Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Anda 08:42, 25 lut 2018

U mnie od piątku ma być lepiej, oby tak sie stało.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 08:59, 25 lut 2018

a dokladnie, sprawdzilam prognze i w piatek juz tylko -6, wiec oby do piatku.
Znasz Dreschflegel? chce od nich troche nasion zamowic.
gosika67 10:43, 25 lut 2018

U mnie dziś -13, świeci słońce, jak się siedzi w domu, to wydaje się,że jest cieplej.
13:01, 25 lut 2018
Mamy podobną prognozę (mieszkam niedaleko Ewy-Andy), porównałam Wasze wpisy i nie jest źle

Izabela, podtrzymaj, prosze, temat prymitywnych zbóż, jak już mąż zrealizuje zamiar. Co konkretnie chciałby posiać?
W Norymberdze odbywają się co roku Targi ekologiczne i tam wiele na temat można znaleźć. Ostatnio nawet takie ciekawostki jak makaron z mąki żytniej , brzmi dziwnie, ale ponoć się udaje.
Ja w kuchni używam komosy ryżowej (Quinoa), prosa (Hirse), Amarantusa, Teff, ale też pszenicy Zweikorn,Dreikorn i Orkisz. Piekę chleb, ziarna mielę sama.
Mąż myśli o ekologicznym poletku? - to takie moje pytania na przyszłość, dla mnie to ciekawe.

Twoja prognoza? Graficznie wygląda jeszcze bardziej optymistycznie

Basilikum 15:40, 25 lut 2018

Gosiu siedzac w domu rzeczywiscie wyglada na to, ze na zewnatrz cieplo jest. Slonko przyswieca, ptaszki cwierkaja (wyjadly cala karme z karmnikow (wlasnie dosypalam), no i w domu piec cieplutki

Iwo prognoza super wyglada co do zboz to jeszcze nie wiem co wybierze no i nie w tym roku, bo juz mamy ozimonapoletko obsiane. Najwyzej tak na probe troche gdzies z brzegu. Nazwy sa fajne: Grannenlose, Sechszeilige, Kapuzengerste, Schwarze, Paradiesgerste....
Calkiem ekologiczne nasze poletko nie bedzie, bo raz w roku pryskamy no i nie mamyzamiaru ekologicznej plakietki zalatwiac, bo to naprawde nielatwe taki znak dostac i chyba raczej nie warte. Glownie zalezy nam na wyprobowaniu starych i neznanych odmian, ktore moza bez certyfikatu znow wysiac. U nas w kuchni tez bardzo roznych ziarenek i mak.
Milka 17:38, 25 lut 2018

U nas pogoda podobna. Ale oznaki wiosny są, u ciebie widziałam, swoje codziennie oglądam, buziaki
Nowy watek, będzie się działo
roma2 14:31, 26 lut 2018

Latam i latam i nadrabiam. Po Ogrodowisku, a Ty jak widzę i czytam dosłownie , mimo aury! Buziaki ślę ogromniaste!
Basilikum 14:33, 26 lut 2018

Romciu Ty u mnie a ja u Ciebie wypatrzylam Cie u Sylwi
Anda 14:38, 26 lut 2018

Basilikum napisał(a)
a dokladnie, sprawdzilam prognze i w piatek juz tylko -6, wiec oby do piatku.
Znasz Dreschflegel? chce od nich troche nasion zamowic.

Czytałam o nich, że są bio, ale jeszcze u nich nic nie zamawiałam. Bio nasionka mam od Bingenheimer Saatgut.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nallar 14:39, 26 lut 2018

Rekin gdzie?