Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

basia3012 22:54, 25 lip 2022

Wiolu, wszędzie perfekcyjnie. Rabata z seslerią i bodziszkami zachwyca. Ale rabaty od frontu również. Trawniki super, wzorcowe. Bardzo, bardzo pięknie wszystko zgrane.
Gratulacje Wiolu. Wyszło przepięknie.
Pozdrawiam.
ajka 23:08, 25 lip 2022

Piękne fotki, wszystkie. Bardzo podoba mi się pomysł seslerii z bodziszkami. Może gdzieś zastosuję u siebie. Moja rosanne też choruje, myślałam, że z powodu słabego podlewania, ale może faktycznie to jakiś grzyb. Miksturę zapisuję.

Masz śliczną łazienkę. Niewiele osób decyduje się na żywe kwiaty w łazience. Trzymam kciuki aby przetrwały.
Nowa12 23:54, 25 lip 2022

Stoliczek ładny i idealny do linkowego fotela. Też taki fotel w tym roku kupiłam i nie wierzyłam że on jest naprawdę wygodny.
A bodziszka Rozanne to ty masz wielkiego nawet w donicy .
Magara 00:21, 26 lip 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Tak jesienna ,ale mam też skalną.
Moje rosną tak na ok.80-100cm

Tylko jest jeden warunek,aby ona była limonkowa latem i Ci ten kąt rozjaśniła musi rosnąć w pełnym słońcu .
Tak szybko startuje

O, to mnie zmartwiłaś, że to takie byki. Sprzedający piszą, że sesleria jesienna wszerz 40 cm... Małej trawki szukam
April 06:06, 26 lip 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Mi też powstało bez większego planowania

Tak placyk z paleniskiem fajny.Zmienilam miejscówkę krzesłom,ale wczoraj wróciły na taras. Bo pomyślałam że przy palenisku się nie nadają ,bo jak by iskry poleciały to by im stopiło te linki

Plan jest na 2 ławki

Placyk z paleniskiem super. Ale też się zastanawiałam czy te krzesła tam dadzą radę, nawet już nie ze względu na iskrę ale samo gorąco, czy nie rozciągało by linek. Choć do zdjęcia zapozowały bardzo zgrabnie
Ty to masz talent do kompozycji. Nawet arbuz wygląda atrakcyjnie podkreślony czernią stolika lub jak kto woli, stolik wygląda mega fajnie, podkreślony barwą arbuza
Wiolka5_7 08:20, 26 lip 2022

Kasya napisał(a)
Jaka ładna kompozycja czarnego stolika z arbuzem

Pewnie zapytam po raz nie wiem który
Ale interesuje mnie trawa w czarnych donicach ze względu na zimowanie
Napiszesz co to ?

Też mi się podoba

Kasiu oczywiście , że w tych palstikowych donicach mam hakonki a jakże jest to trawa nie do zdarcia. Zimowały pierwszą zimę na tym tarasie ,nie okrywane itp. Mrozy -15 zniosły bez szwanku jak widać
Wiolka5_7 08:22, 26 lip 2022

LIDKA napisał(a)
Wiola u Ciebie pięknie i idealnie.

Czy masz gdzieś jakiś brzydki kąt/grajdołek/pierdolniczek?
Tak tylko sie zastanawiam...

Fajnie, że Ci się podoba Lidka

Kochana ja mam dużo jeszcze brzydkich kątów ogród mam ogarnięty ,tylko część gospodarcza jeszcze kuleje...
Wiolka5_7 08:26, 26 lip 2022

basia3012 napisał(a)
Wiolu, wszędzie perfekcyjnie. Rabata z seslerią i bodziszkami zachwyca. Ale rabaty od frontu również. Trawniki super, wzorcowe. Bardzo, bardzo pięknie wszystko zgrane.
Gratulacje Wiolu. Wyszło przepięknie.
Pozdrawiam.

Basiu miło mi są tyle pochwał
Ta rabata to jest teraz jedna z moich ulubionych,na żywo jeszcze ładniejsza
Inne rabaty też mnie zachwycają,uwielbiam lipcowy ogród i sierpniowy za momencik jak zakwitną hortensje i reszta

A trawniki,no cóż mam małe dywaniki to pielęgnuję, cieszą bardzo.

Dzięki za pochwały
Wiolka5_7 08:28, 26 lip 2022

Magara napisał(a)

O, to mnie zmartwiłaś, że to takie byki. Sprzedający piszą, że sesleria jesienna wszerz 40 cm... Małej trawki szukam

Moje w 3 roku takie były. One są szerokie,ale te źbla po brzegach mają rzadkie, więc niby szerokie ale ażurowe. Mam je posadzone co 50cm i jest ok.

Wiolka5_7 08:31, 26 lip 2022

April napisał(a)

Placyk z paleniskiem super. Ale też się zastanawiałam czy te krzesła tam dadzą radę, nawet już nie ze względu na iskrę ale samo gorąco, czy nie rozciągało by linek. Choć do zdjęcia zapozowały bardzo zgrabnie
Ty to masz talent do kompozycji. Nawet arbuz wygląda atrakcyjnie podkreślony czernią stolika lub jak kto woli, stolik wygląda mega fajnie, podkreślony barwą arbuza

Dzięki
No właśnie z tego też względu je zabrałam. Ale fajnie pasowały

Już mam plan na 2 ławki ,ale to chyba już w przyszłym sezonie. I jeszcze hamak chce kupić ,zamiast tych leżaków między brzozami.Zawsze mi się marzył hamaczek wśród brzóz

No patrz wcale nie myślałam nad kompozycją a wyszło