Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

ElzbietaFranka 19:34, 28 paź 2023

Piękny trawniczek.

Ja od dwóch sezonów nie nawoze jesienią i dla mojego trawnika to bez różnicy. Nie ma specjalnie ostrych zim. U mnie trawa gęsta, ale już mam wysiewy innych traw łąkowych, trawnik ma 10 lat.

Molinie hild.... bardzo ładne, ale już nie mam gdzie sądzić. Muszę teraz gospodarować tym co mam bo się rozrastają.
Wiolka5_7 20:23, 28 paź 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Piękny trawniczek.

Ja od dwóch sezonów nie nawoze jesienią i dla mojego trawnika to bez różnicy. Nie ma specjalnie ostrych zim. U mnie trawa gęsta, ale już mam wysiewy innych traw łąkowych, trawnik ma 10 lat.

Molinie hild.... bardzo ładne, ale już nie mam gdzie sądzić. Muszę teraz gospodarować tym co mam bo się rozrastają.

Trawnik wygląda nie najgorzej, a był w tym roku nie do końca zaopiekowały jak trzeba.
Ostatni nawóz miał w lipcu i teraz jesienny jedna dawka i ostatnia.

Mój rok temu ten na wjazdowej był w doskonałej formie po zimie a ten drugi przy tarasie ,miał dużo pleśni i był zryty przez kreta. Dlatego go wiosną sporo pomniejszylam i to była najlepsza decyzja. Mniej pracy i kosztów

Niestety Elu ,nie mamy ogrodów z gumy...
edi75 06:44, 29 paź 2023

Płonące molinie mnie też urzekły.
Wiolka5_7 07:43, 29 paź 2023

edi75 napisał(a)
Płonące molinie mnie też urzekły.

Polecam
Gruszka_na_w... 13:36, 29 paź 2023

Zaprosiłam wiosną molinie do swojego ogrodu, ale jeszcze musze poczekać, aby ich kępa u podstawy miała 60 cm. Kiedy tak sobie patrzę na Twoje, to dochodzę do wniosku, że warto na taki efekt poczekać.
Ogniste pomarańcze zapewniają mi tymczasem świdośliwy. A jak tam Twoja?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 17:49, 29 paź 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zaprosiłam wiosną molinie do swojego ogrodu, ale jeszcze musze poczekać, aby ich kępa u podstawy miała 60 cm. Kiedy tak sobie patrzę na Twoje, to dochodzę do wniosku, że warto na taki efekt poczekać.
Ogniste pomarańcze zapewniają mi tymczasem świdośliwy. A jak tam Twoja?

Za rok będą już fajnie zachwycać
Super, że jest Haniu posadziłaś, będziesz zadowolona

Moja Śś ta największa w tym roku nie zachwyci ,bo ledwie zaczęła się przebarwiać i to na żółto a nie na czerwono jak nigdy a już jest prawie łysa ,buuu

Mam jeszcze 2 małe ,te póki co w liściach i łapią kolory
AlicjaMa 10:56, 02 lis 2023

Wiolu, pięknie!
Molinie i mnie urzekły. Właśnie szukam miejsca w ogrodzie, gdzie by takie upchnąć
A jak wyglądają u ciebie teraz hakonki pod świdośliwą? Już się przebarwiają? Cisy pożarte pewnie
Czy ta rabata jest dodatkowo nadawniana, czy tylko z deszczu? Bo z tego co pamiętam, to jest na patelni?
Kokesz 11:12, 02 lis 2023

Piękne molinie

Moje od dwóch sezonów stoją w miejscu
Muszę je podkarmić nawozem na wiosnę, mają teraz linię kroplującą więc może się wezmą i urosną
U mnie półcień, może dlatego?
LIDKA 19:34, 02 lis 2023

Gdzieś wcisnę te molinie. Piękne a mi jesienią brakuje koloru.
Wiolka5_7 07:20, 03 lis 2023

AlicjaMa napisał(a)
Wiolu, pięknie!
Molinie i mnie urzekły. Właśnie szukam miejsca w ogrodzie, gdzie by takie upchnąć
A jak wyglądają u ciebie teraz hakonki pod świdośliwą? Już się przebarwiają? Cisy pożarte pewnie
Czy ta rabata jest dodatkowo nadawniana, czy tylko z deszczu? Bo z tego co pamiętam, to jest na patelni?

Sadź koniecznie
Moim zdaniem to najpiękniejsze trawy o tej porze

Hakonki pod Śś zaczynają się przebarwiać minimalnie a Śś łysa tak pożarły cisy dawno

Tak jest tam patelnia cały dzień , hakonki dostaną czasem ciut wody ze zraszacza przy okazji podlewania trawnika