Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Makao 08:33, 21 lut 2023

Martka napisał(a)
Ciemierniki pięknie zdobią rabaty, szykowałam się już nawet do zakupu, powrzucałam do koszyczka, a tu ... przyszedł mandat za parkowanie bez opłaty, 10 minut spóźniona i 300 zł ... na konto zasilenia stołecznego budżetu odmówiłam sobie ciemierników, trzeba być aktywnym na różnych polach

U mnie też huk, strasznie wieje.

Oh kurcze. To porażka. Tyle człowiek się zbiera i przygotowuje a tu taka głupota odbiera chęci. No współczuję. Bardzo duży ten mandat.
My też kiedyś dostaliśmy mantat bo nie mieliśmy kwitu. 50 zł. Ale że zgłosiliśmy się w ciągu 20 minut od wystawienia do punktu to zapłaciliśmy 20zł. Tak nam wtedy tłumaczyli, że liczy się dla nich zgłoszenie z kwitem.
Wiolka5_7 08:50, 21 lut 2023

Martka napisał(a)
Ciemierniki pięknie zdobią rabaty, szykowałam się już nawet do zakupu, powrzucałam do koszyczka, a tu ... przyszedł mandat za parkowanie bez opłaty, 10 minut spóźniona i 300 zł ... na konto zasilenia stołecznego budżetu odmówiłam sobie ciemierników, trzeba być aktywnym na różnych polach

U mnie też huk, strasznie wieje.

Oj
Wiało i lało całą noc ,spać nie mogłam.
Dziś też wieje,ciekawe kiedy się to uspokoi, podobno popoludniu
Wiolka5_7 08:52, 21 lut 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
U nas też huczy okropnie, straty kolejne niestety już są, ale na razie takie co się ich spodziewać można było. Za to z porządkami za długo nie poczekam bo cebulowe idą na potęgę, hiacynty , tulipany przebiśniegi już w rozkwicie i pierwsze krokusy też.

Przykro mi Sylwia
Ja to się bałam żeby mi panele z dachu nie odfruneły
Nie lubię takiej pogody.

No tak rośliny nam same ustalają terminy porządków
Judith 08:59, 21 lut 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

Przykro mi Sylwia
Ja to się bałam żeby mi panele z dachu nie odfruneły
Nie lubię takiej pogody.

No tak rośliny nam same ustalają terminy porządków

Wiola, masz panele, widzę .
Ja mam od niedawna i przy wiejącym wietrze słychać dziwne dźwięki - początkowo myślałam, że to koty się gdzieś daleko wydzierają . A to prawdopodobnie odgłos wiatru przemykającego pomiędzy dachem a panelami. Nie jest to uciążliwe lecz zaskakujące. Czy masz podobne doświadczenia?
Wiolka5_7 09:43, 21 lut 2023

Judith napisał(a)

Wiola, masz panele, widzę .
Ja mam od niedawna i przy wiejącym wietrze słychać dziwne dźwięki - początkowo myślałam, że to koty się gdzieś daleko wydzierają . A to prawdopodobnie odgłos wiatru przemykającego pomiędzy dachem a panelami. Nie jest to uciążliwe lecz zaskakujące. Czy masz podobne doświadczenia?

Też słyszę jakieś nowe głosy

April 10:14, 21 lut 2023

Ja też dołączam do tych co nocy nie przespali. Głównie przez futrzaste, które chodziły po domu zaniepokojone i jęczące. O 1 w nocy wypuściłam kocura na dwór bo już tak zawodził że nie mogłam wytrzymać. Do tego, oczywiście poza jękami wiatru, dołączyło jeszcze skrzypienie strażaka na kominie. Totalna noc duchów. Ale chyba bez strat.
ps. jakoś nie pomyślałam że mi kot może pofrunąć sporo waży, to duży, 10-cio kilowy tygrysek
Co do sprzątania rabat od zimy, to niestety, z moim sporym ogrodem nie mam wyjścia
Życzę poprawy aury i możliwości odespania. Ja się właśnie ratuję kawą, podwójną
Iwona100 10:54, 21 lut 2023

Ja też mam kiepską noc za sobą .

Wiola czy Ty wycinasz wszystkie liście driakwi po zimie?
Wiolka5_7 11:46, 21 lut 2023

April napisał(a)
Ja też dołączam do tych co nocy nie przespali. Głównie przez futrzaste, które chodziły po domu zaniepokojone i jęczące. O 1 w nocy wypuściłam kocura na dwór bo już tak zawodził że nie mogłam wytrzymać. Do tego, oczywiście poza jękami wiatru, dołączyło jeszcze skrzypienie strażaka na kominie. Totalna noc duchów. Ale chyba bez strat.
ps. jakoś nie pomyślałam że mi kot może pofrunąć sporo waży, to duży, 10-cio kilowy tygrysek
Co do sprzątania rabat od zimy, to niestety, z moim sporym ogrodem nie mam wyjścia
Życzę poprawy aury i możliwości odespania. Ja się właśnie ratuję kawą, podwójną

Ech
No właśnie głową mi pęka od rana i też się kawą ratuję

Właśnie jak ma się duży ogród to myślę , że trzeba wcześniej zacząć sprzątanie
Ja mam mały,więc ogarnę w marcu akumulatorowym sprzętem idzie migiem
Wiolka5_7 11:47, 21 lut 2023

Iwona100 napisał(a)
Ja też mam kiepską noc za sobą .

Wiola czy Ty wycinasz wszystkie liście driakwi po zimie?

Ech

Wszystkich nie przycięłam w tym roku, bo rok temu ogoliłam do zera i myślałam , że je ukatrupiłam, ale na szczęście odbiły
basia3012 22:59, 21 lut 2023

Wiolu, czytam, że kupiłaś sporobolusy. Mam 4 kępki od kilku lat i jestem z nich bardzo zadowolona. Trzymają się w "kupie", nie rozłażą się, są wysokie, delikatne. Po prostu bezproblemowe. Kępy powiększają się dosyć szybko więc można je dzielić. Ja dzieliłam na jesieni i sadziłam u córki w ogrodzie. Mam nadzieję, że i u niej i u mnie się przyjmą.
Widzę plany na zmiany. Nawet do rymu wyszło.