Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

kaz742011 21:21, 17 kwi 2018

Basilikum napisał(a)
ja tez sliczne jest i tej wosny juz je widac po kwitnieniu chyba trzeba ciachnac?

Ja pierwszy raz ciełam w marcu. Teraz nie ruszam .
Basilikum 21:28, 17 kwi 2018

no to przespalam ten marzec

Gosiu juz sie powoli wyrownuje ta wiosna
kaz742011 21:35, 17 kwi 2018

Potem chyba można ciąć w czerwcu i jak potrzeba to trzeci raz w sierpniu. Takie mam zapiski.
Basilikum 21:48, 17 kwi 2018

dziekuje cmok cmok
Bogdzia 21:55, 17 kwi 2018

Basilikum napisał(a)
wyprobowalas?
kolor tulipanow na zdjeciach jakos bardziej mi sie podoba niz w realu, za bardzo czerwonym zajezdzaja

A mnie sie na zdjeciach bardzo podobają, konkretny kolor, przedszkolne też ładne.
Basilikum 06:32, 18 kwi 2018

Bogdziu teraz juz mi sie tez podobaja. Teraz sa zarowiasto rozowe

dzis rano taki biegal po polu na przeciw sypialnianych okien

Kasik 07:44, 18 kwi 2018

Iza - miałam te tulipany u siebie. Piękny pomarańcz. To były pierwsze jakie miałam w połączeniu z silnie fioletowymi. Komponuje się ładnie.

Ale u mnie tulipan nie chce sie utrzymać i mam jakieś ich resztki.
Dochodzę do wniosku, że to chyba jakieś zwierzę, bo rosną tylko czosnki. A to dlatego, że pachną inaczej. Każde inne cebule giną.
Basilikum 07:48, 18 kwi 2018

Kasiu u mnie wyginely wszystkie (no dwa zostaly) pod garazem. Mialam je w koszykach i wykopalam je i po jednej marnej cebulce w kazdym bylo, ktora nawet nie ruszyla by zielone wypuscic. Nie odpowiada im tam gleba. W tym miejscu gdzie te zarowy rosna sa calkiem inne warunki i te tulipany juz 3 rok mam w takiej samej a moze nawet wiekszej ilosci. Az chyba musze policzyc by porownanie miec na przyszly rok.

Pisalas u Ewy o skrzyniach z betonu. ja mam takie ale z betonowych kraweznikow. Zadowolona jestem tylko mi malo, jeszzce dwie bym chciala conajmniej a R czasu nie ma. Za tydzien przyjezdza koparka i zaczynamy budowac chalupe dla owiec.
Kasik 08:23, 18 kwi 2018

Basilikum napisał(a)
Kasiu u mnie wyginely wszystkie (no dwa zostaly) pod garazem. Mialam je w koszykach i wykopalam je i po jednej marnej cebulce w kazdym bylo, ktora nawet nie ruszyla by zielone wypuscic. Nie odpowiada im tam gleba. W tym miejscu gdzie te zarowy rosna sa calkiem inne warunki i te tulipany juz 3 rok mam w takiej samej a moze nawet wiekszej ilosci. Az chyba musze policzyc by porownanie miec na przyszly rok.

Pisalas u Ewy o skrzyniach z betonu. ja mam takie ale z betonowych kraweznikow. Zadowolona jestem tylko mi malo, jeszzce dwie bym chciala conajmniej a R czasu nie ma. Za tydzien przyjezdza koparka i zaczynamy budowac chalupe dla owiec.

Iza- moje będą 3 sztuki. Każda 1 metr na 4 metry. Musi wystarczyć.

Dochodzę do wniosku, że nie ma co się podpalać na rośliny które nie rosną w moim ogrodzie i na siłę je trzymać. Trzeba postawić na te z którymi nie ma problemu, anie sie denerwować za każdym razem.
Kindzia 08:41, 18 kwi 2018

Już sarenki coraz bardziej rudo-brązowe A jeszcze dwa tygodnie temu u nas szare były. Szybko im idzie ta zmiana koloru futerka