Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 19:09, 08 mar 2018

U mie szalwie i jeżówki tez juz kiełki puszczają chyba wszystkie żyją

Jeżówki poczyszciłam z liści i rozgarnelam korę zeby szybciej obeschły, bo one nie lubią za mokro
DorKa 07:39, 09 mar 2018

Ja czekam na jeżówki aż się pokażą bo .....nie wiem gdzie są a chcę wszystko z rabaty wykopać. Możliwe ,że tak przepadły bez wieści ? Mam nadziej,że nie bo takie piękne różowe Wiola ja na niedzielę rękawice wkładam Juppi!
Wiolka5_7 07:53, 09 mar 2018

DorKa napisał(a)
Ja czekam na jeżówki aż się pokażą bo .....nie wiem gdzie są a chcę wszystko z rabaty wykopać. Możliwe ,że tak przepadły bez wieści ? Mam nadziej,że nie bo takie piękne różowe Wiola ja na niedzielę rękawice wkładam Juppi!

U mnie jeżówki mają malutkie czerwone kiełki,ale jeszcze wcześnie na nie więc nie ma co się stresować no weekend zapowiada się piękny miłej pracy
DorKa 08:30, 09 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

U mnie jeżówki mają malutkie czerwone kiełki,ale jeszcze wcześnie na nie więc nie ma co się stresować no weekend zapowiada się piękny miłej pracy
uff to mnie uspokoiłaś idę dziś na poszukiwanie kiełków
Miłego weekendu!
Kawa 10:39, 09 mar 2018

ja seslerie tez muszę przyciąć bo zauważyłam ze już puszcza nowe listki to samo z trzcinnikaqmi
liczę na to że uda mi się jutro sezon otworzyć
u mnie kocimiętka się pokazuje ale jeżówki jeszcze nie
kamila66 12:09, 09 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Witajcie!
Sezon ogrodowy 2018 uważam za rozpoczęty

Popracowałam dziś w ten piękny słoneczny dzień,+10 w cieniu

Przyciełam jodłę, seslerię jesienną bo najwcześniej rusza ze wszystkich traw u mnie , obcięłam suche gałązki u jeżówek i szałwii, poczyściłam, rozgarnęłam kopczyki z kory wokół miskantów.......z resztą prac czekam aż ziemia rozmarznie i obeschnie bo się zapadam w błotku

Wszystkim kobietkom w dniu naszego święta życzę wszystkiego co najlepsze buziaki

Fajnie wyskoczyć do ogrodu po zimie
U mnie w niedzielę ma być 14 stopni mam nadzieję, że osuszy bagno.Pogoda na 14 dni w plusie więc można już poszaleć ogrodowo
Wiolka5_7 16:07, 09 mar 2018

Kawa napisał(a)
ja seslerie tez muszę przyciąć bo zauważyłam ze już puszcza nowe listki to samo z trzcinnikaqmi
liczę na to że uda mi się jutro sezon otworzyć
u mnie kocimiętka się pokazuje ale jeżówki jeszcze nie

Teraz podają cały czas na plusie, to co nieco ruszy w ogrodzie....choć nocami jescze chłodno...
Wiolka5_7 16:08, 09 mar 2018

kamila66 napisał(a)

Fajnie wyskoczyć do ogrodu po zimie
U mnie w niedzielę ma być 14 stopni mam nadzieję, że osuszy bagno.Pogoda na 14 dni w plusie więc można już poszaleć ogrodowo

No weekend zapowiada się ciepły i pogodny, u mnie tez mam nadzieję ,że osuszy to błoto i ziemia rozmarznie...miłej pracy w ogrodzie
paulina_ns 23:02, 09 mar 2018

Chyba mnie tu jeszcze nie było zobaczyłam pierwsze strony i co mogę napisać? Hmm...WOW! Zmiana z fali na proste linie rewelacyjna, sama się nad tym zastanawiam, tylko nie wiem jak się za coś takiego w ogóle zabrać
Wiolka5_7 07:22, 10 mar 2018

paulina_ns napisał(a)
Chyba mnie tu jeszcze nie było zobaczyłam pierwsze strony i co mogę napisać? Hmm...WOW! Zmiana z fali na proste linie rewelacyjna, sama się nad tym zastanawiam, tylko nie wiem jak się za coś takiego w ogóle zabrać

Dziękuję Paulinko za miłe słowa....trochę roboty ze zmianą było ale myślę, że warto było
Pozdrawiam