Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 20:40, 19 cze 2021

Dragonka 21:31, 19 cze 2021

Wiolu to nieprzyzwoicie takie zdjęcia publikować i prowokować widzów do łez no toż można depresji ogrodowej dostać! A na poważnie- przepięknie ale jakim cudem Ty masz już tak kwitnące szałwie jak u mnie nie ma nawet jeszcze pąków tylko same listki? Buuuuuu no znowu chce mi się płakać Trawki mega wyrosły jak i wszystkie pozostałe rośliny, masz zaje..fajny busz! Kawał przedobrej roboty odwaliłaś moja droga!
ajka 21:49, 19 cze 2021

Wiola bardzo ładnie wyglądają te kuleczki bodziszka z trawami. I tak równiutko u ciebie rosną, u mnie Rozanne jedne ogromne, drugie malutkie, a rok temu kupowane wszystkie wyglądały tak samo.
Magleska 23:13, 19 cze 2021

Wiola już masz wycacane na picuś glancuś

ja Ci mówię teraz przyjedz do mnie taki trawniczek zrobić -co będziesz tylko leżeć i podziwiać

( tak tu sobie żartuję )

Buziaki
Helen 07:11, 20 cze 2021

Wiolka, śliczne poduchy z Rozanne masz, czy one od początku takie olbrzymy były?
Martka 09:51, 20 cze 2021

Wiolu, gdzie nie spojrzeć tam zachwycająco u Ciebie. Miskanty jak ruszyły przy tarasie. Szałwia oszałamiającą, ale i bodziszki mnie zaskoczyły!!! Przepiękne kępki, jak długo rosną u Ciebie?
Wiolka5_7 13:51, 20 cze 2021

Dragonka napisał(a)
Wiolu to nieprzyzwoicie takie zdjęcia publikować i prowokować widzów do łez no toż można depresji ogrodowej dostać! A na poważnie- przepięknie ale jakim cudem Ty masz już tak kwitnące szałwie jak u mnie nie ma nawet jeszcze pąków tylko same listki? Buuuuuu no znowu chce mi się płakać Trawki mega wyrosły jak i wszystkie pozostałe rośliny, masz zaje..fajny busz! Kawał przedobrej roboty odwaliłaś moja droga!

Oj tam oj tam
Szałwie i tak opóźnione z kwitnieniem w tym roku... nie placz zakwitną i twoje Basiu

Trawy to bezproblemowe roslinki,uwielbiamy się nawzajem

Cieszę się,że moj ogród Ci się podoba Basiu powiem Ci,ze mi w końcu również

Pozdrowionka
Wiolka5_7 13:53, 20 cze 2021

ajka napisał(a)
Wiola bardzo ładnie wyglądają te kuleczki bodziszka z trawami. I tak równiutko u ciebie rosną, u mnie Rozanne jedne ogromne, drugie malutkie, a rok temu kupowane wszystkie wyglądały tak samo.

Też mi się podoba ta rabata bodziszki rosną w miarę równo... tylko ta kępa jedna jest największa... nie wiem od czego do zależy ,bo wszystkoe sadzone w taką samą glebę i takie se sadxonki ...
Wiolka5_7 13:57, 20 cze 2021

Magleska napisał(a)
Wiola już masz wycacane na picuś glancuś

ja Ci mówię teraz przyjedz do mnie taki trawniczek zrobić -co będziesz tylko leżeć i podziwiać

( tak tu sobie żartuję )

Buziaki

Madziu z tym wycackaniem to tak nie do końca ,bo chwasty się panoszą, siewki werbeny itp.

Oj dobrze ,że zrobienie trawnika mam za sobą,bo jak pomyslę ile się namęczyliśmy to masakra.... teraz jeszcze nawozenie,koszenie podlewanie.... szczerze to cieszę się,ze te trawniki mam małe... a rabaty bez tego wszystkiego dobrze sobie radzą...

Przygotowanie gleby pod trawnik i itd. To najgorsza robota jaką wspominam,więc niestety Ci nie pomogę,sorki

Buziaki

Wiolka5_7 14:13, 20 cze 2021

Helen napisał(a)
Wiolka, śliczne poduchy z Rozanne masz, czy one od początku takie olbrzymy były?

Tak w zeszłym sezonie sadziłam jako malutkie sadzonki a do jesieni wyrosly duże kępy... on szybko rośnie ...