Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 18:06, 22 mar 2020

Ania111 napisał(a)

Wiola

Ślicznie
Słońce , róż i bazie kotki

Cudownie

Aniu ,dziękuję za miłe słowa Myślę,że wianek dopasował się idealnie do donic
Yoko 18:11, 22 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Mamy wiosnę w kalendarzu ....nareszcie !
Szkoda tylko,że pogoda mało wiosenna i do tego te zapowiadane przymrozki... oby dużych szkód nie było,bo roslinki pedzą...

Z ogrodu nici,więc wzięłam się i zrobiłam w końcu wianek wiosenny do tych moich stokrotek w donicach...

Pozdrawiam ciepło wszystkich zaglądających

Moglabym otrzymac odpowiedz jak dlugo masz te drzwi i czy sa na nich jakies ubytki ?
Kim 18:20, 22 mar 2020

Wiolu chciałam dopytać Cię o szałwie jaką masz odmianę ?
i jak sprawuje się u Ciebie

Wiolka5_7 18:23, 22 mar 2020

Drzwi mają przeszło 10 lat i nic się nie dzieje...są z blachy
Wiolka5_7 18:27, 22 mar 2020

Kim napisał(a)
Wiolu chciałam dopytać Cię o szałwie jaką masz odmianę ?
i jak sprawuje się u Ciebie

Mam tylko jedną odmianę - Caradonnę
Sadziłam w zeszłym sezonie ...jedne z mikro sadzonek i drugie kwitnące sadzonki....obydwie porosły szybko w duże kępy... kwitły aż 3 razy

Teraz sobie każdą sadzonkę podzieliłam na pół
Caradonna tak jak dziewczyny pisały jest super....mimo,że wysoka to sztywno stoi...polecam
eVka 18:32, 22 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Mamy wiosnę w kalendarzu ....nareszcie !
Szkoda tylko,że pogoda mało wiosenna i do tego te zapowiadane przymrozki... oby dużych szkód nie było,bo roslinki pedzą...

Z ogrodu nici,więc wzięłam się i zrobiłam w końcu wianek wiosenny do tych moich stokrotek w donicach...

Pozdrawiam ciepło wszystkich zaglądających

C U D O W N I E !!!
Te stokrotki są boskie, śliczne Wianek elegancki, wiosenny. Ja jeszcze nie zrobiłam wianka, nie mam pomysłu, muszę popatrzeć po domu i ogrodzie z czego mogłabym go zrobić, do sklepu nie ma jak pojechać

Wiolka5_7 napisał(a)
Hej !
Jak tam u Was po nocy ?
U mnie nad ranem -5...a miało być -1....ech zawsze trzeba brać poprawkę na te prognozy....

A teraz piękne słońce ,ale zimno jak nie wiem....brrrr

Miłej niedzieli !

U nas 3-, -4 było, pookrywałam sporo roślin i chyba dały radę. Kolejne noce też takie mroźne.
Słońce było cudowne dzisiaj choć poprzerywane co jakiś czas chmurami, trochę podziałaliśmy z eMkiem w ogrodzie z nudów
Ania111 18:34, 22 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Aniu ,dziękuję za miłe słowa Myślę,że wianek dopasował się idealnie do donic

... idealnie
Kim 18:35, 22 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Mam tylko jedną odmianę - Caradonnę
Sadziłam w zeszłym sezonie ...jedne z mikro sadzonek i drugie kwitnące sadzonki....obydwie porosły szybko w duże kępy... kwitły aż 3 razy

Teraz sobie każdą sadzonkę podzieliłam na pół
Caradonna tak jak dziewczyny pisały jest super....mimo,że wysoka to sztywno stoi...polecam

Jak wysoka to odpada chyba
Chciałam posadzić ją przed żółtymi różami Olivera Frayla ,a to nie za wysokie krzewy
Chyba by je szałwia pożarła
Wiolka5_7 18:39, 22 mar 2020

effka napisał(a)

C U D O W N I E !!!
Te stokrotki są boskie, śliczne Wianek elegancki, wiosenny. Ja jeszcze nie zrobiłam wianka, nie mam pomysłu, muszę popatrzeć po domu i ogrodzie z czego mogłabym go zrobić, do sklepu nie ma jak pojechać

U nas 3-, -4 było, pookrywałam sporo roślin i chyba dały radę. Kolejne noce też takie mroźne.
Słońce było cudowne dzisiaj choć poprzerywane co jakiś czas chmurami, trochę podziałaliśmy z eMkiem w ogrodzie z nudów

Effcia , wielkie dzięki !
Ja poprzedni wianek przerobiłam...dokupiłam tylko mech i kwiatki ...skoczyłam tylko na chwilę do sklepu ,przy okazji cotygodniowych zakupów więcęj nigdzie nie chodziłam przez tego wirusa...

U ciebie mniej ,w końcu Śląsk a u mnie wschód... myślę,żę będzie dobrze... ja tylko z Psicą się pobawiłam trochę na dworze i uciekłam do domu,bo mi tyłek zmarzł
podziwiam Was za prace
Wiolka5_7 18:42, 22 mar 2020

Kim napisał(a)

Jak wysoka to odpada chyba
Chciałam posadzić ją przed żółtymi różami Olivera Frayla ,a to nie za wysokie krzewy
Chyba by je szałwia pożarła

70 cm u mnie z niskich na obwódkę to fajna jest Szałwia omszona Sensation Compact ‘Deep Blue’...rośnie zwarta i obficie kwitnie