Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przedziwny Ogród

Przedziwny Ogród

Dominika11 09:11, 29 mar 2018

też musze się zająć przycinaniem wrzosów i tawułek i hortensji - tylko gdzie to ciepło !!!!!!!! nie mówiąc o opryskaniu sadu - u mnie dzisiaj pada i nici
SlonecznyOgrod 10:58, 29 mar 2018

Dekoracje poczyniłaś piękne

A powiedz mi jeszcze odnośnie perukowca, jak podetniesz gałązki to on zagęszcza sie , lepiej rośnie?
Bo mój nie rośnie za szybko, dosyc mały tkwi i nie wiem jak go pobudzić do szybszego wzrostu.

Pozdrawiam i macham deszczowo
agata19762 11:49, 29 mar 2018

Witaj Aga☺

Fajne masz te rabatki z tawułkami. Bardzo mi się podobają.
Próbowałaś może robić nowe po cięciu? Ciekawe czy łatwo się ukorzeniają?

Mam 5 takich może by mi się udało...
AgataM 13:17, 29 mar 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Swoje posadziłam w nieformalnym miejscu. Dopuszczam je do kwitnienia, bo dobrze współgrają wtedy z jeżówkami i turzycami (ale faktem jest, że wyglądają wtedy jak po uderzeniu pioruna). Tnę je w drugiej połowie lata i jesienią znowu robią za gwiazdę rabaty (pięknie się przebarwiają).
Pozdrawiam serdecznie.

To super. Zawsze jest sposób, by wyglądały ładnie. Kompozycje z tawułkami, przez kolor liści bardzo energetyzujące, żywe i rozświetlają ogród
AgataM 13:18, 29 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)

A co chcesz zmieniać?

Czekam na sugestie
AgataM 13:22, 29 mar 2018

Dominika11 napisał(a)
też musze się zająć przycinaniem wrzosów i tawułek i hortensji - tylko gdzie to ciepło !!!!!!!! nie mówiąc o opryskaniu sadu - u mnie dzisiaj pada i nici

Strasznie jest ponuro.... Skupiam się na porządkach w domu.I to jest ten plus. Ale aż nosi mnie żeby coś ruszyć w ogrodzie.......
AgataM 13:28, 29 mar 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Dekoracje poczyniłaś piękne

A powiedz mi jeszcze odnośnie perukowca, jak podetniesz gałązki to on zagęszcza sie , lepiej rośnie?
Bo mój nie rośnie za szybko, dosyc mały tkwi i nie wiem jak go pobudzić do szybszego wzrostu.

Pozdrawiam i macham deszczowo

Dziękuję Dario za miłe słowa
Co do perukowców.... Mam dwa perukowce kupione w szkółce. Są duże i wymagają przycinania gałęzi i odrostów bocznych u dołu krzewu.Przez to nie pokładają się i lepiej wyglądają. Pozostałe perukowce a jest ich jeszcze kilkanaście są z nasion tych starych krzewów.
AgataM 13:41, 29 mar 2018

agata19762 napisał(a)
Witaj Aga☺

Fajne masz te rabatki z tawułkami. Bardzo mi się podobają.
Próbowałaś może robić nowe po cięciu? Ciekawe czy łatwo się ukorzeniają?

Mam 5 takich może by mi się udało...

Szczepek nie robiłam. Ale większe sadzonki w innej części ogrodu dzieliłam na 2-3 części i się przyjęły.
AgataM 13:48, 29 mar 2018

Dorotka, chciałaś wiedzieć na jakim etapie są moje kule do dekoracji wiosennej. Jeszcze nie do końca skończone........

Dominika11 14:45, 29 mar 2018

no proszę jaki pomysł