Witaj Agatko, ja też wolałabym oglądać w realu, ale nie mam porządnego centrum ogrodniczego, a to które jest mi dostępne jest drogie i mały wybór i daleko / 20 km /. Zostaje internet.
Jeżówki lubią podgryzać nornice. Może dlatego Ci padła.
Dzięki tym kwiatom mój ogród żyje, jest radosny....
Mam jakieś żółte jeżówki, ale czy to jest ta odmianą ? Nie wiem. Nie kupuję jeżówek w profesjonalnych szkółkach, bo takowych w pobliżu nie mam. Ale czy to ważne? I tak patrzę na wygląd i na kolor
Nasilenie koloru jeżówki zależy od temperatury i nasłonecznienia
Witaj U mnie też nie ma profesjonalnych szkółek kwiatowych. Są tylko szkółki krzewów i drzew ozdobnych, które są oddalone ode mnie 15-40 km. U nich można kupić również piękne hortensje, lawendy, róże i trawy. Niektórzy właściciele tych szkółek przywożą swój towar na pobliski bazar, z którego często korzystam
No, to masz lepiej niż ja, jeśli możesz robić takie zakupy na targu. Mam koło siebie, dwie wsie dalej, szkółkę iglaków i stamtąd pochodzą wszystkie moje. I ani jeden nie choruje, ale liściastych mają tylko trochę i nie będę kupować. Kompozycje jak zawsze piękne.
Witaj Agatko, dopiero dzisiaj przypomniałam sobie, że mam dwa berberysy kolumnowe, żółty i bordowy, młode i posadzone w głupim miejscu. Dzięki Twojemu zdjęciu zmienią miejsce, dzięki.
Witaj Agatko, i my dziękujemy za Twoją obecność, ja szczególnie. Jestem typowym wzrokowcem, dużo odgapiam od Ciebie, a jeszcze wypatrzyłam między kwiatami iglaki i to też odgapię . I zapraszam do odgapiania u mnie. Pozdrawiam.