Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

ElzbietaFranka 21:52, 22 sie 2026

Witam Basiu

Twoje rośliny jak jeden mąż wszystkie urodziwe.
Przepiękne krwawnice. U mnie już przekwitły, ale gdzie tam do twoich. Lubią mokry teren niby podlewam, ale to i tak mało. Jest sucho i tyle w temacie.

Szczerze jak było więcej deszczu w poprzednich latach miałam więcej kwiecia. Róże mnie w tym roku bardzo zawiodły. Horty po ostatnich deszczach się położyły. Jutro będę musiała wiązać.

Moje brunery te kupione i te co miałam też ruszyły po tych deszczach co to znaczy woda.

Bergenie przepiękne, u mnie też ładnie rosną. To wspaniała roślina do cienistych miejsc i zadarniacz.
gogo 00:48, 23 sie 2026

Nie zmienię zdania, masz świetną rękę do powojników.
Do innych roślin też

Ochy i achy dla cudnych hortensji i krwawnic
basia3012 01:16, 23 sie 2026

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Basiu

Twoje rośliny jak jeden mąż wszystkie urodziwe.
Przepiękne krwawnice. U mnie już przekwitły, ale gdzie tam do twoich. Lubią mokry teren niby podlewam, ale to i tak mało. Jest sucho i tyle w temacie.

Szczerze jak było więcej deszczu w poprzednich latach miałam więcej kwiecia. Róże mnie w tym roku bardzo zawiodły. Horty po ostatnich deszczach się położyły. Jutro będę musiała wiązać.

Moje brunery te kupione i te co miałam też ruszyły po tych deszczach co to znaczy woda.

Bergenie przepiękne, u mnie też ładnie rosną. To wspaniała roślina do cienistych miejsc i zadarniacz.

Dzięki Elu za pochwały. Tak, krwawnice w tym roku są bardzo bujne. Deszcze im sprzyjały. Dzisiaj padało sporo, krwawnice się położyły. Jutro muszę związać je.
Cieszę się, że brunery ruszyły. To bardzo ładne i można powiedzieć bezobsługowe byliny.
Dzięki Elu za odwiedziny.
basia3012 01:18, 23 sie 2026

gogo napisał(a)
Nie zmienię zdania, masz świetną rękę do powojników.
Do innych roślin też

Ochy i achy dla cudnych hortensji i krwawnic

Dzięki Grażynko, dzięki.
LIDKA 07:29, 23 sie 2026

Basia Ciemierniki lekko drgnęły. Tak mi się wydaje .

Czy dzieliłaś kiedyś Brunery? Łatwe to ? Mam dwie ale bym chciała więcej ! I się zastanawiam. U mnie one słabo się sieją . W tym roku nie obcinalam kwiata to może coś się uda .
ElzbietaFranka 08:54, 23 sie 2026

No właśnie jeszcze nie napisałam o ciemiernikach.
Masz takie wypasione kępy ciemiernikow. Czy ty stare liście przycinasz czy sobie rosną. Ja przycielam i widzę, że wyrastają młode liście. Muszę im sypnąć nawozem dzisiaj.
Twoje sadzonki też ładnie rosną u mnie.