Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

Milka 08:23, 11 lis 2021

basia3012 napisał(a)

Właśnie Irenko, wszędzie coś pozakopywane. Łazi człowiek z roślinką albo z cebulkami po ogrodzie i szuka.

Szkoda, że jakiego skarbu nie wykopię, tylko śmieci. No raz wykopałam srebrną łyżeczkę
Ania111 08:46, 11 lis 2021

basia3012 napisał(a)

Śliczne trawki ,
I te na rabacie i w donice

Też jestem ciekawa czy te donice zimują
Milka 10:01, 11 lis 2021

No kochana, do wiosny możesz nic nie robić, porządki na maksa. Ale ci lilia niespodziankę zrobiła, no szok
Rumianka 12:56, 11 lis 2021

Basiu, przenoszę się do Ciebie skoro słonko i ciepło, bo u mnie ponuro i deszczowo...brrr
basia3012 17:57, 11 lis 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Basiu czy hakone w doniczkach zimowałaś na dworze i było ok ? Bo ja mam zamiar swoje donice z hakone trzymać na tarasie..

Czy mi się wydaje czy nie masz już obwódki z cisa ?

Bardzo ładnie masz jesienią w ogrodzie
Na rabatach teraz zimozielone rządzą ...
Podoba mi się również twoje przedpłacie,pięknie przycięłaś jałowce

Lilia w listopadzie,niesamowite !

Wiolu, moje hakonki były już minioną zimę w donicach na dworze. A były wtedy dosyć duże mrozy. Ale doniczki z hakonkami były w kącie ogrodu, w zacisznym, miejscu. I przezimowały. Jedna donica z nimi była zostawiona na opasce to nie za bardzo przezimowały. O ile pamiętam prawie wymarzły. W tym roku te hakonki z betonowych donic wyjmę i postawię we wspomnianym rogu. Myślę, że tam będzie im dobrze.
Tak Wiolu, obwódka z cisa to już przeszłość. Uświadomiono mi tu, na Ogrodowisku, że na wysokości 30-35 cm nie dam rady utrzymać obwódki z cisa Hicksii. Więc już jej nie ma. Człowiek wciąż błądzi, przynajmniej ja tak mam. Uczę się, uczę a i tak moja niewiedza jest gigantyczna.
basia3012 18:04, 11 lis 2021

Milka napisał(a)

Szkoda, że jakiego skarbu nie wykopię, tylko śmieci. No raz wykopałam srebrną łyżeczkę

Irenko, jak wykopałaś jedną łyżeczkę to ja bym kopała dalej. Może będzie ich więcej.
Ja to tylko napotykam zakopane przez panów budowniczych kamienie, gruz, cegły. No i wciąż te wcześniej zakopane koszyczki z cebulami. Oczywiście przy okazji kaleczę koszyczki i cebulki.
Wiolka5_7 18:06, 11 lis 2021

basia3012 napisał(a)

Wiolu, moje hakonki były już minioną zimę w donicach na dworze. A były wtedy dosyć duże mrozy. Ale doniczki z hakonkami były w kącie ogrodu, w zacisznym, miejscu. I przezimowały. Jedna donica z nimi była zostawiona na opasce to nie za bardzo przezimowały. O ile pamiętam prawie wymarzły. W tym roku te hakonki z betonowych donic wyjmę i postawię we wspomnianym rogu. Myślę, że tam będzie im dobrze.
Tak Wiolu, obwódka z cisa to już przeszłość. Uświadomiono mi tu, na Ogrodowisku, że na wysokości 30-35 cm nie dam rady utrzymać obwódki z cisa Hicksii. Więc już jej nie ma. Człowiek wciąż błądzi, przynajmniej ja tak mam. Uczę się, uczę a i tak moja niewiedza jest gigantyczna.

To dobra wiadomość
Ja mam zamiar swoje donice z hakonkami postawić na tarasie przy ścianie domu ,żeby miały zacisznie,mam nadzieję, że przetrwają

Też myślę, że tego cisa byś nie utrzymała nisko,dobra decyzja na zmianę człowiek się ciągle uczy.Ja też wiele razy zmieniałam niektóre rabaty aż doszłam do tego co teraz
basia3012 18:06, 11 lis 2021

Ania111 napisał(a)

Aniu, te kostrzewy sine to na pewno zimują w donicach. U mnie zimowały już chyba ze dwie zimy. Nic się im nie dzieje.

Dziękuję za miłe słowa.
basia3012 18:12, 11 lis 2021

Milka napisał(a)
No kochana, do wiosny możesz nic nie robić, porządki na maksa. Ale ci lilia niespodziankę zrobiła, no szok

Irenko, jak kogoś robota lubi to zawsze coś do roboty znajdzie.
Lilia się spisała, nie można narzekać. Latem wzięło mnie na kolor pomarańczowy. No i posadziłam pomarańczowe lilie. Ciekawa jestem jak to będzie w przyszłym roku z tym wymieszaniem się kolorów jak wszystkie na raz będą kwitły. Ale będzie jarmark kolorów.
basia3012 18:14, 11 lis 2021

Rumianka napisał(a)
Basiu, przenoszę się do Ciebie skoro słonko i ciepło, bo u mnie ponuro i deszczowo...brrr

Elisko, zbieraj się dziewczyno i przenoś na Warmię. U nas cieplina i słońce.