Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 01:56, 12 maj 2019

Doranma napisał(a)
Prześliczna ta Twoja nowa biała pergola!!! Super będzie pasowała do stolika z fotelem ☺ Czekam na pokaz Twoich kwitnących clematisów ☺

Dorotko o właściwej inspiracji myślałaś jak Ci pisałam,że na nią zachorowałam?
Pergola nie będzie w sąsiedztwie stolika z fotelem,bo tam już jest pergola.Plan początkowo był dla niej inny.Chciałam ją zaaranżować podobnie jak na fotce z ławeczką.Ale wymarzona latarnia trochę pokrzyżowała moje plany i zmieniła moją koncepcję bo stanęła tam gdzie początkowo miała być pergola.A razem nie z każdej perspektywy dobrze wyglądały. Choć z tej co na tym zdjęciu z przymiarki ,to jeszcze mogłoby być.Ale dość bliskie sąsiedztwo tych kratkowanych pergol ,też przemawiało na niekorzyść.
anabuko1 06:57, 12 maj 2019

Aniu piękna ta nowa pergola.
Widok z latarnią niezwykle efetowny.
Byłam u Wnuka. Już tego różowego kloniku nie ma.wykupili.
SlonecznyOgrod 13:30, 12 maj 2019

Też mam takie miesięcznice ale nie kwitną i nie wiem teraz czy w ogóle zakwitną...
anpi 16:30, 12 maj 2019

Daria,miesięcznice kwitną na drugi rok po wysiani. A jakie są twoje,kiedy siane?U mnie same się wysiewają.Ale trzeba im zostawić kilka tych ozdobnych nasienników.Albo zerwać i po wysuszeniu samemu rozsiać.
Doranma 20:23, 12 maj 2019

anpi napisał(a)

Dorotko o właściwej inspiracji myślałaś jak Ci pisałam,że na nią zachorowałam?

TAK!!! Z ławeczką i stolikiem Ale z latarnią też jest super!!! Masz rację - dobrze, że odsunęłaś od tamtej kratkowanej pergoli, bo byłby zbyt duży misz-masz. Białe dekoracje są bardzo wyraziste, bo mocno kontrastują z zielenią i nie da się ich nie zauważyć, dlatego trzeba uważać, by nie przesadzić. Zrobisz zdjęcie wieczorem, gdy latarnia świeci? Bo chyba świeci? Co będzie przy niej rosło? Chyba że ma być tylko elementem dekoracyjnym? Bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądała w letnim ogrodzie
anpi 21:32, 12 maj 2019

anabuko1 napisał(a)
Aniu piękna ta nowa pergola.
Widok z latarnią niezwykle efetowny.
Byłam u Wnuka. Już tego różowego kloniku nie ma.wykupili.

Aniu pergola tam nie będzie stała,mimo że pierwszy zamysł był taki.Przegłosowane przez domowników,że za duża kumulacja białości nakładającej się na siebie z różnych perspektyw...

Klonika może jeszcze będą mieli takiego?
anpi 22:40, 12 maj 2019

Doranma napisał(a)

TAK!!! Z ławeczką i stolikiem Ale z latarnią też jest super!!! Masz rację - dobrze, że odsunęłaś od tamtej kratkowanej pergoli, bo byłby zbyt duży misz-masz. Białe dekoracje są bardzo wyraziste, bo mocno kontrastują z zielenią i nie da się ich nie zauważyć, dlatego trzeba uważać, by nie przesadzić. Zrobisz zdjęcie wieczorem, gdy latarnia świeci? Bo chyba świeci? Co będzie przy niej rosło? Chyba że ma być tylko elementem dekoracyjnym? Bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądała w letnim ogrodzie

Właśnie Dorotko nie będzie pergolka z ławeczką i stolikiem Tam gdzie ją postawiłam teraz nie ma miejsca na takie dodatki.Będzie stanowiła niejako bramę wejściową do ogrodu.Gdyby pozostała w miejscu przed latarnią ,tak jak ją pokazałam na zdjęciu byłaby niejako na środku ogrodu i za bardzo dzieliła by przestrzeń.Na zdjęciu jakoś tego nie widać ale w rzeczywistości te dwie jednakowej wysokości białe rzeczy czyli latarnia i pergola wyglądały przesadnie. Trochę tam postała i w końcu przyznałam rację reszcie
Teraz stoi tutaj i dopiero aranżuję jej okolicę,trochę się zmieni. Posadziłam przy niej clematisy: Reginę i Białego anioła.Jak rozkwitnie jeszcze Biały anioł,to zobaczę jak ze sobą współgrają ,bo nie jestem pewna tego połączenia.

Przy latarni zaś mam kilka pomysłów ,ale muszą dojrzeć...!
Tak jest nocą,świeżutkie zdjęcia specjalnie dla Ciebie Dorotko
anpi 22:46, 12 maj 2019

Betka 22:51, 12 maj 2019

Och jak pięknie! Lampa super bardzo ładnie oświetla ogród a na wymarzoną ławeczki napewno znajdziesz miejsce
sylwia_slomc... 22:52, 12 maj 2019

anpi napisał(a)

W tym miejscu wygląda świetnie
Niesamowicie Ci ogród pięknieje Aniu