Chciałam zapytać czy ty kupujesz trawy w Daglezji?
Piękne te Molinie może i ja jeszcze kupię są właśnie w Dagl... Tyle tego mam ale co tam jedna w ta czy w drugą. Jedna paczka więcej.
Jak myślisz co ile je posadzić bo nie wiem ile kupić. Ile na metr czy szybko się rozrastają.
Jeszcze chciałam zapytać przy oczku widzę jeżówki zapomniałam nazwy tak długo kwitną..kupiłam w tym roku sadzonki i licze, że w przyszłym będą kwitły
Kupowałam tam miskanty jakiś czas temu i byłam zadowolona.
Te większe molinie Heidebraut są 3 letnie. Mają takie wymiary jak na fotce.
Przysłali mi je jako mikro sadzonki ,ale o dziwo się ogarnęły i w drugim roku już były duże. Ta odmiana molinii rozrasta się u mnie najszybciej.
Wiola dzięki za info o moliniach, muszę się nad nimi zastanowić porządnie, bo chcę te moje zebrinusy wymienić, są zdecydowanie za wielkie. Moje śś już dawno łyse, jedna już początkiem października była łysa, a druga też się zrobiła żółta i szybko wyłysiała.
Czy ja dobrze widzę na pierwszym zdjęciu, tawuły ciagle zieloniutkie jak na wiosnę? Czy one się jakoś przebarwiają na zimę?
Ogród jesienią nabiera żywych barw tak, ze jednak fajnie mieć coś nadal zielonego, ale niekoniecznie iglaki. Ja przynajmniej nie mam do nich ręki ehhh