Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Basilikum 16:14, 20 lut 2018

Ela szkoda, ze nie wiesz, bo od dawna mi sie podoba.
Buty zabiegane brudne jeszcze, bo czasu nie mam ale dzis musze wyczyscic, bo jutro kolejny trening.

Magda no trzeba sie ruszac. Z kijami tez chodzilam i to duzo. Musze sobie do pracy wziasc i w przerwie znow z kijami polazic. A w ogrodzie tez lubie
marba 19:35, 20 lut 2018

Izo, gratuluję Ci kondycji. Mi ledwo sił wystarcza na to, co i tak muszę. Wiek robi swoje.
Jak daleko wiosna u Was?
Basilikum 21:08, 20 lut 2018

Basiu wiosna byla ale sie zmyla napadalo sniegu. Wreszcie mozna powiedziec, bo co to za zima bez sniegu. Temp w ocy do -5 pada a w dzien rosnie do +2 i tak przez najblizsze dni ma byc.

Na wiek nie ma co zwalac, to kwestia treningu, znam 80 latka, ktory maratony biega. Na zawodach w ktorych biegamy w kategoriach ponad 50 lat startuje wiecej biegaczy niz mlodych. No i my tez juz nie najmlodsi jestesmy

Dokupilam dzis slonecznika dla braci miejszych, bo jak mamy drugi karmnik to jakos szybciej wszystko znika.No i pewnie dlatego, ze snieg lezy wiec trudniej cos znalezc
marba 21:32, 20 lut 2018

To w porównaniu z nami macie ciepełko. U nas mrozy zapowiadają do minus dwudziestu stopni. A w niedzielę widziałam lecącego bociana, chyba za wcześnie wrócił. Mam nadzieję, że jakoś przetrwa te mroźne dni.
Basilikum 07:22, 21 lut 2018

oj rzeczywiscie na bociany za wczesnie. Mam nadzieje, ze mu czerwone rajtki nie zamarzna.
U nas Basiu zawsze troche cieplej.
zawitka 08:24, 21 lut 2018

Straszą tym mrozem podlewałam wczoraj bo mi żal było roślin .dziś rano było u mnie -5.Zobaczymy co dalej
gobasia 09:40, 21 lut 2018

Dalej?nie zaciekawie to wyglada...sprawdzałam na 16 dni i końca zimy nie widać..Zeby śniegu trochę popadało ,a nie tylko goly mróz...brrrr

Izabelo...sezon biegowy rozpoczęty...gratuluję kondycji po zimie i chorobie
Basilikum 10:20, 21 lut 2018

u nas tez nie widac w prognozie polepszenia ale do 21 marca mamy zime a potem ma byc cieplej i koniec Niech teraz wymrozi a w kwietniu ma byc wiosna bez balwanow na swieta
hankaandrus_44 12:39, 21 lut 2018

Veto! Ja już nie chcę zimna! A tu wieszczycie jeszcze miesiąc mrozów?
Zmieńcie wróżby! Plissss!
14:42, 21 lut 2018
Jak inaczej wieszczyć, gdy zewsząd atakują nas nagłówki: "...wiosna na razie bez szans...", albo "...arktyczne powietrze utrzymywać się będzie co najmniej do połowy marca", a w dodatku widziałam zdjęcie nastroszonego bociana, w gnieździe pełnym śniegu, aż żal serce ścisnął.
Musimy uzbroić się w cierpliwość, to już nie tak długo... w sumie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies