Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

basia3012 19:53, 23 cze 2023

Wiolu, pięknie i perfekcyjnie masz. Wszędzie zadbane, wypielęgnowane. Podziwiam.

Wiolu, chyba w okolicy świąt BN. pokazywałaś sprzęt ogrodniczy. Nie wiem czy dobrze pamiętam. Prezenty to chyba były. Czy masz jakąś orientację co do nożyc do cięcia żywopłotów? Szukam dobrych nożyc. Doradzisz coś?
Makao 20:15, 23 cze 2023

U mnie też dziś padało przez dłuższy czas. Schłodziło się więc rośliny odpoczywają.
Kasya 20:45, 23 cze 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Uff, na szczęście prognozy się nie sprawdziły i zamiast nawałnicy padał przez 2h spokojny deszczyk

Sliczniutko
Leżysz czasem na dywaniku ?
Marcin89 20:05, 24 cze 2023

Wiola, powiedz proszę jakie duże Doorenbosy kupiłaś? Nie wiem na co zwrócić uwagę, by nie było wtopy. Czy miejsce szczepienia jest nisko?

Pasuje mi tak by korona była ciut wyżej. No chyba, że samoistnie się to zadzieje?
Wiolka5_7 21:13, 24 cze 2023

basia3012 napisał(a)
Wiolu, pięknie i perfekcyjnie masz. Wszędzie zadbane, wypielęgnowane. Podziwiam.

Wiolu, chyba w okolicy świąt BN. pokazywałaś sprzęt ogrodniczy. Nie wiem czy dobrze pamiętam. Prezenty to chyba były. Czy masz jakąś orientację co do nożyc do cięcia żywopłotów? Szukam dobrych nożyc. Doradzisz coś?

Basiu perfekcyjnie nie jest i nie będzie,bo nie pracuję w ogrodzie non stop. Ale tak jak jest mnie zadowala

Dziękuję za miłe słowa

Ja dostałam wtedy mały ręczny sekator. Szukasz ręcznych dużych nożyc ?
Wiolka5_7 21:15, 24 cze 2023

Makao napisał(a)
U mnie też dziś padało przez dłuższy czas. Schłodziło się więc rośliny odpoczywają.

Super! tak roślinki i my odpoczywamy i odpoczniemy w przyszłym tygodniu ,ja się cieszę bardzo, bo upałów nie lubię
Wiolka5_7 21:15, 24 cze 2023

Kasya napisał(a)

Sliczniutko
Leżysz czasem na dywaniku ?

Dzięki!

Leżeć nie leżę ,ale fajnie sobie po tym dywaniku pochodzić
Wiolka5_7 21:21, 24 cze 2023

Marcin89 napisał(a)
Wiola, powiedz proszę jakie duże Doorenbosy kupiłaś? Nie wiem na co zwrócić uwagę, by nie było wtopy. Czy miejsce szczepienia jest nisko?

Pasuje mi tak by korona była ciut wyżej. No chyba, że samoistnie się to zadzieje?

Moje Doorenbosy to były chude wysokie panny miały 3m wys. a pień cieńki jak palec.Ledwie mi do auta weszły

U moich nie widać tego miejsca ,wybierałam właśnie żeby tego miejsca nie było widać ,do tego aby pień był jak najbardziej prosty. Koronę miały wysoko, nawet potem jeszcze podkrzesałam.Teraz też można podkrzesywać jak zachodzi potrzeba
ajka 22:13, 24 cze 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

W donicy masz bodziszek Rosanne? Super to wygląda. Może przesadzę żylistki? Bo one krótko kwitną.
Marcin89 22:15, 24 cze 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

Moje Doorenbosy to były chude wysokie panny miały 3m wys. a pień cieńki jak palec.Ledwie mi do auta weszły

U moich nie widać tego miejsca ,wybierałam właśnie żeby tego miejsca nie było widać ,do tego aby pień był jak najbardziej prosty. Koronę miały wysoko, nawet potem jeszcze podkrzesałam.Teraz też można podkrzesywać jak zachodzi potrzeba
Dziękuję. O takie wskazówki właśnie mi chodziło
Miejsce szczepienia powinno być blisko ziemi chyba, potem już biały pieniek. Nie wiem, czy w okolicy znajdę takie idealne, a przez Internet trochę się boję kupić. Chyba, że jakieś małe, tańsze. Wtedy można chociaż pień równać do palika itd.
Jeszcze planu nasadzeń nie mam, ale już w głowie brzozy, aj