sie rozrastaja ale pewna nie jestem musze foki z poprzednich lat poogladac. Maja jakies 10 cm wysokosci i mam jeszcze dwie inne odmiany ale te pzniej kwitna.