Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi

Ogród zapachów u Jasi

Poziomka 13:05, 05 wrz 2011

Myszorku nawet brylant wymaga oprawy
Poziomka 20:00, 05 wrz 2011

Już ostatnia róża z kwitnących aktualnie na rabacie różanej
Winchester Cathedral

Gabriela 15:24, 06 wrz 2011

Jak będę szukać kolejnych róż do siebie (bo na pewno będę, ale już nie w tym roku), to wejdę do Twojego ogrodu i już wiem co będę kupować. "Winchester Cathedral" na ostatnim zdjęciu jest powalająca, ale nie tylko ona. Jak masz jeszcze, to pokazuj, proszę. Zwłaszcza stare odmiany.
Dziekuję za pochwały mojego ogrodu, ale daleko mi do "wpuszczania za biletami" i "ogrodów polskich", bo on ciągle w budowie i druga połowa w totalnym rozgardiaszu w dodatku. Nie pokazywałam jej, tej drugiej połowy tutaj jeszcze, bo i nie bardzo jest co.
Ale faktycznie, nie widzę powodu, by u nas nie miało być za jakiś czas jak w Anglii czy Francji, gdzie prywatne ogrody, nawet nie jakieś ogromne, można sobie oglądać i podziwiać. Ogrodowisko mogłoby być w tym zakresie prekursorem.
Twój za to gotowy do zwiedzania, zwłaszcza w porze róż, bo dla mnie to przede wszystkim ogród rożany.
Poziomka 20:49, 06 wrz 2011

Nie znam osoby która by stwierdziła że jej ogród jest już skończonym dziełem i ja nie jestem wyjątkiem. Przygotowuję teraz pas ziemi między krzewami żywopłotu a murem żeby zamiast trawy i mchu rosły tam rośliny, głównie okrywowe - koszenie trawy między krzewami jest bardzo męczące.
Za miesiąc będę miała szybszy internet to pokażę więcej zdjęć ogrodu - teraz wklejanie zdjęć trwa bardzo bardzo długo.

Cottage Rose - to zdjęcia z czerwca, róża powtarza kwitnienie, wkrótce powinna zakwitąć ponownie

an_tre 21:16, 06 wrz 2011

Poziomka napisał(a)

Piękne delikatne róże
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Sebek 22:28, 06 wrz 2011

Przepiękne te róże
monteverde 22:40, 06 wrz 2011

piękna "księżniczka" a zresztą wszystkie
Basiaw 11:14, 07 wrz 2011

Jasiu - Poziomko, jestem pod ogromnym wrażeniem urody Twojego ogrodu.
Nie miałam pojęcia, ze właścicielka tak pięknego ogrodu zajrzała w moje skromne progi i podzieliła się wiedzą o egzotycznych roślinach.
Jak oglądam taki piękny ogród, to zawsze największe ważenie sprawia na mnie dobór gatunków na rabatach, to, że się tak ze sobą mieszają, zlewają i tworzą cudowną całość, ja tak nie umiem

Widzę, ze masz u siebie pięknie rozrośniętą glicynię. Jako, ze moją obsesją z ostatnich dni jest pnącze na pergolę, to szczególnie uważnie śledziłam tu wszystko o niej
popcorn 13:11, 07 wrz 2011

Piękny ogród, róże powalające
ehh

pozdrawiam!
Poziomka 18:56, 07 wrz 2011

Aniu an tre, Aniu monteverde, Sebku wszak z powodu urody różę nazywają królową kwiatów