Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 11:22, 08 sty 2023

Wiaan napisał(a)
Wiolu u mnie wczoraj był zryw do pracy, seslerie przycięte ale teraz już wypoczywam do marca

U mnie też był zryw, też będę sobie dozować prace
Małymi krokami się obrobię
olciamanolcia 12:58, 08 sty 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
W kalendarzu zima a w domku Wiosna

Miłej niedzieli życzę wszystkim zaglądającym !

Piękne hiacyntowe maluchy❤️ są u nas w Lydlu. Ja zawsze zaczynam od kupna białych tulipanów i teraz tez tak uczynię niech się tylko pojawią bo oprócz róż i goździków ich nie widziałam.

Dziś chciałam podziałać troszku ale u mnie pi zga nielitościwie Zrobiłam obchód i znalazłam kilka wychodzących … czochów o werbenowych odrostach nie wspomnę.
Dużo pracy mnie czeka - rabaty wygladaja dramatycznie - pełno walających się źdźbeł traw i w ogóle jakieś doły mi się porobiły . Poczekam na co najmniej plus 8 stopni i pograbię zanim roszą na dobre cebulowe. Mam nadzieję , że wyjdą moje tulipany - te sadzone jesienią, bo tylko kilka dziur widziałam w rabatach

Miłej niedzieli
Judith 13:09, 08 sty 2023

Ładna wiosenka w domu . Mnie wczoraj kusiły w LM żonkile w pąkach, ale jeszcze się wstrzymam . Mentalnie jestem w zimie .
Juzia 13:50, 08 sty 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

U mnie też był zryw, też będę sobie dozować prace
Małymi krokami się obrobię

I to jedyne w sumie czego tak naprawdę zazdroszczę wszystkim z południa.... że mogą sobie robotę rozłożyć na dłużej, bo pogoda im na to pozwala.
U mnie jest zima, zima, długa zima.... i nagle w jeden dzień BUM... i lato
I biegam z jęzorem na brodzie, żeby chociaż na krokusy popatrzeć przez kilka dni

Tęsknię za zapachem hiacyntów....

Edit.... zazdroszczę jeszcze bliskości gór!!!
Wiolka5_7 17:05, 08 sty 2023

olciamanolcia napisał(a)

Piękne hiacyntowe maluchy❤️ są u nas w Lydlu. Ja zawsze zaczynam od kupna białych tulipanów i teraz tez tak uczynię niech się tylko pojawią bo oprócz róż i goździków ich nie widziałam.

Dziś chciałam podziałać troszku ale u mnie pi zga nielitościwie Zrobiłam obchód i znalazłam kilka wychodzących … czochów o werbenowych odrostach nie wspomnę.
Dużo pracy mnie czeka - rabaty wygladaja dramatycznie - pełno walających się źdźbeł traw i w ogóle jakieś doły mi się porobiły . Poczekam na co najmniej plus 8 stopni i pograbię zanim roszą na dobre cebulowe. Mam nadzieję , że wyjdą moje tulipany - te sadzone jesienią, bo tylko kilka dziur widziałam w rabatach

Miłej niedzieli

Co roku sobie przywołuję wiosnę w styczniu tymi maluchami tulipany też kupuję i żonkile

U mnie wczoraj cieplutko było a dziś też pizga , zmienna ta pogoda ,ech

Sprzątać to chyba u każdego jest co po zimie ja miskanty związałam ,to nie mam bardzo burdelu.
Trzymam kciuki za Twoje tulipanów, oby Ci te nornice ich nie zeżarły znowu

Dzięki!
Wiolka5_7 17:07, 08 sty 2023

Judith napisał(a)
Ładna wiosenka w domu . Mnie wczoraj kusiły w LM żonkile w pąkach, ale jeszcze się wstrzymam . Mentalnie jestem w zimie .

Dzięki
Ja bym się skusiła

W sumie mamy zimę w kalendarzu
Wiolka5_7 17:12, 08 sty 2023

Juzia napisał(a)

I to jedyne w sumie czego tak naprawdę zazdroszczę wszystkim z południa.... że mogą sobie robotę rozłożyć na dłużej, bo pogoda im na to pozwala.
U mnie jest zima, zima, długa zima.... i nagle w jeden dzień BUM... i lato
I biegam z jęzorem na brodzie, żeby chociaż na krokusy popatrzeć przez kilka dni

Tęsknię za zapachem hiacyntów....

Edit.... zazdroszczę jeszcze bliskości gór!!!

No patrz Juzia to ja nie wiedziałam , że u ciebie taka zmienna pogoda. To faktycznie nie możesz sobie robić na spokojnie,ech

Musisz sobie zrobić wiosnę w domu jak ja za kilka dni hiacynty będą mnie odurzać zapachem

Powiem Ci , że ja w sumie w dobrym miejscu mieszkam ,bo tak pośrodku prawie tyle samo mam na Mazury i w góry,jedynie nad morze daaaleko...

Ale ty za to masz Mazury na miejscu
Mary 17:48, 08 sty 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

Jak tylko mi się trafi takie słoneczko w jakiś weekend to będę ciąć i grabić.
Ale niestety nie trafia mi się ładna pogoda w weekend.
Iwona100 18:24, 08 sty 2023

Ja też nawożę systematycznie hortensje i rododendrony. W tym roku planuję dać większości bylin i cisom kompost albo obornik granulowany.
Masz już sporo pracy za sobą . Ja będę ciąć i sprzątać później . Muszę uważać ,bo już ponad miesiąc borykam się z chorymi zatokami.
Też kupiłam rok temu podobny sprzęt do cięcia małych traw i jestem z niego zadowolona ,cięcie idzie migiem .
Mirka 18:47, 08 sty 2023

Wiola jak zwykle pierwsza Oby do Wiosny
Powiedz mi czy skalną też już przycinałaś? Kiedy się zabrać za podział?