Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Renii 19:31, 12 maj 2019

Wielu też będę kupować cisy na kulki i sama będę kształtować. Kupiłam ostatnio 3kulki gotowe i zapłaciłam 400 zł. Nie warto! W tym jeden cis mi choruje i Nie wiem czy przeżyje, namoczylam mu mocno korzenie, bo znalazłam jakiegoś robala i chyba przesadziłam z ilością środka;(
Wiolka5_7 20:35, 12 maj 2019

nicol21 napisał(a)
Świetnie jest. Może lista drzew nie aż taka długa, ale za to jakie piękne drzewa masz! I super, że ładnie rosną bo to cieszy ogrodnika najbardziej.

Kulasy też będą cudne, trochę czasu potrzeba ale będzie gicior. Jedynie co to cisy rosną bardziej w górę niż bukszpan więc sugerowałabym je trochę z wysokości przyciąć żeby potem nie były takie elipsy . No chyba że chcesz takie wyciągnięte w górę je mieć.

Też myslę,że drzewa mam ładne kolejne buki w planach drzewa to moim zdaniem kropka nad i , nawet eM to zauważył
Drzewa się ukorzeniły i w tym roku mają duże przyrosty ,cieszy to bardzo

Myslę,że za 2 sezony powinny już fajnie wyglądać
To przytnę jeszcze im tą górę ,bo to mają być kule a nie jaja dzięki
Wiolka5_7 20:42, 12 maj 2019

Renii napisał(a)
Wielu też będę kupować cisy na kulki i sama będę kształtować. Kupiłam ostatnio 3kulki gotowe i zapłaciłam 400 zł. Nie warto! W tym jeden cis mi choruje i Nie wiem czy przeżyje, namoczylam mu mocno korzenie, bo znalazłam jakiegoś robala i chyba przesadziłam z ilością środka;(

No to sporo zapłaciłaś,bo wiadomo cisy nie są tanie takie większe i uformowane....jeszcze Ci jeden choruje trzymam kciuki,żeby przeżył

Myślę,że warto sobie formować samemu za nieduże pieniądze
Ja swoje wszystkie kule z bukszpanu formowałam sama z krzaczorków i teraz takie piękne kule i jaka satysfakcja,że sama sobie takie uformowałam
sylwik69 09:08, 13 maj 2019

Ach kiedy te moje buki będą tak piękne jak Twoje?
Wiolka5_7 10:45, 13 maj 2019

sylwik69 napisał(a)
Ach kiedy te moje buki będą tak piękne jak Twoje?

Nie wiedziałam,że masz buczki ?
Moje 2 lata prawie nic nie urosły,bo się ukorzeniały a teraz 3 sezon o ruszyły z kopyta
MartaKozak 17:41, 13 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

No to sporo zapłaciłaś,bo wiadomo cisy nie są tanie takie większe i uformowane....jeszcze Ci jeden choruje trzymam kciuki,żeby przeżył

Myślę,że warto sobie formować samemu za nieduże pieniądze
Ja swoje wszystkie kule z bukszpanu formowałam sama z krzaczorków i teraz takie piękne kule i jaka satysfakcja,że sama sobie takie uformowałam

Ja tez ide w tym kierunku, zaczelam formowac 5 stozkow i jedna poduche z cisa.
Zana 18:50, 13 maj 2019

No to popołudniową kaweczkę zaliczyłam w Twoim ogrodzie. Oj mialam sporo do nadrabiania, ale ile wrażeń. Przedogródek w wiosennej odsłonie zachwyca (ale on zawsze zachwyca). Piękne kolory, faktury, piękne zdjęcia.
A jak popatrzyłam na Twojego rodka CW, to uświadomiłam sobie, że ten mój dziadkowy to też chyba właśnie on.
Buki piękne, najbardziej je można teraz kochać, kiedy mają te świeże błyszczące liście.
Wiolka5_7 18:58, 13 maj 2019

MartaKozak napisał(a)

Ja tez ide w tym kierunku, zaczelam formowac 5 stozkow i jedna poduche z cisa.

Fajnie
Wiolka5_7 19:05, 13 maj 2019

Zana napisał(a)
No to popołudniową kaweczkę zaliczyłam w Twoim ogrodzie. Oj mialam sporo do nadrabiania, ale ile wrażeń. Przedogródek w wiosennej odsłonie zachwyca (ale on zawsze zachwyca). Piękne kolory, faktury, piękne zdjęcia.
A jak popatrzyłam na Twojego rodka CW, to uświadomiłam sobie, że ten mój dziadkowy to też chyba właśnie on.
Buki piękne, najbardziej je można teraz kochać, kiedy mają te świeże błyszczące liście.

Cieszę się Aniu,że miło spedzilas popludnie w moim ogrodzie
Przedogródek w maju jest najbardziej kolorowy,ale lubię to ,bo spragniona jestem koloru po zimie a potem kolory się trochę uspokajają
Rodki Cw zachwycają w tym roku
Buki teraz mają piękną barwę liści,ale ja uwielbiam je także jak później mają takie ciemne liście
Dzięki za miłe słowa
koliber 09:58, 14 maj 2019

Jak zwykle pięknie A kanciki - mmm...miodzio