Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przedziwny Ogród

Przedziwny Ogród

AgataM 09:26, 17 kwi 2018

Widać, że ostro pracowałaś, bo porządek, że mucha nie siada. Dobrze, że chociaż teraz pogoda współpracuje i nadrabiamy zaległości. Zieloniutko się robi i coraz piękniej.

Bardzo czekałam na to ciepełko. Chwasty wszędzie szybko rosły a tu człowiek taki bezradny był przez tą paskudną pogodę.
AgataM 09:30, 17 kwi 2018

weronika77 napisał(a)
Pięknie. U mnie jeszcze koszenia nie było, wertykulacja i grabienie, nawóz i deszczyk. U mnie wiosna później przychodzi.Pozdrawiam.

U mnie najpierw było wapnowanie, bo pojawił się mech. Później pierwsza delikatniejsza wertykulacja i druga mocniejsza. Grabienie pazurkami, pierwsze koszenie, nawożenie, a teraz drugie koszenie.
AgataM 09:48, 17 kwi 2018

Milka napisał(a)

U mnie też już było pierwsze koszenie, od razu ładniej, ale wymaga renowacji, psy i korzenie drzew, robią gołe place

Przez mojego wilczura na trawniku pojawiały się puste placki. Musieliśmy dosiewać tam trawę. Teraz ma oddzieloną część podwórka i tam szaleje
Tawułki bardzo lubię. Mocno ożywiają ogród. Jeszcze nie są przycięte. Nie wiem co posadzić miedzy nimi ( puste miejsca w rzędzie). Miałam tam drzewka na pniu ale przemarzły rok temu. Myślę o czymś w odcieniach czerwieni

AgataM 09:55, 17 kwi 2018

agata19762 napisał(a)
Piękna ta Twoja wiosna soczysta i kolorowa.
Trawnik cudo. A te tawułki dają po oczach.
Czym malowałaś te kratki białe pod pergolą?

Bardzo lubię taką wiosnę.
Taki trawnik mam do lipca. Później zaczyna się susza i trawa żółknie mimo codziennego podlewania.
Wszystko malowałam farbą olejną półmat
Pozdrawiam i idę do Ciebie w odwiedziny
Waclaw 12:03, 17 kwi 2018

AgataM napisał(a)

Dziekuję Jak doprowadzam ogród do takiego stanu, który mnie zadawala jestem wtedy bardzo dumnaWięc trochę pracy przede mną,

Praca jest przyjemna ale jeszcze bardziej po pracy gdy cieszę się z tego co zrobiłem, zastanawiam się co jeszcze zrobię i podziwiam piękno przyrody z ptasią muzyką w tle

Masz powody do ciągłej dumy
Pszczelarnia 16:41, 17 kwi 2018

AgataM napisał(a)

(...)
Tawułki bardzo lubię. Mocno ożywiają ogród. Jeszcze nie są przycięte. Nie wiem co posadzić miedzy nimi ( puste miejsca w rzędzie). Miałam tam drzewka na pniu ale przemarzły rok temu. Myślę o czymś w odcieniach czerwieni

Może śliwy dziecięce wyprowadzone na pniu? Chodniczek jest wąski, więc wszystko na wysokim pniu spowoduje dużą dominację nad głową przechodzącego.
anabuko1 17:17, 17 kwi 2018

Wiosna ma tyle kolorów odcieni żółci i zieleni pięknej, że tylko je podziwiać. Potem już ciemnieja i już tych seledynkow nie ma. Szkoda.
Piękna wiosna.
AgataM 19:14, 17 kwi 2018

Waclaw napisał(a)

Praca jest przyjemna ale jeszcze bardziej po pracy gdy cieszę się z tego co zrobiłem, zastanawiam się co jeszcze zrobię i podziwiam piękno przyrody z ptasią muzyką w tle

Masz powody do ciągłej dumy

Tak w ogóle, tak w szczególe jeszcze troszkę do mojej ogrodowej dumy brakuje Ale właśnie piękno wiosny uspakaja ambicje, pociesza i nastraja
AgataM 19:22, 17 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Może śliwy dziecięce wyprowadzone na pniu? Chodniczek jest wąski, więc wszystko na wysokim pniu spowoduje dużą dominację nad głową przechodzącego.

Ewuniu, trafiłaś w sednoTeż o nich myślałam. Tylko mam dylemat czy za blisko siebie nie będą rosły... ( chodnik jest wąski). Ale w końcu mogę trochę trawy wyciąć.
Jaką wysokość pnia wybrać?
AgataM 19:26, 17 kwi 2018

anabuko1 napisał(a)
Wiosna ma tyle kolorów odcieni żółci i zieleni pięknej, że tylko je podziwiać. Potem już ciemnieja i już tych seledynkow nie ma. Szkoda.
Piękna wiosna.

Ciekawa jestem, czy tylko my z O. to widzimy i się zachwycamy?