Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 10:06, 20 kwi 2022

mrokasia napisał(a)
Mój trawnik też już do koszenia. I do regeneracji bo mam mnóstwo żółtych placków po psach , muszę zrobić dosiewki. No i mam drugą część, tę starą, przy domu do wertykulacji i nawiezienia. Ale na razie pada i nie widać żeby miało przestać...

To masz sporo pracy z trawnikami jeszcze Kasiu.Trzymam kciuki za pogodę bez deszczu
Wiolka5_7 10:07, 20 kwi 2022

DariaB napisał(a)

Te maleństwa między badylkami to siewki werbeny? Z ciekawości wczoraj zerknęłam w okolice mojej werbeny i też są jakieś małe roślinki ale mi się wydaje, że to chwasty i nie wiem czy rwać czy czekać.

Tak to są siewki werbeny czekaj
April 12:07, 20 kwi 2022

Trawnik masz pokazowy, jak w pełni sezonu. Mój jeszcze bez wertykulacji. Najpierw sprzęt się popsuł i miesiąc fachowiec trzymał by w końcu stwierdzić że... nie da się naprawić. Przed świętami zakupiliśmy nowy sprzęt ale się rozchorowałam i eMuś sam nie dał rady i sprzątać chałupy, gotować na święta, i ogarniać ogród Plan jest na najbliższy weekend. Ale kiedy trawnik będzie tak wyglądać jak u ciebie to nie wiem
Szafirki bardzo zyskały na przycięciu liści.
Muszę zajrzeć do moich werben, bo wcześniej widziałam że ruszyły. Ciekawe czy ich przymrozki nie unicestwiły jak u was.
beata_m 12:38, 20 kwi 2022

ale trawnik! wymiata jest idealny
Wiolka5_7 13:01, 20 kwi 2022

April napisał(a)
Trawnik masz pokazowy, jak w pełni sezonu. Mój jeszcze bez wertykulacji. Najpierw sprzęt się popsuł i miesiąc fachowiec trzymał by w końcu stwierdzić że... nie da się naprawić. Przed świętami zakupiliśmy nowy sprzęt ale się rozchorowałam i eMuś sam nie dał rady i sprzątać chałupy, gotować na święta, i ogarniać ogród Plan jest na najbliższy weekend. Ale kiedy trawnik będzie tak wyglądać jak u ciebie to nie wiem
Szafirki bardzo zyskały na przycięciu liści.
Muszę zajrzeć do moich werben, bo wcześniej widziałam że ruszyły. Ciekawe czy ich przymrozki nie unicestwiły jak u was.

Z trawników jestem zadowolona, nawóz i deszcze bardzo im pomogły

To trzymam kciuki żeby nie padało w weekend

Tak szafirki bardzo zyskały

Mi przymrozki załatwiły je w lutym/marcu bo wtedy wszystkie były zielone,a potem zostało jakieś 10 % i teraz ładnie ruszyły.Ale nie ma tego złego,srylion siewek już rośnie
Wiolka5_7 13:02, 20 kwi 2022

beata_m napisał(a)
ale trawnik! wymiata jest idealny

Trawnik dziękuje
April 13:47, 20 kwi 2022

Chciałabym nawet 1/10 z tego sryliona siewek werbeny Ale i tak już lepiej niż kilka lat temu. Ciągle od Ani Kwartet przywożę te co jej się w warzywniku wysiały i próbuję u siebie zasiedlić nimi ogród
Klaudyna 14:19, 20 kwi 2022

Aż wrócę do domu i zrobię zdjęcie przy mojej werbenie... pewnie powiesz, że to chwasty. Znając moje szczęście
Klaudyna 15:57, 20 kwi 2022

Zerkniesz swoim sprawnym okiem ? Pewnie to chwasty
Gosialuk 18:53, 20 kwi 2022

Viola zazdroszczę tej werbeny. U mnie wszystko opóźnione chyba dopiero za dwa tygodnie będzie dobry czas na wypatrywanie siewek. Też widziałam kilka zeszłorocznych zielonych, ale potem mróz je załatwił.
Trawniczek masz pokazowy. Miękki, puchaty, zielony dywan.