Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przedziwny Ogród

Przedziwny Ogród

gogo 16:33, 08 lip 2018

Witaj Agatko, ja też wolałabym oglądać w realu, ale nie mam porządnego centrum ogrodniczego, a to które jest mi dostępne jest drogie i mały wybór i daleko / 20 km /. Zostaje internet.
AgataM 18:32, 08 lip 2018

BKosimkArt napisał(a)
O kurcze ale piękne jeżówki dorwałaś ja miałam takie dwie, jedna zżarta przez nie wiem co
W ogóle cudne u Ciebie widoki jeżówkowe!
Masz może odmianę Aloha?? Marzyła mi się zawsze ale ciekawa jestem czy ona jest bardziej żółta czy beżowa??

Jeżówki lubią podgryzać nornice. Może dlatego Ci padła.

Dzięki tym kwiatom mój ogród żyje, jest radosny....

Mam jakieś żółte jeżówki, ale czy to jest ta odmianą ? Nie wiem. Nie kupuję jeżówek w profesjonalnych szkółkach, bo takowych w pobliżu nie mam. Ale czy to ważne? I tak patrzę na wygląd i na kolor

Nasilenie koloru jeżówki zależy od temperatury i nasłonecznienia

Dziękuję za miłe słowa Pozdrawiam

AgataM 18:45, 08 lip 2018

gogo napisał(a)
Witaj Agatko, ja też wolałabym oglądać w realu, ale nie mam porządnego centrum ogrodniczego, a to które jest mi dostępne jest drogie i mały wybór i daleko / 20 km /. Zostaje internet.

Witaj U mnie też nie ma profesjonalnych szkółek kwiatowych. Są tylko szkółki krzewów i drzew ozdobnych, które są oddalone ode mnie 15-40 km. U nich można kupić również piękne hortensje, lawendy, róże i trawy. Niektórzy właściciele tych szkółek przywożą swój towar na pobliski bazar, z którego często korzystam

AgataM 18:46, 08 lip 2018

gogo 21:42, 08 lip 2018

No, to masz lepiej niż ja, jeśli możesz robić takie zakupy na targu. Mam koło siebie, dwie wsie dalej, szkółkę iglaków i stamtąd pochodzą wszystkie moje. I ani jeden nie choruje, ale liściastych mają tylko trochę i nie będę kupować. Kompozycje jak zawsze piękne.
Dorota123 13:21, 09 lip 2018

Piękne sadzonki jeżówek kupiłaś, ale te z ogródka to dopiero cudo.
BasiaLT 13:45, 09 lip 2018

AgataM napisał(a)

Ta kompozycja szczególnie mi się podoba. Muszę pomyśleć nad zakupem białych jeżówek bo faktycznie do wszystkiego pasują.
gogo 19:15, 11 lip 2018

Witaj Agatko, dopiero dzisiaj przypomniałam sobie, że mam dwa berberysy kolumnowe, żółty i bordowy, młode i posadzone w głupim miejscu. Dzięki Twojemu zdjęciu zmienią miejsce, dzięki.
AgataM 22:16, 11 lip 2018

.....I tak minęło pół roku mojego bycia na Ogrodowisku.... Jak ten czas szybko leci.... Dziękuję Wam za odwiedziny, i mnóstwo miłych i ciepłych słów

gogo 19:13, 12 lip 2018

Witaj Agatko, i my dziękujemy za Twoją obecność, ja szczególnie. Jestem typowym wzrokowcem, dużo odgapiam od Ciebie, a jeszcze wypatrzyłam między kwiatami iglaki i to też odgapię . I zapraszam do odgapiania u mnie. Pozdrawiam.