Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Martka 23:23, 24 lip 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Sesleria w szponach bodziszka

Wiolu, świetna łazienka w betonie, to płyty betonowe czy płytki o takiej fakturze? Świetnie dobrałaś lustro. Kwiaty będą tam idealnie ożywiać całość. Jakieś jeszcze planujesz tam doniczkowe? Kusi mnie, by ukwiecić trochę moją łazienkę, ale dbanie o kwiaty w donicach zeszło na plan dalszy ze względu na obowiązki ogrodowe. I mam dylemat.

To połączenie seslerii z bodziszkiem okrzyczeć trzeba idealnym. Bardzo mi się podoba i nasuwa mi się nawet pewien plan... Czy sądzisz, że bodziszek przed hortensjami limelight będzie miał sens? Mam dylemat nr 2, czym wypełnić mój szpaler. Co pomiędzy obwódkę z seslerii i hortensje.

Wiolu, bardzo dobry pomysł z fotelami z tarasu. Pasują w nowym miejscu idealnie.

Magara 00:30, 25 lip 2022

Wiola, czy ja dobrze pamiętam? Ta Twoja sesleria to jesienna?
Jeżeli tak to napisz ile miejsca jej zaplanować na szerokość, z góry dzięki
Czegoś jasnego szukam na brzegi rabaty, co trochę ciemny kąt rozświetli, a do tego kojarzę, że pisałaś, że ona szybko startuje
Wiolka5_7 08:21, 25 lip 2022

Wiaan napisał(a)

Bardzo podoba mi się to ujęcie
Fajne masz tez palenisko razem z całą miejscówką. Wszystko masz perfekcyjnie
Wiola pisałaś, że zmieniałaś aż masz tak jak chcesz. Powiem Ci, że mnie też często korci dokonać zmian

Mi też powstało bez większego planowania

Tak placyk z paleniskiem fajny.Zmienilam miejscówkę krzesłom,ale wczoraj wróciły na taras. Bo pomyślałam że przy palenisku się nie nadają ,bo jak by iskry poleciały to by im stopiło te linki

Plan jest na 2 ławki
Wiolka5_7 08:27, 25 lip 2022

Martka napisał(a)

Wiolu, świetna łazienka w betonie, to płyty betonowe czy płytki o takiej fakturze? Świetnie dobrałaś lustro. Kwiaty będą tam idealnie ożywiać całość. Jakieś jeszcze planujesz tam doniczkowe? Kusi mnie, by ukwiecić trochę moją łazienkę, ale dbanie o kwiaty w donicach zeszło na plan dalszy ze względu na obowiązki ogrodowe. I mam dylemat.

To połączenie seslerii z bodziszkiem okrzyczeć trzeba idealnym. Bardzo mi się podoba i nasuwa mi się nawet pewien plan... Czy sądzisz, że bodziszek przed hortensjami limelight będzie miał sens? Mam dylemat nr 2, czym wypełnić mój szpaler. Co pomiędzy obwódkę z seslerii i hortensje.

Wiolu, bardzo dobry pomysł z fotelami z tarasu. Pasują w nowym miejscu idealnie.

Cieszę się Martka, że Ci się łazienka podoba mi bardzo robiłabym kolejna taką samą zieleniną pasuje mega.
To gres 60x60.
Mam tam 2 paprocie ,monsterę i sansewierię na parapecie. Chyba wystarczy zobaczymy jak paprotki będą rosły ,bo to moje pierwsze w życiu

Tylko wiesz ,te bodziszki widoczne są jednak z bliska,bo sesleria jest wysoka.

Może Rozanne byłby wyższy? Chociaż on też różnie rośnie.U jednych płasko u drugich wyżej

A nie lepiej jeżówki posadzić w tym miejscu ?
Wiolka5_7 08:29, 25 lip 2022

Magara napisał(a)
Wiola, czy ja dobrze pamiętam? Ta Twoja sesleria to jesienna?
Jeżeli tak to napisz ile miejsca jej zaplanować na szerokość, z góry dzięki
Czegoś jasnego szukam na brzegi rabaty, co trochę ciemny kąt rozświetli, a do tego kojarzę, że pisałaś, że ona szybko startuje

Tak jesienna ,ale mam też skalną.
Moje rosną tak na ok.80-100cm

Tylko jest jeden warunek,aby ona była limonkowa latem i Ci ten kąt rozjaśniła musi rosnąć w pełnym słońcu .
Tak szybko startuje
Wiolka5_7 20:43, 25 lip 2022

Trawniki skoszone, wjazdowa się podlewa... Można się zrelaksować
Martka 21:33, 25 lip 2022

Odpoczynek w pełni zasłużony
To chyba stan idealny, wszystko ogarnięte, można siedzieć sobie z arbuzem i podziwiać ...
Wiolka5_7 21:54, 25 lip 2022

Martka napisał(a)
Odpoczynek w pełni zasłużony
To chyba stan idealny, wszystko ogarnięte, można siedzieć sobie z arbuzem i podziwiać ...

Tak zasłużony wieczorkiem aż miło posiedzieć

Stolik dziś w końcu kupiłam,to i miałam na czym położyć tego arbuza
Kasya 22:13, 25 lip 2022

Jaka ładna kompozycja czarnego stolika z arbuzem

Pewnie zapytam po raz nie wiem który
Ale interesuje mnie trawa w czarnych donicach ze względu na zimowanie
Napiszesz co to ?
LIDKA 22:25, 25 lip 2022

Wiola u Ciebie pięknie i idealnie.

Czy masz gdzieś jakiś brzydki kąt/grajdołek/pierdolniczek?
Tak tylko sie zastanawiam...