Piękne hiacyntowe maluchy❤️ są u nas w Lydlu. Ja zawsze zaczynam od kupna białych tulipanów i teraz tez tak uczynię niech się tylko pojawią bo oprócz róż i goździków ich nie widziałam.
Dziś chciałam podziałać troszku ale u mnie pi zga nielitościwie Zrobiłam obchód i znalazłam kilka wychodzących … czochów o werbenowych odrostach nie wspomnę.
Dużo pracy mnie czeka - rabaty wygladaja dramatycznie - pełno walających się źdźbeł traw i w ogóle jakieś doły mi się porobiły . Poczekam na co najmniej plus 8 stopni i pograbię zanim roszą na dobre cebulowe. Mam nadzieję , że wyjdą moje tulipany - te sadzone jesienią, bo tylko kilka dziur widziałam w rabatach
I to jedyne w sumie czego tak naprawdę zazdroszczę wszystkim z południa.... że mogą sobie robotę rozłożyć na dłużej, bo pogoda im na to pozwala.
U mnie jest zima, zima, długa zima.... i nagle w jeden dzień BUM... i lato
I biegam z jęzorem na brodzie, żeby chociaż na krokusy popatrzeć przez kilka dni
Co roku sobie przywołuję wiosnę w styczniu tymi maluchami tulipany też kupuję i żonkile
U mnie wczoraj cieplutko było a dziś też pizga , zmienna ta pogoda ,ech
Sprzątać to chyba u każdego jest co po zimie ja miskanty związałam ,to nie mam bardzo burdelu.
Trzymam kciuki za Twoje tulipanów, oby Ci te nornice ich nie zeżarły znowu
Ja też nawożę systematycznie hortensje i rododendrony. W tym roku planuję dać większości bylin i cisom kompost albo obornik granulowany.
Masz już sporo pracy za sobą . Ja będę ciąć i sprzątać później . Muszę uważać ,bo już ponad miesiąc borykam się z chorymi zatokami.
Też kupiłam rok temu podobny sprzęt do cięcia małych traw i jestem z niego zadowolona ,cięcie idzie migiem .