Będę znów lukrować Taras wyszedł rewelacyjnie. Gratuluję zdolnej projektantce
Masz idealną tę ścianę domu na taką konstrukcję.
Byłam kiedyś u koleżanki, gdzie jest duży zadaszony taras - zabiera mnóstwo światła wszystkim oknom.
U ciebie są tylko drzwi balkonowe i super gładka ściana na wszystko
Kiedyś pewnie zrobicie jakieś zadaszenie, na razie domyślam się, że koszta dołu były duże. Robiliście zbrojenie, wysoką wylewkę, i na to były klejone płyty czy na sucho układane? Tak podpytuję, bo u mnie będzie podobnie, niestety nie nisko i płasko, tylko na podwyższeniu i ze schodami.
Iwonko dziękuję za pochwały
Myślę,że ten taras wpasowak się idealnie w tą pustą ścianę
Jakas pergola / zadaszenie będzie na pewno z czasem ,ale wiadomo to duże koszty a tegoroczny remont kosztował dużo,więc się wstrzymamy
Ale naroznik kupimy na pewno niedługo, parasol i mój upragniony wiszący fotel
Najpierw został zrobiony fundament na 80 cm głęboki, potem wymurowany scianka z bloczka betonowego na których były przyklejone płyty a reszta płyt na środku układana jak kostka na suchej podsypce.... u nas wyszedł ten taras dość wysoki,ale inaczej się nie dało,bo dom na podpiwniczeniu.... jeszcze zrobiliśmy schodek przy drzwiach ,żeby go obniżyć jeszcze didatkowo 20 cm ale generalnie bardzo fajnie się podziwia ogród z wyższego tarasu i po schodach chodzi się bardzo wygodnie,bo mają szerokie stopnie
Super się uwineli, cały sezon tarasowania przed Tobą §
Mnie by kusiło chyba żeby coś jeszcze do sądzić oprócz ML
tym bardziej, że to już ostatnie rabaty (choć kto wie, ja już komninuje jak w przyszłym roku wykroić sporo trawnika).
Meble do wyboru do koloru ale ceny tak jak piszesz masakra...
Co do mojego buszu, dzisiaj przed pracą na chwilę pobiegłam do ogrodu, żeby napaść oczy zielonym na cały ciężki dzień
Nie no do Ml na pewno coś dosadzę..... tak ma szybko to na pewno jakieś jeżówki, werbenę ,bo mam trochę siewek i hakonki na brzeg
W lipcu mam zamiar pojechać na szkółking....
Ja już trawnik okroiłam maksymalnie, bo musi coś go zostać dlatego schody wymysliłam schowane w tarasie,żeby już miejsca nie zabierać z przodu
A myslałam,że już nie będziesz zmniejszać trawmika kobieta zmienną jest, ha ha też tak mam w sprawie ogrodu jakoś nie mogę być słowna
Ja bym chciała narożnik aluminiowy ze stolikiem,a one kosztują kilka a nawet kilkanascie tysięcy ,więc wiesz.... mam jeden upatrzony w necie ale ma być dostępny w lipcu....
Co my byśmy zrobiły bez tych naszych ogrodów ,dają nam tyle Radości