Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 08:53, 27 wrz 2023

Dorii napisał(a)
Ochy i achy zostawiam, cudniście :⁠-⁠D

Dzięki Dorii !
nicol21 09:19, 27 wrz 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

Dzięki! cieszę się, że Ci się podoba

Tak te wiosenne zmiany wyglądają jak by były od dawna,bo rośliny rozrosły się niesamowicie.
No ale to duża zasługa posadzenia w większości swoich dużych sadzonek z podziału

Za rok będzie już tam busz totalny ,tak jak lubię

i taka oszczednoscjest piekna - nie dosc ze busz ladniejszy niz z kupnych to jeszcze taniej

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wiolka5_7 10:43, 27 wrz 2023

mrokasia napisał(a)

Świetnie to wygląda!!!
I bardzo fajnie wyglądają te ocynkowane donicowiaderka .

Dzięki Kasia!
Brzozową uwielbiam cały rok Szkoda , tylko że brzozy złapały grzyba i sypią już liśćmi.

Te wiaderka kupiłam kiedyś w LM ,fajne są, bo można zmieniać kompozycje
Wiolka5_7 10:44, 27 wrz 2023

nicol21 napisał(a)

i taka oszczednoscjest piekna - nie dosc ze busz ladniejszy niz z kupnych to jeszcze taniej

Tak oszczędność i efekt końcowy cieszą jeszcze bardziej
DariaB 11:19, 27 wrz 2023

Wiolka ale masz bujny ten ogród! Bardzo go lubię! Rabata przy altanie to taki cukiereczek
Czy przy Twoim Red Baronie rośnie hakone? Jaka?
Wiolka5_7 13:25, 27 wrz 2023

DariaB napisał(a)
Wiolka ale masz bujny ten ogród! Bardzo go lubię! Rabata przy altanie to taki cukiereczek
Czy przy Twoim Red Baronie rośnie hakone? Jaka?

Tak ogród bujny w każdym kącie uwielbiam go w takiej formie najbardziej
Dzięki!

Rabata przy altanie bardzo mi się podoba dosadziłam tam jeszcze 2 zawilce jesienne ,ale efekt za rok ,bo są niskie i ich nie widać z daleka

Tak tam rośnie hakonechloa macra - bezodmianowa. To gigant mam 1m wysokości
DariaB 13:56, 27 wrz 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

Tak ogród bujny w każdym kącie uwielbiam go w takiej formie najbardziej
Dzięki!

Rabata przy altanie bardzo mi się podoba dosadziłam tam jeszcze 2 zawilce jesienne ,ale efekt za rok ,bo są niskie i ich nie widać z daleka

Tak tam rośnie hakonechloa macra - bezodmianowa. To gigant mam 1m wysokości

Tak samo jest szeroka? Ja kupiłam 2 sadzonki macry i Beni Kaze, jak przy tej makrze nie było odmiany to myślisz, że jest bezodmianowa? Czy one są do odróżnienia, bo na pierwszy rzut wyglądają dla mnie tak samo
Ja też właśnie myślę, żeby hakone posadzić wokół śś, ale mam mało sadzonek i musiałabym i tak je dzielić.
Gruszka_na_w... 14:32, 27 wrz 2023

Wiola, Twój ogród to zdecydowanie najwyższy poziom sztuki ogrodowej. Wszystko dopieszczone w najdrobniejszym szczególe. Przepięknie jest!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 15:12, 27 wrz 2023

DariaB napisał(a)

Tak samo jest szeroka? Ja kupiłam 2 sadzonki macry i Beni Kaze, jak przy tej makrze nie było odmiany to myślisz, że jest bezodmianowa? Czy one są do odróżnienia, bo na pierwszy rzut wyglądają dla mnie tak samo
Ja też właśnie myślę, żeby hakone posadzić wokół śś, ale mam mało sadzonek i musiałabym i tak je dzielić.

W szerokości jeszcze więcej
Mierzyłam największą kępę i ma 1,5m szerokości,szok normalnie! to potwórrr

Ja nie mam tej Beni kaze ,ale mam Greenhills i na pierwszy rzut oka wyglądają podobnie, tylko różnią się wielkością i przebarwieniem jesiennym

Wiolka5_7 15:15, 27 wrz 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wiola, Twój ogród to zdecydowanie najwyższy poziom sztuki ogrodowej. Wszystko dopieszczone w najdrobniejszym szczególe. Przepięknie jest!

Haniu nie powiem ,ale mój ogród bardzo ewoluował przez te kilka lat pobytu na O.
Wyssałam z tego forum co najlepsze, wiedza i doświadczeniem nabyte nie poszły na marne...

Wiosną nie powiem ,ale dopieściłam ostatecznie ogród zmianami. Teraz raczej będą już kosmetyczne i pielęgnacja na bieżąco.

Dzięki za miłe słowa!