Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

KasiaBawaria 22:24, 07 cze 2021

Ahhh slodziaki- a nie trzeba na nie uwazac, by jakis ptak ich nie porwal?
Basilikum 22:26, 07 cze 2021

Kasiu one sa zamkniete w przepiorczym domku.

Haniu dziekuje za mile slowa
Milka 07:02, 08 cze 2021

Basilikum napisał(a)
szukaj koniecznie, ona ma takie piekne pelne kwiaty, u mnie jeszcze nie za duzo tych kwiatow ale rosnie wiec bedzie coraz wieej.
Na pewno kupie kolejne lilaki

a dzis bylam w szkolce, wpawdzie drzew i krzewow ale bylin mieli dosc duzy wybor. Ceny calkiem fajne wiec odkupilam im dwa kartony

pozniej napisze co tam mam, teraz lece sadzic

Zacne zakupy, listę przeczytałam.
Nowe kaczuszki słodziutkie, co małe to wszystko piękne.
I super, ze juz macie gości, oby jak najwięcej
Rozmaryn twój pamietam, już wtedy rósł, jak wściekły, cudowny krzew, choc to bylina
Basilikum 22:11, 08 cze 2021

Nasze maluchy dzisiejsze

I pare ogrodowych fotek
Basilikum 22:14, 08 cze 2021

Milka napisał(a)

Zacne zakupy, listę przeczytałam.
Nowe kaczuszki słodziutkie, co małe to wszystko piękne.
I super, ze juz macie gości, oby jak najwięcej
Rozmaryn twój pamietam, już wtedy rósł, jak wściekły, cudowny krzew, choc to bylina

Juz wiekszosc posadzona teraz niech die rozrasta i mnozy.
Rozmaryn troche przymarzl ale lady jest

Pozdrawiam Cie serdecznie
Basilikum 09:21, 10 cze 2021

dziewczyny macie jakis namiar na nasiona pomidorow, takie by nie byly F1 i najlepiej jakas polska odmiana. Wladowalam sie w ten kalendarz adwentowy i musze wyslac 24 osobom nasionka. W zamian dostane 24 inne paczuszki z innymi nasionkami jakimis wyfikanymi. No ale ja nie wiem co wyslac

male kaczuchy chowaja sie w skrzynce

Pierwszy raz tak pieknie kwitna te irysy

Nasze wszystkie kaczki siedza na jajkach a kaczor zupelnie sam lazi po ogrodzie. Wczoraj w ciagu pol godziny 6 razy wlazl do wody, wylazl na morek, poszedl na trawnik, iznow do wody. Potem polaz do kaczek i tak dlugo kwakal az jedna z nim na spacer wyszla
a przedwczoraj jeszcze jedna z nm chodzila i na wieczor jej nie moglismy znalezc. W koncu zamknelimy zagrode i myslelismy, ze gdzies przepadla. No i nastepnego dnia sie okazalo, ze siedzi na jajkach pod choinka. Uff

ostatnio szyje takie torebki na drugie sniadanie

KasiaBawaria 13:28, 10 cze 2021

Te kozy to tez twoje?Ale ci ich zazdroszcze-uwielbiam kozy!
Basilikum 14:07, 10 cze 2021

Kasiu ja nie mam koz, owce mamy kamerunskie no moze sa troche podobne do koz na pierwszy rzut oka

A jeszcze Wam nie powiedzialam, ze mamy jedna owce wiecej. Wczoraj R wypatrzyl na naszej lace, najpierw myslal, ze nam jedna uciekla. Cholera jedna jakos dostala sie na nasze pastwisko. A my mamy hodowle bez chorob, przebadane i lata zapracowane na plakietke. No i taka cholera nie wiadomo jakie chorobska ma i skad przylazla. Oczywiscie bez kolczykow. Emus sie naganial za nia po calej naszej gorce ale zlapal. Siedzi teraz zamknieta w komorce i dzis przyjdzie taki jeden, co mu moza jedna zginela. Jak jej nie wezmie to bedziemy Policje wzywac, bo my nie mozemy do naszego stada dolaczyc.
KasiaBawaria 17:24, 10 cze 2021

Ale sie usmialam rogow nie zauwazylam, ale owce tez uwielbiam
Anda 17:32, 10 cze 2021

Ale historia z tą owcą…
Kaczki jakie pilne

A co do nasion pomidorów to znasz https://www.lilatomate.de/ Moje pomidory mam od niej (już od lat) i są super zdrowe.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies