Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 20:58, 20 lut 2018

Dorota123 napisał(a)
Wysiałam te "puste" jeżówki, jeszcze nic nie widać. Jak sadzę nowe rośliny zawsze daję sporo kompostu, nawet ziemi gliniastej przywożę, żeby trochę domieszać do tego mojego żółtego piachu. Fakt, nie wszystko chce u mnie rosnąć bo to VI klasa ziemi, ale rozmawiałam kiedyś z nieznajomą mi kobietą i ona stwierdziła, że nie ma ogródka bo u niej VI klasa ziemi i nic przecież nie urośnie. Wtedy pomyślałam sobie, że jak się chce to się tego dopnie, tylko musi się chcieć.

Popieram nawet na VI klasie mozna mieć ogrod,jak się da w dołek lepszej ziemi..no i jak się chce pracować.. u moich rodziców dom był wybudowany dosłownie na żółtym piachu, a jednak mamie chciało się wymieniać pod kazdą roslinkę ziemię i ma swój ulubiony ogród,..

Ciekawa jestem tych pełnych jeżowek,bo podobno tylko przez podzial da się rozmnozyc...
ryska 22:40, 20 lut 2018

Wpadłam z rewizytą
Masz bardzo elegancki ogród.
U mnie też mieszka owczarek
Wiolka5_7 08:12, 21 lut 2018

ryska napisał(a)
Wpadłam z rewizytą
Masz bardzo elegancki ogród.
U mnie też mieszka owczarek

Witaj!
Dzieki! widzę , ze duzo osób na forum ma owczarka pozdrawiam
Magleska 08:47, 21 lut 2018

bo owczarki to fajne zwierzaki .... chociaż inne też lubię
DorKa 09:11, 21 lut 2018

Magleska napisał(a)
bo owczarki to fajne zwierzaki .... chociaż inne też lubię

No, obroniłaś się Madzia Moja bernenka mogłaby się poczuć lekko urażona
Wiolka5_7 09:39, 21 lut 2018

DorKa napisał(a)

No, obroniłaś się Madzia Moja bernenka mogłaby się poczuć lekko urażona

wszystkie psiaki są kochane
gabriela_kra... 08:43, 22 lut 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Popieram nawet na VI klasie mozna mieć ogrod,jak się da w dołek lepszej ziemi..no i jak się chce pracować.. u moich rodziców dom był wybudowany dosłownie na żółtym piachu, a jednak mamie chciało się wymieniać pod kazdą roslinkę ziemię i ma swój ulubiony ogród,..

Ciekawa jestem tych pełnych jeżowek,bo podobno tylko przez podzial da się rozmnozyc...

U mnie niestety też VI klasa, sam piach. Ale już na etapie budowy, gdy nogi grzęzły w piachu po kostki uparłam się i sadziłam rośliny w każdym dołku dobra ziemia...Da się jak najbardziej. Z tego też powodu długo szukałam pomysłu na warzywnik, przez jakiś czas siałam u taty na polu hen hen, ale nie miałam już sił pędzić daleko z małym dzieckiem po jedną marchewkę, chciałam mieć u "siebie", więc jak znalazłam pierwsze wpisy o skrzyniach byłam wniebowzięta...i nie zapomnę jak wszyscy dookoła śmiali się (najbardziej sąsiad, który pracuje do dziś dnia w firmie która zakłada ogrody), że sobie trumienki kolekcjonuję w ogrodzie. Teraz wszyscy zazdroszczą...
Wiolka5_7 11:14, 22 lut 2018

gabriela_krajewska napisał(a)

U mnie niestety też VI klasa, sam piach. Ale już na etapie budowy, gdy nogi grzęzły w piachu po kostki uparłam się i sadziłam rośliny w każdym dołku dobra ziemia...Da się jak najbardziej. Z tego też powodu długo szukałam pomysłu na warzywnik, przez jakiś czas siałam u taty na polu hen hen, ale nie miałam już sił pędzić daleko z małym dzieckiem po jedną marchewkę, chciałam mieć u "siebie", więc jak znalazłam pierwsze wpisy o skrzyniach byłam wniebowzięta...i nie zapomnę jak wszyscy dookoła śmiali się (najbardziej sąsiad, który pracuje do dziś dnia w firmie która zakłada ogrody), że sobie trumienki kolekcjonuję w ogrodzie. Teraz wszyscy zazdroszczą...

Tez kiedys mam plan zrobic trumienki narazie dziadkowie zajmuja się warzywnikiem w guncie
Marta 22:44, 22 lut 2018

Witam! Przybiegłam z rewizytą. Zmiana linii rabat posłużyła Twojemu przedogródkowi, jest świetnie. Hakone masz przepiękne, ciekawe kiedy moje tak urosną Pozdrawiam
Wiolka5_7 08:23, 23 lut 2018

Marta napisał(a)
Witam! Przybiegłam z rewizytą. Zmiana linii rabat posłużyła Twojemu przedogródkowi, jest świetnie. Hakone masz przepiękne, ciekawe kiedy moje tak urosną Pozdrawiam

Witaj!
Cieszę sie,ze ci sie u mnie podoba hakonki to moje ulubione trawki... chyba mnie lubią pozdrawiam i zapraszam