Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

MartaCho 11:56, 19 kwi 2022

Wiola- mam ogromną prośbę, czy mogłabyś w wolnej chwili zrobić sesję zdjęciową tym siewkom werbeny- mam wrażenie, że mam straszne chwastowisko na mojej rabacie z werbeną, a może to jednak siewki są?
Przed czyszczeniem muszę chyba zgrać tę aplikację, która rozpoznaje rośliny...
Martka 12:09, 19 kwi 2022

Wiola, piękne tulipki i trawka jak w pełni sezonu, a nie jak w zimnym kwietniu Urocze siewki werbeny, moja wysiana zaczyna wschodzić i wyglada podobnie. Będziesz te siewki przesadzać? Fajnie, że przeżyły w większości szałwie. Ale zima nie była mroźna, mimo to dużo wypadło. Czy one takie są kapryśne z zimowaniem czy to od odmiany zależy?
Wiolka5_7 13:32, 19 kwi 2022

MartaCho napisał(a)
Wiola- mam ogromną prośbę, czy mogłabyś w wolnej chwili zrobić sesję zdjęciową tym siewkom werbeny- mam wrażenie, że mam straszne chwastowisko na mojej rabacie z werbeną, a może to jednak siewki są?
Przed czyszczeniem muszę chyba zgrać tę aplikację, która rozpoznaje rośliny...

Mówisz masz... one są maciupkie póki co
Matka i dzieci
Patrz przez lupę

Wiolka5_7 13:39, 19 kwi 2022

Martka napisał(a)
Wiola, piękne tulipki i trawka jak w pełni sezonu, a nie jak w zimnym kwietniu Urocze siewki werbeny, moja wysiana zaczyna wschodzić i wyglada podobnie. Będziesz te siewki przesadzać? Fajnie, że przeżyły w większości szałwie. Ale zima nie była mroźna, mimo to dużo wypadło. Czy one takie są kapryśne z zimowaniem czy to od odmiany zależy?

Tulipki dopiero się rozkręcają,ale w tym tyg.pewnie rozkwitną EE
No zaskoczona jestem, że trawka tak wygląda mimo zimnicy a po drugie dosiewką mi zaczęła kiełkować po 11 dniach więc też nie jest źle

Tak siewki będę rozsadzać na te same rabaty co rok temu,one szybko nabierają ciałka i zakwitają

No bardzo fajnie , że chociaż 2/3 tych szałwii jednak żyje,bo mi tam pasują najlepiej

U mnie ogólnie to tylko na wjazdowej, w miejscu w miarę zacisznym i słonecznym tak średnio odbiły Caradonny i z opóźnieniem. Nie wiem o co kaman, ale grunt że część jednak żyje,uff
Na innych rabatach Caradonna i New dimension blue mają się super.

W tym roku coś różnie te szałwie ruszają ,a tak w ogóle to bezproblemowe byliny
galgAsia 14:03, 19 kwi 2022

Przyszłam się pochwalić, że moja śś już rozkwitła
Ma 5 albo 6 kwiatostanów. Ale się cieszę
A szałwie w tym roku trochę się ociągają, to fakt. Albo... albo zawsze były tak bezproblemowe, że już nie pamiętamy, jak wychodziły w ub. latach...
Klaudyna 16:39, 19 kwi 2022

Moje werbeny nie przeżyły. Puściły na wiosnę, ale przyszedł przymrozek i koniec siewek tez nie ma ... ehhh szkoda...
iwona_d 17:36, 19 kwi 2022

Wiolu ja jak zwykle czytam i podziwiam z ukrycia, trawnika zazdroszczę. Chciałam zapytać o bodziszka Rozanne i czyśćca hummelo. Gdzie masz je posadzone, czy one dają radę na słońcu, bo w opisach jest że sadzić w półcieniu, a wolę zapytać kogoś kto ma.
Wiolka5_7 19:10, 19 kwi 2022

galgAsia napisał(a)
Przyszłam się pochwalić, że moja śś już rozkwitła
Ma 5 albo 6 kwiatostanów. Ale się cieszę
A szałwie w tym roku trochę się ociągają, to fakt. Albo... albo zawsze były tak bezproblemowe, że już nie pamiętamy, jak wychodziły w ub. latach...

Super! Cieszę się razem z Tobą

Tak szałwie mają opóźniony start przez to ciągłe zimno... Kiedyś był taki rok , że dziewczynom nie wszystkie szałwie się obudziły,ale dlaczego nikt nie wie,hmm
Wiolka5_7 19:11, 19 kwi 2022

Klaudyna napisał(a)
Moje werbeny nie przeżyły. Puściły na wiosnę, ale przyszedł przymrozek i koniec siewek tez nie ma ... ehhh szkoda...

Tak właśnie i u mnie było... Czekaj na siewki ,one późno wschodzą
Wiolka5_7 19:13, 19 kwi 2022

iwona_d napisał(a)
Wiolu ja jak zwykle czytam i podziwiam z ukrycia, trawnika zazdroszczę. Chciałam zapytać o bodziszka Rozanne i czyśćca hummelo. Gdzie masz je posadzone, czy one dają radę na słońcu, bo w opisach jest że sadzić w półcieniu, a wolę zapytać kogoś kto ma.

Fajnie, że czytasz ,dziękuję za pochwały... trawnik również

Bodziszki moje rosną od zachodu i od południa świetnie, więc na słońce zdecydowanie się nadają... Czyścce mam od wschodu i zachodu, więc słońca też sporo i rosną bez problemu