Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 15:53, 05 sie 2021

MartaCho napisał(a)
Bardzo ładny ten rdest, ślicznie kolorystycznie skomponowałaś z selserią i berberysami. Miodzio!!!
Berberysy to Bagatelle są?

Też mi się podoba ta kompozycja tak to Bagatelle .
eVka 21:20, 05 sie 2021

Piękne rdesty Wiolu, ja moim nie jestem zachwycona. Chyba nie pasuje na rabatę, na której rośnie. Znajdę mu inne miejsce.
Wiolka5_7 10:49, 06 sie 2021

effka napisał(a)
Piękne rdesty Wiolu, ja moim nie jestem zachwycona. Chyba nie pasuje na rabatę, na której rośnie. Znajdę mu inne miejsce.

No piękne,bardzo je lubię
Mam w innym miejscu jakieś NN ,ale wcale ich nie widać ,bo jeżówki i kłosowce wyrosły wielkie i je zasłoniły

Koniecznie poszukaj,bo one są fajne,bo długo kwitną...
AlinaP 20:27, 06 sie 2021

Wiolka! Muszę to napisać. Jest pięknie. Znów czytam od ostatniej strony Wiesz, wiosną kupiłam rdest Fat Domino- 3 oczywiście. Polowałam na Blackfield 2 szt. poszły na rabatę bylinową, jedną posadziłam na próbę między sesleriami jesiennymi. Ten nie wyrósł wysoki, bo pod brzozą. Dziś zauważyłam, jakie to świetne połączenie. Nie lubię kwiatów tej seslerii, ale w tym przypadku super. U Ciebie na większej powierzchni wygląda wspaniale. Pokazywałaś już tegoroczne Fontane?
Pozdrawiam
Wiolka5_7 12:46, 07 sie 2021

AlinaP napisał(a)
Wiolka! Muszę to napisać. Jest pięknie. Znów czytam od ostatniej strony Wiesz, wiosną kupiłam rdest Fat Domino- 3 oczywiście. Polowałam na Blackfield 2 szt. poszły na rabatę bylinową, jedną posadziłam na próbę między sesleriami jesiennymi. Ten nie wyrósł wysoki, bo pod brzozą. Dziś zauważyłam, jakie to świetne połączenie. Nie lubię kwiatów tej seslerii, ale w tym przypadku super. U Ciebie na większej powierzchni wygląda wspaniale. Pokazywałaś już tegoroczne Fontane?
Pozdrawiam

Dzięki
Mi też się podoba ten duet z seslerią ja znowu bardzo lubię kwiatostan seslerii a z rdestem pasują jak ulał

Moje Fontane ledwie zipią,bo za późno je podzieliłam... człowiek uczy się na błedach... dzielenie tylko wczesną wiosną...
AlinaP 13:05, 07 sie 2021

Chyba muszę się trochę cofnąć w czasie, bo coś nowego chyba powstało u Ciebie. Ale z moim podejściem do ogrodu to tylko nabawię się kompleksów .
Powtórzę jeszcze raz: cudownie jest
Pozdrawiam
Wiolka5_7 13:16, 07 sie 2021

AlinaP napisał(a)
Chyba muszę się trochę cofnąć w czasie, bo coś nowego chyba powstało u Ciebie. Ale z moim podejściem do ogrodu to tylko nabawię się kompleksów .
Powtórzę jeszcze raz: cudownie jest
Pozdrawiam

Nie wiem na czym skończyłaś czytać
Kochana nie miej kompleksów... moj ogród powstał po wielu zmianach aż doszłam do tego jak jest teraz...

Dzięki raz jeszcze za pochwały

Odpozdrawiam
Kokesz 14:02, 07 sie 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Rdest Blackfield sadzony wiosną ,ładnie się rozrósł... lubię bordo w ogrodzie ...
Polecam

Ślicznie wyszło

Ten rdest jest bardzo ekspansywny?
I czy jest dużo wyższy od seslerii? Piszą że dorasta do 100cm?
Wiolka5_7 15:58, 07 sie 2021

Kokesz napisał(a)

Ślicznie wyszło

Ten rdest jest bardzo ekspansywny?
I czy jest dużo wyższy od seslerii? Piszą że dorasta do 100cm?

Dzięki

Mam inny rdest drugi rok i rosnie w kępie, nie widzę żeby był ekspansywny... te Blackfield to tegoroczne mlodziaki,więc swojej ostatecznej wysokości jeszcze nie mają,bo teraz są równe z seslerią.... myslę że beda wyzsze w przyszłym roku.
Kokesz 16:23, 07 sie 2021

A ten inny to jaki?