Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 13:34, 08 sie 2021

Martka napisał(a)
Wiolu, przepraszam, że u Ciebie piszę, czytałam na wątku Ursy, że do jeżówek stosowała z powodzeniem obornik granulowany owczy. Naturalny obornik poprawia strukturę gleby, granulowany w tym zakresie nie zadziała, ale dostarczy oczywiście roślinom potrzebnych składników. Docelowo warto pomyśleć o naturalnym, ja długo się przed tym wzbraniałam i teraz widzę, że to był błąd. Edit: W tym roku zastosowałam i bardzo polecam!

Tak obornik warto stsować... z braku laku i granulowany może być
Aneta1309 17:20, 08 sie 2021

Dziękuję dziewczyny, będę sadzić po koniec przyszłego tygodnia ostatnio czasu brak, nowe wyzwania zawodowe ogród musi chwilę poczekać
basia3012 23:55, 08 sie 2021

Wiolu, napisałaś o tym, że przycięłaś hortensje wyżej i w tym roku dzięki temu po deszczu nie leżą. To wyżej to ile Wiolu?
Zaglądam czasem ale rzadko coś piszę. Ale zawsze podziwiam.
Wiolka5_7 08:20, 09 sie 2021

basia3012 napisał(a)
Wiolu, napisałaś o tym, że przycięłaś hortensje wyżej i w tym roku dzięki temu po deszczu nie leżą. To wyżej to ile Wiolu?
Zaglądam czasem ale rzadko coś piszę. Ale zawsze podziwiam.

Tak ze 40 cm od ziemi...

Basiu cieszę się,że zaglądasz nawet po cichu dzięki za podziw...
eVka 10:09, 09 sie 2021

Ja w tym roku tez limki przycięłam bardzo wysoko i super są, nic nie leży bo kwiaty ciut mniejsze a pędów gęsto i się nawzajem podtrzymują.
mrokasia 10:28, 09 sie 2021

Ja też wszytskie hortki przycięłam wyżej i też jestem zadowolona. Niektóre młode egzemplarze leżą, al te starsze bardzo dobrze sobie radzą mimo deszczy. Ja to nawet lubię więcej kwiatów a mniejszych .
eVka 10:31, 09 sie 2021

mrokasia napisał(a)
Ja też wszytskie hortki przycięłam wyżej i też jestem zadowolona. Niektóre młode egzemplarze leżą, al te starsze bardzo dobrze sobie radzą mimo deszczy. Ja to nawet lubię więcej kwiatów a mniejszych .

Tak, ja tez stwierdziłam, że dużo ładniej hortki wyglądają, jak mają mniejsze kwiaty ale dużo niż takie pojedyncze wielkie głowy.
Wiolka5_7 10:53, 09 sie 2021

effka napisał(a)
Ja w tym roku tez limki przycięłam bardzo wysoko i super są, nic nie leży bo kwiaty ciut mniejsze a pędów gęsto i się nawzajem podtrzymują.

Super ja jestem bardzo zadowolona... codziennie pada a one stoją sztywno
Wiolka5_7 10:54, 09 sie 2021

mrokasia napisał(a)

Świetnie
Mi też się bardziej podobają hortki jak mają wiecej mniejszych kwiatów ,ktore stoją a nie leżą po deszczu
Wiolka5_7 11:28, 09 sie 2021

Szerokie letnie kadry... kocham jest bujnie i kolorowo... codziennie pada, nie trzeba podlewać ... trawniki w doskonałej kondycji...

Cisy do kolejnego cięcia... pożarte przez hakonechloa...
Wiosną będzie uszczuplanie... to samo miskanty Memory... brama ledwie się mieści...